IRC-Galleria

Trollbunden

Trollbunden

Promise I'll be kind.

Selaa blogimerkintöjä

Ääh!Tiistai 25.11.2008 03:32

Olisipa kiva, jos voisi tehdä elämässään kaiken, mistä on haaveillut. En tarkoita nyt lentämistä tai kinesteettisiä voimia tai sen sellaista, vaan ihan vain niitä ammatteja ja kouluja, joista on kiinnostunut. Jos saisin päättää, minusta tulisi kirjailija-oopperalaulaja-lääkäri-leipuri-tekstiili- ja vaatesuunnittelija-kotiäiti-yrttitarhuri-kielitutkija-uskontotutkija-fysioterapeutti-arkkitehti-hevosyrittäjä-lammasfarmari-kosmetologi-balettitanssija-floristi-lastentarhanopettaja-biologi-antropologi-poliitikko-folkloristi. Mutta koska elämä kestää vain rajoitetun ajan, joudun valitettavasti hylkäämään suurimman osan urahaaveistani. Toisaalta olen miettinyt, että jos rupean menestyväksi kirjailijaksi, saan opiskella koko ajan, rahaa tulee kirjojen myydessä ja kaikki ovat tyytyväisiä.
Toisaalta minulla on aika romanttinen kuva kirjailijan työstä. Ihan varmastihan se onkin sitä, että rahaa tulee kuin itsestään, kirjoitan tietsikalla tai jollain muulla pari lausetta ja siitä hyvästä rahaa tulee lisää.

Tärkein asia olisi, jos voisin tehdä työtäni kotona tai kohtalaisen työmatkan päässä kotoani. Ja koska haluan asua maalla, täytyisi sulkea pois varmaankin kaikki yliopistoalat niin kuin biologit ja tutkijat ja sen sellaiset.

En oikeastaan tajua, miksi hölisen tästä ongelmasta nyt joka paikkaan, kun se ei oikeastaan mikään ongelma ole siihen nähden, että toiset eivät tiedä lainkaan, mille elämässään rupeavat. Minä voin sentään hakea kaikkialle ja olettaa, että pääsen johonkin ja että asiat suttaantuvat itsekseen.

Toisaalta haaveilen kovasti tuosta oman kirjan kirjoittamisesta, ja elokuvat, joita olen lähiaikoina katsonut, ruokkivat vain tuota haavetta. Mietin kaikenlaisia aiheita, mutta mihinkään ei tule tartuttua kunnolla. Tosin minulla voisi olla yksi aihe, jota olen muhituttanut jo kauan...

Sitten noista ammateista, joista haaveilen. En oikeastaan haaveile niistä siksi, että haluaisin niistä päivätyön itselleni, vaan pikemminkin oman henkilökohtaisen sivistyneisyyteni ja taitavuuteni tähden. Ei minua kiinnosta ruveta lammasfarmariksi lähettelemään säännöllisesti lampaita teurastamoon, jotta saan niistä vähän massia itselleni, vaan haluan vain omistaa ehkä kymmenen lammasta, joita saan hoivailla lemmikkeinä.
Summa summarum: haluaisin olla jokin idealistinen kotitilan pitäjä, joka hoivailisi lapsia ja eläimiä ja kirjoittelisi juttuja ja polkisi kangaspuilla välillä, ja jolla olisi julmetun iso leivinuuni, jossa paisteltaisiin rieskoja ja karjalanpiirakoita harva se päivä, ja joka viljelisi tomaatteja ja basilikaa ja kirveliä ja sen sellaista kasvihuoneessa ja pitäisi yllä henkilökohtaista sademetsää talon verannassa.

Voisi ehkä sanoa, että olen syntynyt 50 vuotta liian myöhään.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.