IRC-Galleria

_facade

_facade

It Looks Like We Might Have Made It
Amerikkalaisten isänmaallisuus ei koskaan lakkaa hämmästyttämästä mua. Täällä näkee autoja, kenkiä, kännyköitä ja kattiloita jotka on maalattu muistuttamaan amerikan lippua. Joka aamu ennen tuntien alkua kaikki oppilaat nousee ylös, painaa kätensä väkevästi sydämelle ja lausuu uskollisuusvalan "I pledge allegiance to the Flag of the United States of America. And to the rebublic for which it stands. One nation under God indivisible with Liberty and Justice for all!"
Ja muutenkin, amerikkalaiset luulee että kaikki nerokas on niiden keksintöä. Syötiin tässä yksi päivä quesadilloja ja niille oli kauhea ylläri kun Ale sanoi että sehän on meksikolaista ruokaa.. Oletko varma? Ei kyllä se on meidän oma keksintö.
Tästä esimerkkinä toimii hienosti myös historianopettajani Mrs. Stone. Kyseinen nainen on ehkä toistaiseksi isänmaallisin tapaamani amerikkalainen. Se on mestari sälyttämään maailman kaikki poliittiset tapahtumat jonkun muun kansakunnan syyksi. Intiaanien teurastuksen takana olivat espanjalaiset, orjuuden takana britit, ensimmäisen maailmansodan takana ranskalaiset ja toisen japanilaiset. Irakin sota on irakilaisten oma vika. Amerikka pelastaa maailman!
Toinen asia mikä on lievästi hämmentävää, on kuinka uskonnollisia ihmiset täällä on. Toisaalta mun nykyinen olinpaikkani onkin ns. "Bible Belt" joten mitäs ihmettelet... Kuitenkin, kirkoilla täällä on videoheittimet ja orkesterilla uudet huilut rummut ja pianot. Kouluissa kirjat hajoaa palasiksi. Ja kirkkoja on noin neljä kertaa enemmän. Huomaa selvästi missä järjestyksessä asiat täällä tulee. Istuessani eilen ruokiksella joukko tulevia pappeja keskusteli näkemyksistään uskonnon suhteen. "Älkää nyt pelästykö tai mitään, mutta minä uskon että antikristus kävelee keskuudessamme". Myöhemmin ajauduin keskustelemaan kyseisen kommentin lausujan kanssa. Se kertoi mulle vapahtajastamme Jeesus Kristuksesta. "Have you ever heard of him?" Eeettä näin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.