IRC-Galleria

siness

siness

Don't talk about moonshine, don't talk about white wine. I'm gonna find lies, sick twisted strange kind!

Selaa blogimerkintöjä

Blogi

- Vanhemmat »

[Ei aihetta]Keskiviikko 26.08.2009 01:11

Näin se menee:

15 syytä miksi olet tyhmä

1. Luet päiväkirjamerkintääni.
2. nyt ajattelet että tuo oli turha fakta
4. et huomannut että skippasin Kolmosen
5. nyt sinä tarkistat sitä
6. Hymyilet
7. luet vieläkin päiväkirjamerkintääni
8. tiedät että kaikki on ollut tähän asti totta.
9. et ajatellut että äskeinen oli ainoa missä oli piste
10. nyt sinä tarkistat sitä
11. sinua ärsyttää
13. koska ensimmäisessäkin oli piste...
14. ja minä skippasin myös Kahdentoista
15. ja luulet että tässä on viisitoista syytä
Huomenna alkaen klo 7.15 minä oon ihan hermorauniona. Hope not, mut oon kuitenkin. Tarpeeksi pahaa oli jo, kun kissa nukutettiin pallien poistoo varten. Näytti kuin kissa olisi maannut kuolleena pöydällä, meinas paniikkikohtaus iskee. Tuskaisena ahdistuksesta revin itselleni kyyryasennossa tuolin pöydän viereen ja istuin etten pyörry. Ja kissa sentään vaan rauhotettiin ja nukutettiin sterilointia varten.

Nyt huomenna oma esikoistyttäreni menee nielurisa- sekä mahdollisesti myös kitarisaleikkaukseen. Tyttö nukutetaan siellä tietty. Nukutukseen asti saa olla mukana. Tästä keskusteltiin tytön isän kanssa, että kumpi menee nukutukseen mukaan, kun VAAN toinen saa mennä. Minä olen tytölle se ehdoton ykkönen, mutta entä jos ajatukset juoksee samaa rataa, kuin kissastamme? Se on kuitenkin vähän rankempaa, kun kerran on kysessä lapsemme. Uh-huh...

Mutta toisella kerralla kissamme nukutus operaatioita varten oli ihan iisi-biisi juttu mulle. Toivottavasti se olisi yhtä iisiä-biisiä nytkin, mutta kuitenkin kyseessä on lapseni, ei lemmikkieläimeni. Vaikka toki jälkimmäinenkin rakas, kuin "oma lapsi".

Eniten koko hommassa jännittää tuo nukutus, kuinka se menee, tuleeko komplikaatioita, kestääkö tytön keho kokemattomana nukutuksen, olenko minä nukutuksessa mukana, pystynkö olemaan, jos olen, niin pysynkö skarppina vai murrunko, kuinka säälin rakasta lastani hänen kipujensa vuoksi, suutunko lääkäreille heidän aiheuttamistaan kivuista lapselleni?

Nellan ensiaskeleet!! <3Tiistai 07.07.2009 00:40

Niin se meidän vauva sitten jätti vauva-aikansa taakseen ottaen ensiaskeleet sohvan äärestä ylivoimaisen houkuttelevaa tv:tä kohti. Meni siinä semmoiset 5-6 askelta JOPA ennen kuin saimme sanaa suustamme ja riemunkiljahduksien saattelemana neiti hätkähtäen polvistui maahan.

Voi sitä mussua! Sain neidin houkuteltua kävelemään uudestaankin, ja heti kummeille ilmoitusviestiä näin illan kunniaksi <3

Häät juhlittu ja kaikki sujui hienostiSunnuntai 05.07.2009 17:12

Turhaan jännitin lasten hoitoa.. tai siis sen sujumista. Millalle oli kyllä noussut yli 39 asteen kuume illalla yhtäkkiä, taisi se lievästi sinileväsessä vedessä uinti tossa muutama päivä sitten tehdä tepposet. Nella oli ollut ilmeisesti kuin unelma, mennyt nukkumaan kiltisti ja syönyt kiltisti yms. Millalla oli tullut kuumetokkurassa pissavahinko kokonaan housuun ja lattialle, mutta mitäpä tuosta.

