IRC-Galleria

Suomen Armeija. Tarpeellinen ja pakollinen. Puoli vuotta elämästä aivopesun alaisen, mitä sillä on väliä? Ja sitä paitsi, kaikki muutkin menee. Paitsi tietty homot ja hipit, ne menee sivariin tai vankilaan. Näinhän se on. Jokainen vähänkin 'isänmaallinen' sanoisi asian varmasti olevan näin, ikävä kyllä minun on edes yritettävä herätää nämä isänmaan toivot todellisuuteen.

Armeijassa saa viettää puoli vuotta, sehän ei ole pitkä aika. Ilmaiset hernekeitot ja tappajakoulutus päälle. Monikaan ei armeijassa ollessaan ole varmastikaan huomannut sitä aivopesua, joka siellä on meneillään. Omakohtaista kokemustahan minulla ei ole (en ole mies, enkä ole ilmeisesti tarpeeksi 'isänmaallinen' [vastustan seksististä sanontatapaa "isänmaa"]), mutta mm. erään ystäväni poikaystävä (joka ei mikään tappaja luonteeltaan ole) joka meni armeijaan oletetusti siksi, että siten pääsi helpoimmalla, kertoi, kuinka itse asiassa armeija opettaa tappamaan. Hyppään suoraan liikkuvien maalien ampumiseen. Liikkuvina maaleina on hiekkasäkkejä, jotka toimivat ihmisten sijaisina, niitä vedetään köysien avulla pitkin peltoa ja kuulemma se näyttää pidemmältä katsottuna siltä, kuin siellä ihmisiä ryömisi. Jopa tämä rauhaa rakastava miekkonen huomasi nauttivansa näiden ryömijöiden tappamisesta, ainakin kunnes huomasi sen johtuvan armeijan 'opetussuunnitelmasta'. Pojat saadaan todella kuvittelemaan, että siellä ryömii 'ihmisiä' ja siinähän toteutuu jokaisen räiskintäpelifanaatikon unelma: päästä oikeasti sniputtamaan vihollisia. Tämä tuttuni sanoi, että siinä tajusi hyvin, kuinka pojat 'opetetaan puolustamaan isänmaata'.

Ja jos asepalvelus ei enää olisikaan pakollinen, kuka sinne menisi? Tässä kohtaa saanen huomauttaa, että ei ole turvallista olettaa yhtään mitään. Aina löytyy niitä 'isänmaallisia' tappohulluja täyttämään armeijan rivejä, mutta myös tietysti järkeviäkin ehdokkaita saattaa olla. Saanen muistuttaa, että pakkoruotsin kirjoittamispakon poistaminen oli pitkään harkinnassa, koska 'luultavasti monikaan ei enää kirjoittaisi ruotsia'. Niinpä, nytkin syksyllä muistaakseni n.80% kirjoittavista opiskelijoista kirjoitti myös sen pakkoruotsin.


Mutta eihän armeija ole pakollinen. Ei niin, ainahan voi mennä esim. vanhainkotiin mummoja työntämään VUODEKSI. Tai jos ollaan tarkkoja, se on 395 päivää. Kyllähän siinä on jonkinverran valinnanvapautta, mutta ensin täytyy mennä kutsuntoihin ja kestää ne 'oletkos kova poika juoksemaan, kun juokset noin lujaa karkuun, kun pitäisi kotia puolustaa?'-sutkautukset ja muut armeijan palveluksessa olevien 'isänmaallisten' loistavat vitsit. Hauskaa. Haha. Sivari on loistava vaihtoehto, ainakin verrattuna armeijaan, sivarista saa hyvää työkokemusta ja PALKKAA. Koitappa elättää muijasi ja pitää sitä kallisarvoista kotia pystyssä armeijan päivärahoilla. Kyllähän armeijastakin saa työkokemusta, CV:hen tulee varmaan merkintä 'tappokoulutuksessa puoli vuotta, osaa käsitellä aseita ja kuoria perunoita'.

Ja vankila. Vankila on hyvä vaihtoehto, itse asiassa paras. Täytetään vankilat totaalikieltäytyjillä, niin ehkäpä päättäjät vihdoinkin tajuaisivat, että ne pedofiilit ja raiskaajat, jotka saavat sakkotuomioita ja ehdollista teoistaan sinne kuuluisivat, eivätkä ihmiset, jotka eivät halua opetella tappamaan mutta eivät myöskään halua pakkotöihin. Breini kirjoitta päiväkirjassaan siitä, kuinka Amnestyllä olisi parempaakin tekemistä, kuin huolehtia siitä, kuinka totaalikieltäytyjät joutuvat viettämään puoli vuotta vankilassa. Jos Breini et ole huomannut, Amnesty huolehtii monestakin muusta asiasta, ei se ole mikään Amnestyn päätehtävä hoitaa totaalikieltäytyjiä pois vankilasta, se on vain asia, johon Amnesty ottaa kantaa, koska se on väärin. Mielipiteen takia ei pitäisi joutua vankilaan. Jos ei pedofiilejä ja raiskaajia laiteta vankilaan TEKOJEN takia, miksi totaalikieltäytyjät laitetaan mielipiteen takia? Olen Breinin kanssa samaa mieltä siitä, ettei Suomen armeijaa tule lakkauttaa, ei se toimisi, mutta miksi pakottaa kaikki sinne?

Saanen vielä huomauttaa niille, jotka toisin luulevat, että totaalikieltäytyjä yleensä EI joudu olemaan koko aikaa suljetulla ja voi työskennellä tai opiskella samalla kun on vankilassa. Siitä ei myöskään tule rikosrekisteriin merkintää, kuten yleisesti luullaan. Ja varmasti yksi syy, miksi Amnesty ottaa tähän asiaan kantaa, on myös se, että jotkut totaalikieltäytyjät eivät pääse vankilassa kovin helpolla. Armeijassa kiusataan heikkoja alokkaita, buhuu. Itse menivät sinne. Mutta myös totaalikieltäytyjiä voidaan 'simputtaa', mm. jättämällä suljetulle osastolle. Jos sattuu olemaan oikein 'isänmaallinen' vanginvartija osastolla, voi olla ettei sieltä pääsekään siirtymään ihan heti. Joissain tapauksissa ei ollenkaan, koska on tehnyt jonkin 'virheen' tai 'rikkeen' kokeiluajalla. Suurin osa noista on todennäköisesti 'isänmaallisten' keksimiä.

Eli tässä pieni vastine, tuskin tällä tulee mitään palkintoa, korkeintaan muutama palkkamurhaaja perään. Tai 'isänmaallisia' tulee haukkumaan ja hakkaamaan. Joka tapauksessa, nämä ovat minun mielipiteitäni ja jos nyt olen tällä jotakin 'isänmaallista' loukannut, niin syvimmät pahoitteluni. Lue ja itke.

Tässä lopuksi on pakko vielä sanoa sananen Pelastakaa Miesten Pitkät Hiukset ry:n puolesta, eli armeija vie miehiltä järjen lisäksi hiukset... Tai no, joissakin tapauksissa hiukset tuntuvat kompensoivan miehen järkeä. Pitkähiuksiset: Oletteko valmiita luopumaan hiuksistanne vain, koska 'isänmaalliset' käskevät ja haluavat tehdä teistä lampaita? Miettikää sitä.

Ja tietysti, modaajilta on kysyttävä: oletko valmis luopumaan lävistyksistäsi armeijan takia? 'Isänmaallisten' takia? Onneksi minä tunnen monia, jotka eivät ole.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.