IRC-Galleria

Kuu vaihtuuTorstai 30.11.2006 00:17

Huomenna torstaina on Antin päivä. Tarkemmin apostoli Andreaksen muistopäivä. Hän oli Galilealainen kalastaja, kuten myös veljensä Pietari, myöhemmin Pyhäksi kutsuttu. Herrat ovat yhä kalastajien suojelijoita.
Jos on uskominen vanhoja suomalaisia taruja, kertoo huominen talven ilmoista kaikenlaista. "Antin päivän pakkanen tekee suojatalven ja ruman kevään, mutta jos Antti lotisee, niin joulu komeilee." On myös sanottu, "jos Anttina sataa vettä, niin vasta Tuomaana tulee lunta".
Yleensä on pidetty, että Antista alkaa oikea talvi ja silloin kaivettiin turkit ja karvalakit varastosta. Eipä näytä huominen ennusteissa kovin kylmältä, mutta toivottavasti viimeistään Tuomaana saadaan lunta.

Kuu on pian vaihtumassa. Mies kaivoi joulukalenterin ullakolta ja alkoi täytellä sen pusseja yllätyksillä. Ompelin tuon melko ison säkkikankaisen taulun muistaakseni vuonna 1999 kun muutimme tänne Savoon. Siitä saakka se on ollut niitä joulun must-juttuja, josta ei voi luopua. 15-16 vuotiaatkin vielä haluavat olla mukana. Yritin ehdottaa jokaiselle omaa suklaakalenteria, mutta jäin yksin.
Ullakolta tarttui mukaan myös punainen peltinen adventtikynttilänjalka, onhan sunnuntaina ensimmäinen adventti ja silloin syttyy ensimmäinen kynttilä. Tapana on myös ollut, että ensimmäinen sähkökynttelikkö laitetaan palamaan adventtina. Kyllä tämä pimeä maailma kaipaakin jo vähän valoa. Ostin tänään joulukorttiaineksia, jospa vaikka viikonloppuna niitä tekisimme.

Kävin tänään myös ensimmäisen kerran jouluostoksilla kuopuksen kanssa, yhden lahjan hän jo löysi, isolle veljelle. Kyllä on kaupat täynnä kaikenlaista kivaa, on mukava katsella ja hypistellä, kun ei ole ostamisen pakkoa.

Niin... lupasin palata niihin omiin joululahjoihini, kun jotain selviää. Ostin siis joululahjoja Afrikkaan, kirkon ulkomaanavun kautta. Toivottavasti joku tai jotkut sisaret ja veljet siellä kaukana tulevat puun taimista, siemenistä ja kuokasta, moskiittoverkoista, kanoista ja vuohista hieman onnellisemmiksi. Jos haluat tehdä samoin mene sivuille www.toisenlainenlahja.fi
Haluan uskoa, että olen tehnyt jonkun/jotkut onnelliseksi ja siitä tulee itselle hyvä mieli.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.