Nyt täytyisi keksiä jokin korvaus siskolleni ja miehelleen, elokuviin vienti kenties? Tuntuu että ollaan enemmänkin kuin kiitollisuuden velassa ja korvausvastuullisia, kun bussin piti lähteä (tilausajo) klo o1.oo juhlapaikalta, mutta hääparin limusiini tuli paikalle vasta puoli kaks, ja bussin piti lähteä silloin puoli kaks, sitten se siirtyi taas ja lähtikin vasta klo o2. Bussi jätti meidät kyllä kyydistä asuinalueellamme, mutta kilometrien päähän kodista. Taksikeskus ei vastannut lainkaan, hälytti kyllä. Aloimme siinä sitten tallustelemaan kotiin ja onneksi siskoni mies kävi noukkimassa meidät kilometrin päästä kotiamme. Ja nyt on jalat kipeänä korkkareilla kävelemisestä, tuollaista matkaa kun ei ole tarkoitettu korkkareilla kävelyyn. Kenkiä en voinut riisua, sillä maa oli hallassa. Hääpaikalla oli nurmikkokin ihan kuin syksyllä jäässä...heinäkuussa!

Onneksi lapset nukkuivat aina aamu kymmeneen tai yhteentoista asti. Sängyssä makasin kyllä puoleenpäivään, Nellan ryömiessä ja köllötellessä vieressäni sängyllä sekä lattialla ja Millan touhuillessa jotain päiväpeiton kera. Taitaa tänään olla päikkäreitten paikka kun Nella menee päikkäreille..

Huh huh kun jännittää!!!Lauantai 04.07.2009 04:11

Huomenna menemme "kaverin" häihin, mutta ilman lapsia. Lasten hoito on järjestetty, mutta sellaisille ihmisille, joilla ei ole omia lapsia, eikä niin liiemmin kokemustakaan pienistä lapsista. Enemmän Nellan osalta jännittää, kun tyttö vasta 1v n.3kk. Ja kun hoitokin on järjestynyt kahteen eri hmm.. miten sen sanoisi...erään? Ensin klo 11 isotäti tulee hakemaan lapset ja KOIRAMME (ihanaa, kun sekin huomioidaan) mukaan mökille, tulevat klo 18:ksi kotiin, jolloin isosiskoni (jonka kaasona toimin elokuussa) tulee meille miehensä kanssa. Nämä, voiko sanoa ressukat vaan voivat pahoin kakkavaipasta.. *apua* Sisko puolisonsa kera on meillä siihen asti kun yöllä kotiudumme. Milla ja Nella eivät ole olleet heidän hoidossa koskaan, vierastaakohan Nella? Miten suostuu nukkumaan? Jääkö ikuiset arvet siskoni ja varsinkin miehensä tärykalvoihin siitä huudonmäärästä..?? Suostuvatko enää koskaan hätävara-avuksi? Sillä ukille on Nella kyllä vierastuksissaan huuuuuutanut! Mutta on ollut nuorempikin.. puolisen vuotta nuorempi.

Ompelijan ongelmaaMaanantai 08.06.2009 00:33

Tässä hain erään kaavan ohjetta netissä, kun ei tuo venäjä ja italia oikein taivu.. Löysin kuin löysinkin englanninkielisen ohjeen. Päätin kokeilla Googlen omaa kääntöohjelmaa ja saada näin "suomennoksen" aikaseksi. Lopputulos oli nauruhermoja hörisyttävää, vesi valuu silmistä ja hyperventilaatio ei ole kaukana..

Tässä siis alkuperäinen ohje rintamuotolaskoksesta:
Bust Darts:
Baste bust darts and stitch toward points of darts. Press darts toward
center front.

Ja tässä suomennos.. varaudu naurukyyneliin:
"Rintakuvan Tikanheitto
Harsia Rintakuvan tikanheittoa ja ommel kohti kohtia tikanheittoa. Paina tikka kohti keskellä edessä."

