IRC-Galleria

Vastahakoinen ruttunaamaTiistai 16.01.2007 23:11

Loskaa ja vettä. Näin voi kahdella sanalla kuvata tätä tammikuun puoltaväliä. Kyllä oli muuten mukulat märkiä koulusta tullessaan, lukekoon vaan vaatteissa ja kengissä goretexiä ja waterproofia, niin alusasuihin saakka oli märkänä ainakin kaksi pienintä.

On edessä parin päivän pieni reissu. Pieni katkos arkiseen jatkumoon. Osa lapsista menee kavereille yökylään, osa jää kotiin ja yksi menee mummolaan. Olemme usein ottaneet yhden lapsen mukaamme ajatuksella, että näin lapsi saa meidän aikuisten jakamattoman huomion. Niin nytkin. Olemme yrittäneet huomioda reissussa mukulan toiveet ja halut.

Nyt ollaan siinä vaiheessa mukuloiden kehitystä, että joitakin lapsia ei yhtään huvita lähteä tyhmien vanhempien kanssa yhtään minnekään. Mielummin mentäisiin kaverille yökylään tai jopa jäätäisiin kotiin.
Olemme siis siinä ikävaiheessa, kun mikään ei ole mitään, varsinkaan aikuisten järjestämät jutut. Joten nytkin mukaan lähtee yksi vastahakoinen ruttunaama, jota todennäköisesti vedämme perässämme. Onneksi olemme päättäneet, ettei tämä saa vaikuttaa meidän aikuisten viihtymiseen. Istukoon mukula autossa kuulokkeet päässä ja näyttäköön elämäänsä kyllästyneeltä, kyllä me sen kestämme.

Joskus huomion saaminen ja hyvän vastaanottaminen on liian vaikeaa. Vanha häpeä painaa niin paljon, ettei kykene ottamaan hyvää vastaan, kun siihen ei ole tottunut. On paljon helpompaa olla huono ja paha kuin hyvä ja rakas, jos siihen on tottunut.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.