IRC-Galleria

Quatermass

Quatermass

This is not a beak, my lovely child. It is a claw! For I am the finger!

Selaa blogimerkintöjä

Nokia uhkaa lähteä suomesta jos Lex Nokiana tunnettu perustuslain ja kansalaisoikeuksien vastainen vakoilulaki ei mene läpi. En ole lakiasiantuntija, mutta minusta tuo haiskahtaa laittomalta kiristykseltä.
Noh, kohta nähdään kuka suomea pyörittää, virkaan äänestetyt poliitikot vaiko suuryritykset. Niinkuin vastaus ei olisi jo ennestään selvä, mutta nyt pitäisi karista harhaluulot typerimmiltäkin kansalaisilta.

Seuraava uutinen lainattu HS.fi:n sivuilta. Huomaa varsin selkeästi kenen puolella hesari tälläkin kertaa on. Itse laista ei kerrota yhtään mitää, myöskään ei mainita kuinka laajasti sitä on vastustettu. Lässytetään vain samaa vanhaa riisuttua totuutta "Sen tarkoitus on suojella yritysten liikesalaisuuksia teollisuusvakoilulta. "
Jos et tiedä mitään Lex Nokiasta, luepa täältä: http://www.effi.org/blog/kai-2006-08-17.html

Odotan että Piraattiliitto uutisoi samasta asiasta pian laadukkaammin.

Noh mutta tässä tämä hesarin juttu:

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/02/hs_nokia_uhkasi_lahtea_jos_lex_nokia_ei_mene_lapi_517364.html?origin=rss

Lakiuudistuksen valmisteluun osallistuneen virkamiehen mukaan Elinkeinoelämän keskusliiton kautta tullut viesti oli hyvin selvä: Nokia lähtisi, jos laki ei mene läpi. Hänen mukaansa yhtiö painosti hyvin voimakkaasti jo valmisteluvaiheessa lakia puoltavan yksimielisen rintaman aikaansaamiseksi.

Lehti kertoo haastatelleensa juttua varten kymmeniä lain valmistelussa mukana olleita poliitikkoja, virkamiehiä ja työmarkkinavaikuttajia. Nokian vaikutusvallan vuoksi kukaan heistä ei halunut kertoa asiasta omalla nimellään.

Lex Nokiana tunnettu tietosuojalain muutosesitys antaisi työnantajalle oikeuden tarkkailla työntekijöiden sähköpostitietoja. Sen tarkoitus on suojella yritysten liikesalaisuuksia teollisuusvakoilulta.

Jos Nokia lähtisi Suomesta, sen mukana katoaisi 1,3 miljardin euron verotuotot ja 16 000 työpaikkaa.

Eduskunta äänestää esityksestä reilun kahden viikon kuluttua, sen hyväksymistä pidetään liki varmana. "

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.