Ei jumalauta.. koita tämmösellä ohjeella sitten rakentaa..

Nestlé boikottiMaanantai 24.11.2008 02:48

Nestlé boikotti

1950-luvulla Nestlé ja monet muut kansainväliset yhtiöt alkoivat myydä äidinmaidonkorviketta kehitysmaihin. Niitä markkinoitiin vauvoille parempana kuin äidinmaito. Yhä useammat äidit alkoivat juottaa lapsilleen imettämisen sijasta korvikkeita. Tuotteissa ei ollut varoituksia pulloruokinnan haitoista. Vauvat sairastuivat ravinnon puutteellisuuden ja huonosti desinfioitujen tuttipullojen ja saastuneen veden takia ripuliin. Usein vanhemmilta myös loppuivat varat korvikkeen ostoon, joten korvikemaito jouduttiin korvaamaan pelkällä (mahdollisesti likaisella) vedellä, joka vauhditti aliravitsemusta ja lisäsi riskiä sairastua ripuliin ja muihin vaarallisiin tauteihin. Tästä syntyi käsite "kaupallinen aliravitsemus". 1970-luvulla arvioitiin, että pulloruokintaan kuoli jopa kolme miljoonaa vauvaa vuodessa.

Kritisoijien mielestä Nestlé oli täysin tietoinen toimintansa aiheuttamista haitoista, mutta jatkoi silti liiketoimintaansa. Väitteiden mukaan Nestlén palveluksessa oli jopa sairaanhoitajiksi pukeutuneita naisia, jotka kävivät sairaaloissa markkinoimassa tuotteita tuoreille äideille. Yhtiö jakoi ilmaisia korvike-eriä ja lahjoja sairaaloille ja terveyskeskuksille. Näistä tapahtumista alkoi vuonna 1977 Nestlén tuotteita vastaan suunnattu boikotti, jota ajoivat kansalaisjärjestöjen lisäksi muun muassa kehitysapujärjestöt ja monet kristilliset yhteisöt.

Nestlé-boikotti on parhaimpia esimerkkejä onnistuneesta kansalaistoiminnasta. Yhdysvalloista alkanut boikotti levisi nopeasti moniin muihin länsimaihin ja se sai pontta WHO:n 1980-luvun alussa antamista uusista suosituksista, jotka tuomitsivat äidinmaidonkorvikkeen aggressiivisen mainonnan ja jaon kehitysmaiden synnytyssairaaloissa. Boikotin taloudelliset vaikutukset olivat niin huomattavat, että vuonna 1984 Nestlé taipui ja lupasi siirtyä nuodattamaan WHO:n suosituksia markkinoinnissaan.

Vain neljä vuotta myöhemmin boikotti käynnistettiin uudelleen, kun huomattiin, ettei Nestlé ole pitänyt lupauksiaan, vaan käytti edelleen aggressiivista markkinointia, vaikka räikeimmät muodot (esimerkiksi "sairaanhoitajattaret" ja lääkäreille jaetut reseptivihkot, joissa paperien kääntöpuolella on äidinmaidonkorvikkeen mainos) olivat kadonneet. Unicefin arvion mukaan nykyään korvikkeen aiheuttamiin sairauksiin ja aliravitsemukseen kuolee vuosittain noin puolitoista miljoonaa lasta.

Luettelo Nestlén tunnetuista tuotemerkeistä

* After Eight
* Bona-lastenruoat
* NAN-korvikemaito
* Friskies
* Galak
* Cheerios
* Classic - jäätelö
* Gourmet
* Dumle - jäätelö
* Eskimo - jäätelö
* Fitness
* Grandi - jäätelö
* Heaven
* Jalostajan hernekeitto
* Kennel-koiranruoka
* KitKat
* Kotijäätelö
* L'Oreal
* Lancome
* Latz-kissanruoka
* Life Savers
* Lion
* Luppa
* Lyons Maid
* Maggi
* Milky Bar
* Motta
* Nescafé
* Nesquik
* Nestea
* Nestlé Aquarel
* Nordfilet
* Nouvelle
* Perrier-kivennäisvesi
* Piltti
* Pirkka-/Napero-lastenruoat
* Poule au pot
* Puffet - jäätelö
* Rowntree
* Serti
* Smarties
* Spillers
* Tassu
* Toffo
* Valiojäätelö (tuotemerkin omistaa Valio Oy joka on vuokrannut sen Nestlélle 10 vuodeksi alkaen v. 2004)
* Vital Balance
* Ässä Mix - jäätelö

