IRC-Galleria

Zelex

Zelex

Immortal - truest of the true

Uusimmat blogimerkinnät

...mutta sympaattinen varsa silti. Roki nimittäin.
Ja sen minkä rakennepisteissä häviää niin luonteessa voittaa moninkertaisesti. Oli varmaan koko shown parhaiten käyttäytyviä varsoja.

Olin tosiaan eilen katsomassa Rokia Niemenkylässä. Viimeksi siellä oltiin kaksi vuotta sitten kirjaamassa Elsaa ja silloin pieni Julius roikkui mukana Ergossa takin alla. Tälläkertaa sieltä kurkisteli paria kuukautta vanhempi Severi. Tässä fiiliksiä kahden vuoden takaa: Zelex#blogcomments

Roki oli ensimmäisenä vuorossa enkä tajunnut sanoa Meijulle että pyytää J-suunnan arviointia. R-suunnallehan Roki sitten arvosteltiin mikä oli kaikinpuolin vikatikki. Etenkään tyypistä ei voinut odottaa yhtään mitään R-suunnalta, samoin liikkeet ja runko kaikinpuolin väärät. Pisteet olisivat ehkä siis olleet hiukan paremmat jos olisi arvostelu juoksijana, joskaan tuskin olisi silti kauhean hyvin pärjännyt.
Roki sukupostissa: http://www.sukuposti.fi/fakta.php?Numero=658647

Tässä Rokin pistetaulu:
Säkäkorkeus: 143 cm
Lautaskorkeus: 147 cm
Tyyppi: Takakorkea, matalaryhtinen / 6
Runko: Lyhyt runko, lyhyt kaula, kapea rynnäs, kantava lanne, kapeat reidet / 6
Jalat: Ej hyväasentoiset, kuristuneet käyrät kintereet, otj jänispatti / 6
Kaviot: Epäsymmetriset, leveäkantaiset / 7
Käynti: ej ja tj ahtaat, hyvä yliastunta / 7
Ravi: Ahtaanlaiset, lyhyet, jäykkä tj / 6
Huom. Pienet kivekset ;)
Palkinto III-

Muutama huomio siitä. Roki taitaa olla kovassa kasvussa nyt, kun loppukesästä oli vähän huonommalla ruualla ja flunssainen. Lisäksi tuo jänispatti (joka on varmaan ikävin juttu tällähetkellä) vaikuttaa varmasti noihin juoksuliikkeisiin melko paljon. En usko että varsa jää juurikaan takakorkeaksi ja toki vuotias saakin olla. Elsahan on sentin takakorkea...

Roki tuntuu saaneen muitakin huonoja ominaisuuksia vanhemmiltaan. Vielä ihan tuurilla sillä näitä virheitä ei ole kerrattu paitsi ahtaat käyntiliikkeet...

Elsalta: mataryhtinen , kantava lanne, kapeat reisilihakset. Ahtaat suorat käyntiliikkeet. Etujalkojen liikkeet väljenevät hieman ja takajalkojen liikeet ahtaat ravissa.

Rokkarilta: kuristuneet kintereet. Vasemmassa takajalassa pieni jänispatti. Etujalkojen liikkeet ahtaanlaiset.

Molemmilla vanhemmista on pitkä avo runko. Mistä lie lyhyt runko ja töppökaula tullut ;)
No, kun vertaa meidän Matleenan täysveljeksiä niin myös toinen niistä on maanantaikappale (III+) ja toinen huomattavasti parempi, puhtaan kakkosen varsa.
Aina ei ominaisuudet mene kohdilleen. Onneksi Rokista olisi tulossa länkkärihevonen ja silloin osa ratsuominaisuuksista (kuten suuret liikkeet) ovat vaan miinusta. Ja hieno ruuna siitä tulee :D

Tutuilla olikin sitten astetta hienompia varsoja. Sekä Suvin että Mirkkan vuotiaat taisivat oikein ansaitusti saada II+:n ja Suvin pikkuori lisäksi sekä luokkavoittaja että näyttelyn paras varsa. Vielä miljoonannen kerran onnittelut sille suunnalle. Ei tarvitse noita varsoja hävetä, toinen P-suunnalle ja toinen juoksija :) Marjokin oli tullut katsomaan näyttelyä ja sai melkein Rokin kaviosta kun taputti sitä pepulle ja samaan aikaan takana olevista kaiuttimista kajahti Perttusen ääni.

Roki jää luultavasti viimeiseksi suomenhevoskasvatikseni ainakin toistaiseksi. Ei inspaa, ei huvita, varsoista ei saa kuin murhetta ja rotu ei sovi kiireiselle.
Olen todella murheellinen siitä ettei Amia saatu tuonne, olisin mielenkiinnolla kuullut mitä siitä sanotaan. Vaikka sitten itse kuskannut ja maksanut.. mutta aika myöhäistä nyt surra. Täytyy vaan toivoa että se tamma näytetään joskus.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.