IRC-Galleria

Tässä on mennyt pari päivää sulatellessa elämän totuuksia, puhistua vihaa ja vähän itkeä tirautettukin. En oikein tiedä mitä kirjoittaisin loppuviikon tunnelmista, mutta jotakin yritän saada aikaan.

Minulla oli torstaina inssi. Jännitti aivan kamalasti. Autoon tulee mies joka ei tervehdi, ei esittele itseään, toteaa vain minne pitää ajaa. Ei mene homma niinkuin autokoulussa kerrottiin. Keli on liukas ja taivaalta tulee räntää, sanon olevani varovainen, en kuitenkaan ole tientukko.
Mielestäni ajo meni kuitenkin hyvin, oikeastaan se oli paras ajoni, mitä olen autokoulussa tai muutenkaan koskaan ajanut. Ei yhtään virhettä, päästin suojatiellä kulkijoita ystävällisesti yli ja hiljensin vesilätäkön kohdalla ettei nainen lastenvaunuineen kastuisi. Kun tulin katsastusaseman pihaan olin innoissani kuin ilmapallo, läpi menisi. Inssi kysyy miten mielestäni ajo meni ? sanoin että olen tosi tyytyväinen ja minusta ajo meni hyvin. Huomaan ilmeestä, että hän on toista mieltä. Ei mennyt läpi. Hämmästykseni todella ISO.
Syynä reppuihin epäsosiaalisuuteni liikenteessä ja liian hiljainen vauhti, virheitä ei ollut. Kysyn perusteluja ja inssi vastaa ilkeästi, etkö sinä sanoja ymmärrä. Ei sen enempää perusteluja tarvita. Olet saanut huonoa opetusta, jos sinut on noin opetettu ajamaan.
Nyöryyttävää ja epäammatillista kohtelua. Pienen miehen pullistelua ajattelen.

Soitan autokouluuni jossa kuulen että en ole ainut. Omistaja on jo aiemmin valittanut ko.inssistä, joka muuten on ollut autokoulun entinen opettaja (onkohán jäänyt jotain kaunoja). Mm. äitini on samaisen inssin "uhri", jonka kuulin vasta jälkeen päin.

Nyt on harkinnan paikka mitä tehdä. Sen tiedän että minun autokouluni on nyt ohi. Tämän kokemuksen jälkeen minua pelkuria ja epäsosiaalista yksilöä ei auton ratin takana nähdä. Siihen ei vaan pääni kapasiteetti enää riitä, jokin raja ylittyi. Mutta asiaa en jätä tähän. Yritän estää ettei kukaan muu joudu saman kohtelun kohteeksi. Kaivan kyllä Ajoneuvohallintokeskuksesta sellaisen ihmisen, joka voi asialle jotakin. Ja käyn autokouluni kanssa ison keskustelun perusteista, olenko saanut sellaista opetusta, jonka pitäisi riittää. Tämän autokoulun kun valitsin juuri laatukriteereiden perusteella, ja onhan omistaja Autokoululiiton koulutusvastaava Helsingissä, uskon hänen kyllä tietävän mitä on laadukas opetus. Jossain nyt mättää.

Nyt ajattelen, että olisimpa tehnyt ajaessani oikean töppäyksen, ajanut päin punaisia tai jotain vastaavaa, olisin vain ottanut muutaman lisätunnin ja sillä sipuli. Se olisi ollut ymmärrettävää. Epäsosiaalisuuden takia minun vaikea hyväksyä tätä ratkaisua, sillä en koe olevani epäsosiaalinen, tai sitten en vaan tunne itseäni.

Tämä on viimeinen kirjoitukseni ja puheeni tästä aiheesta. Kiitos kun olette olleet kannustamassa ja tukemassa tässä projektissa. Aina ei asiat vaan mene niinkuin tahtoisi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.