Valiojäätelö on yksi Suomen tunnetuimmista jäätelötuotemerkeistä. Tuotemerkki on rekisteröity Valio Oy:n nimiin, mutta Valiojäätelöä valmistaa elintarvikejätti Nestlé. Tuotemerkkiä markkinoivat mm. jäätelöbaari Turengissa, joka on avoinna vain tehtaassa kävijöille ja tehtaan työntekijöille sekä kaikille avoin jäätelöbaari Helsingin Kampissa. Lisäksi Suomessa on lukuisia Valiojäätelö-tuotemerkillä toimivia jäätelökioskeja.

Kansainvälinen ruokajätti Nestlé osti Valiolta jäätelötehtaan ja kymmenen vuoden käyttöoikeuden Valiojäätelö-tuotemerkkiin 1. syyskuuta 2004. Valiojäätelö valmistetaan suomalaisesta maidosta Suomessa.

Nestlén tuotemerkillä myymiä irtojäätelömakuja ovat:

* Valiojäätelö, banaani-suklaa
* Valiojäätelö, kinuski-pähkinä
* Valiojäätelö, lakritsi
* Valiojäätelö, mango-meloni
* Valiojäätelö, mansikka (HYLA)
* Valiojäätelö, metsämarja-jogurtti (HYLA)
* Valiojäätelö, minttu
* Valiojäätelö, mokka
* Valiojäätelö, nougat-pähkinä
* Valiojäätelö, päärynä (HYLA)
* Valiojäätelö, rommirusina
* Valiojäätelö, Ruutu vadelma-persikka (HYLA)
* Valiojäätelö, salmiakki-lakritsi
* Valiojäätelö, suklaa
* Valiojäätelö, suklaa-nougat
* Valiojäätelö, supertiikeri
* Valiojäätelö, toffee
* Valiojäätelö, uuniomena
* Valiojäätelö, vanhanajan mansikka
* Valiojäätelö, vanhanajan suklaa
* Valiojäätelö, vanhanajan vanilja
* Valiojäätelö, vanilja (HYLA)
Kun silmiimme joutuu shampoota Head and Shoulders tai PanteneProV,
huuhtelemme äkkiä tuon pienen pisaran pois, koska se tuntuu
epämiellyttävältä. Mutta tuo sama shampoo aiheutti aikaisemmin kipua
toisellekin eliölle, tosin kipu oli paljon voimakkaampaa. Silmiinne joutui
vain pieni pisara, sen sijaan albiino-kanin silmälle sitä kaadettiin
teelusikallisen verran. Te huuhtelitte sen pois, mutta kanilla ei ollut
mahdollisuutta hieroa tämän kirvelevän tahmeaa ainetta pois: ensinnäkin
kanilta puuttuu kyynelnesteen eritys ja toisteksi hänen liikkumisensa on
estetty. Kun silmää kirvelee, minuuttikin tuntuu ikuisuudelta. Shampoo
pidetään kanin silmässä kolmen viikon ajan. Joiltakin eläimiltä katkeaa
selkäranka ja kaula, kun ne yrittävät päästä karkuun.

