IRC-Galleria

nebulus

nebulus

"anteeksi, eksyin jännän äärelle"

RintaruokintahysteriaaKeskiviikko 30.05.2007 02:45

Tuossa 4d-dokkaria katsellessa tuli mieleen, että voisi kirjoittaa pari riviä imetyksestä, ohjelmassa kun tuntui löytyvän kiiluvasilmäistä asennoitumista aiheeseen.
Katrin kanssa olemme suuresti ihmetelleet seuraavaa asiaa: Mikä ihme siinä on, että ihmisiä pitää pakottaa imettämään? Erinomaisen usein kyse ei ole siitä, etteikö äiti haluaisi imettää, vaan siitä, että äiti ei voi imettää. Joko lapsi ei suostu syömään, tai maitoa ei tule tarpeeksi. Esim. Ilona oli niin pieni syntyessään, ettei hän jaksanut syödä, eikä pitkän sairaalassaoloajan takia oppinut rinnalle. Vaikka seikka, että Ilona on keskonen on hyvin tiedossa, niin siitä huolimatta myös terveydenhuollon ammattilaisten taholta on tullut syyllistäviä tuhahduksia, kun on mainittu, että lapsi syö pullosta. Vissiinkin olisi pitänyt antaa painon pudota yli 20 prosenttia ja vain itsepintaisesti työntää nukkuvalle keskoselle tissiä naamaan? Kyllä evoluutio korjaa, jos on huonot vanhemmat?
Dokumentissa taas jokin rintaruokinta-aktivisti totesi, että korvikkeella saa lapsista nautamaisia ja rintaruokinnalla ihmisen lailla älykkäitä. Voi perkele. Kaiken lisäksi briteissä julkaistiin ihan tiedelehdessä artikkeli siitä, että rintaruokituista lapsista tulee menestyneempiä kuin pulloruokituista. Ja jäätelö aiheuttaa hukkumiskuolemia; heti kun säiden lämmettyä alkaa jäätelönkulutus kasvamaan, myös ihmisiä alkaa hukkua enemmän. Yhtä loogista. Aika mielenkiintoista, että tieteellinen julkaisukin alkaa kosiskella yleisön hyväksyntää.
Rintaruokinta on toki lapselle hyväksi, mutta pitääkö asian kanssa heittäytyä natseilemaan? Ruokitaan rinnalla, jos mahdollista, ja jos ei, niin halitaan lasta muuten paljon ja annetaan maito pullolla. Onko se niin paha?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.