IRC-Galleria

Quatermass

Quatermass

This is not a beak, my lovely child. It is a claw! For I am the finger!

Selaa blogimerkintöjä

Oh no, he's using the touch of death!Maanantai 12.01.2009 09:37

Päätin juuri että aion päästä NetHackin läpi ainakin kerran tämän vuoden aikana.(jos joku sivistymätön ei tiedä mistä on kyse: http://en.wikipedia.org/wiki/NetHack)
Irkissä himohakkaajat puhuvat ascendaamisesta kuin kaupassa käymisestä, ja ottavat hulluja vapaaehtoisia haasteita tehdäkseen pelistä vaikeamman. Mainitsen tässä pari:

Vegan:
Et saa syödä mitään eläinperäistä koko pelin aikana. Jotkut limalöllöt lasketaan poikkeuksiksi. Munkit ovat hyviä hahmoja tähän haasteeseen, heikäläiset kun ovat muutenkin vegaaneja.(lihan syöminen on toki mahdollista)
Tämä on ehkä helpoin haaste, toisin kuin...

Foodless:
Et saa syödä YHTÄÄN MITÄÄN. Aivojen imeminen lasketaan myös syömiseksi. Periaatteessa tämä tarkoittaa sitä että laitat heti alussa sormeen ring of slow digestionin, ja sitten ascendaat ennenkuin ehtii tulla nälkä. Huh huh.

Pacifist:
Et saa tappaa ketään, tai tarkemmin sanoen et saa ansaita yhtään xp:tä tappamisesta. Epäsuorasti voi murhailla. Henkilökohtaisesti veikkaisin tämän olevan yksi vaikeimmista haasteista.

Näiden virallisten haasteiden(eli niiden joista NetHack pitää lukua) lisäksi on muutama epävirallinen.

Celibate:
Et saa koko pelin aikana harrastaa seksiä. Turha haaste, vielä helpompi kuin vegaani. Aivan järjetön sen sijaan on seuraava, eli...

Zen:
Koko pelin ajan täytyy olla silmät sidottuna!(hahmolla, pöljä, ei pelaajalla) Voin vain kuvitella kuinka turhauttavaa tämän yrittäminen mahtaa olla. Ja kuinka valtavan palkitsevaa siinä onnistuminen, minkä muutama henkilö ilmeisesti on tehnytkin.

Inventoryless:
Toinen järjettömän vaikea haaste. Et saa poimia mitään tavaroita koko pelin aikana, paitsi ne mitkä ovat ehdottoman välttämättömiä pelin kannalta.


Että niin. NetHackia pelanneet tietävät ettei läpipääsy ilman haasteitakaan ole ihan helppo juttu. Tai no ei minulle ainakaan.
Kun kuolet NetHackissa niin sitten tosiaan kuolet, peli päättyy siihen. Minulla on tällä hetkellä menossa lupaava peli(ks. kuva). Olen munkki, mutta rikoin jo vegaaniuden kerran.(wraithin ruumis oli liian houkutteleva)



Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.