Mainokset kertovat meille jatkuvasti, että ihmiset jotka eivät käytä astianpesuainetta nimeltä Fairy, menettävät hyvin paljon (aikaa, mahdollisuuden pitää hauskaa, rahaa jne). Mutta ehkäpä juuri nämä ''epäsivistyneet'' ihmiset, heidän tietämättään, toimivat koe-eläinten parhaaksi: he eivät osta Fairyä ja sillä tavalla eivät kannata rottien ja marsujen pakollista ruokintaa astianpesuaineilla. Kun olette syönyt liikaa raskasta ruokaa, tunnette olonne todella pahaksi ja raskaaksi, joskus joudutte ottamaan lääkkeitä, jotka parantavat ruoansulatusta. Mutta kuvitelkaapa, jos teidän mahalaukkuunne viedään putken kautta litra Fairya!

Ariel -pesuaineen pakkauksessa lukee, että sitä on käytettävää suojakäsineet käsissä, koska se syövyttää käsien ihoa. Jo pelkästään tämä aiheuttaa epämiellyttävää tunnetta ja kipua. Mutta kuvitelkaapa, miltä tuntuu marsuilta, kaneilta, koirilta, kissoilta ja muilta koe-eläimiltä, kun niiltä poistetaan ylempi ihokerros hiekkapaperia apuna käyttäen ja hierotaan paljaaseen kohtaan pesuainetta. Muistelkaamme lapsuutemme, kun kaaduimme asfaltille ja vahingoitimme polvemme. Tosin silloin kukaan ei hieronut haavaan syövyttävää pesuainetta.

Vuonna 2001 Euroopan Unioni suuntasi kulkunsa tuotteiden testauksen eläimillä vähentämiseen ja vähitellen sen kokonaan lopettamiseen. Vuoteen 2013 mennessä suurin osa eläinkoemenetelmistä kielletään.

Suomessa myytäviä kosmetiikkasarjoja, jotka eivät testaa tuotteitaan eläimillä ovat esimerkiksi kuuluisa The Body Shop ja Joe Blasco. Suomen johtavimmista sarjoista Lumene, Nivea, Herbina ja Anytime käyttävät vaihtoehtoisia testausmenetelmiä eivätkä myöskään testaa tuotteitaan eläimillä. Kuuluisat Yves Rocher, Chanel, Clarins, IsaDora sekä Revlon eivät myöskään kannata eläinkokeita, eivätkä myöskään testaa tuotteitaan koe-eläimillä. Tämän vuoksi edellämainittuja merkkejä kannattaa suosia.

Sen sijaan yritykset, jotka yhä käyttävät eläimiä tuotteiden testauksessa, ovat esimerkiksi kuuluisat Braun (Gillette Company), Procter and Gamble, Colgate-Palmolive (Ajax, Hill's Pet Nutrition, Mennen, Palmolive), Coty (Calvin Klein, Rimmel), Gillette, Johnson and Johnson, L'oréal, MaxFactor, Oral-B, Pantene ja moni muu.

Muistakaa: joka ikinen ostamanne pakkaus pesuainetta Ariel tai Tide, jokainen tuubi Oral-B:tä, jokainen Pantenen hiustenhoitoaine, kaikki Palmoliven käsisaippuat tai L'oréalin meikkivoiteet ovat turhien ja julmien eläinkokeiden rahoittamista. Jos ostatte eläinkokeita hyväksyvien yrityksen tuotteita, hyväksytte vapaaehtoisesti julmien eläinkokeiden käytön. Sen sijaan jos hankitte vaihtoehtoisia ja inhimillisiä testeusmenetelmiä käyttävien yritysten tuotteita, autatte vähentämään hirveää julmuutta.

Kopioi tämä päiväkirjaasi ja laita nimi alle jos olet eläinkokeita vastaan :

n0nn4, ssaimi, [Randa], Likasukka, palikka, Arielle, ^tokyo^, Suuuviii, evomoi,-jennn-, -låurr , Iyashii_Hito,werkku^^, ppiiq`, LUONNEHÄRÖ , mmmm``,Ir^^, cammm-,Hänna`, äliis, ^Isshi^, Chakra^^, jässuu , MMILLAMILLA , tanjac, kkaiisA, `SFIA, mjallu-, cobainn, MorkhetKloft,Lumikkiii, ||eve, [M]aya[M], _Katyana_, siness

- Vanhemmat »