IRC-Galleria

VäsymysLauantai 25.08.2007 12:53

Elämää suurempi väsymys on ajanut koulukotityöntekijän merkilliseen unenkaltaiseen valvetilaan. Viime öinen vierailu oman sängyn lämmössä, jäi työvuorojen epäinhimisillisen järjestelyn vuoksi, tappavan lyhyeksi. Noin 3 tunnin yöunilla on turha odottaa kovinkaan suurta työmotivaation pilkahdusta tämän miekkosen silmäkulmassa...
Horroksen omaiset ensimmäiset 2 tuntia töissä ovat olleet kamppailua, jollaista näkee yleensä vain suomi-ruotsi maaotteluissa. Aamupalaksi nautitut energiajuoma, 3 kuppia kahvia ja puoliaskia tupakkaa eivät aiheuta vatsanalassa lainkaan positiivisempaan suuntaan jouduttavia fyysisen olon tuntemuksia.

Töitä olisi nyt jäljellä päivää vajaa viikko. Mieli on yllämainittua lukuunottamatta varsin positiivinen ja hieman haikein mielin on aika suunnata jo katsetta kohti alkavaa lukuvuotta. Työnteon mukanaan tuoma joka kuukautinen palkkashekki houkuttelee kummasti enemmän, kuin naurettavalla opiskeliljabudjetilla kituuttaminen, mutta todellisuus on silti kohdattava ja taistoon käydään jälleen leuka pystyssä.

Toissapäivänä tilin saldo teki nopean notkahduksen, allekirjoittaneen investoidessa uuteen kameraan. Vanhan kameran ominaisuuksien vähäisyyden aiheuttama turhautuminen johti turkasen kalliin, kuvallisen tallentimen ostoon. Kieli vyön alla ja kuola valuen on nyt räpsitty artsufartsu kuvia. Tekotaiteellista sontaa siis tod.näk. ilmaantuu galleriaankin, kunhan vaan kotona havaitut ongelmat laajakaistan toiminnassa saadaan edes jollain tavalla korjattua.

Kellon viisarien liike tuntuu hidastuvan. Kofeiinin ja nikotiinin yliannostus laittavat pumpun takomaan epäluonnollisella rytmillä, jonka edessä Mosambikilainen bongo- orkesterikin kalpenisi. Käsien tärinä vaikeuttaa kirjoittamista, joten allekirjoittanut siirtyy tuijottamaan seinää ja odottamaan osaston pienten kultamussukoiden aina yhtä piristävää heräämistä...

-rate my poop-

TyönkuvaTiistai 24.07.2007 19:19

Ihmiset ovat enemmän kuin useasti kysyneet minulta, mitä työnkuvaani kuuluu Koulukodin ohjaajana. Kunnollisen vastauksen antaminen on aina aiheuttanut pientä takeltelua, joten olenkin monasti pohtinut, mitä kaikkea työnkuvaani loppujenlopuksi kuuluu. Todellisuus osoittautui taruakin ihmeellisemmäksi... Titteli "Valtion virkamies" ei olekkaan niin yksipuolinen kuin luulisi...

-Olen oppilaiden kaitsija. Kaitsemisen laatu vaihtelee päivittäin; lastentarhan, eläintarhan ja vankimielisairaalan välillä.

-Olen ns. "aikuinen esimerkki". Eli yritän takoa umpiluisiin kalloihin, että toisten turpaan vetäminen, varastaminen jne. ei ole suvaittavaa käytöstä, eikä suomenkielen yleisin koristesana ole V*TTU.

-Olen sairaanhoitaja. Pojille sattuu ja tapahtuu. Päivittäin joku teloo sormen, varpaansa, jalkansa, kylkensä jne. Kyseiseen työhön kuuluu oleellisena osana, omien taitojen loppuessa, sairaankuljetus.

-Olen vartija. Varsinkin öitä tehdessä tämä työn osa-alue tulee hyvin edustetuksi. Tärkeimpänä osana tietenkin Koulukodin alueiden valvominen asiattomilta kuljeskelijoilta, lasten mahdollisten karkaamisyritysten tyhjäksi tekeminen, alueen rakennuksia ovien lukkojen varmistaminen, mahdollisten päälle jääneiden sähkölaitteiden sulkeminen sekä aamupalan tekeminen.

-Olen kokki. Päivällinen valmistetaan osastolla. Kukin ohjaaja kiireidensä ja mahdollisuuksiensa mukaan valmistaa ruokaa vuorollaan. Kanakastike on kehkeytynyt kirjoittaneen suosituksi bravuuriksi.

-Olen siivooja. Poikien ollessa koulussa tai tekemässä kesätöitä on jonkun huolehdittava osaston siisteydestä. Oman työmukavuuden kannalta kyseinen seikka on erittäinkin tärkeä. Lisäksi oppilaiden siivousjäljessä on kosolti parantamisen varaa.

-Olen talonmies. Kesäloman aikana pojat tekevät kesätöitä. Muutamat Koulun alueella ajelemassa esim. nurmikkoa, töissä hevostalleilla jne. Ohjaajien kuuluu osallistua näihin askareisiin poikien kanssa, joten trimmeri on ehtinyt tulla myös töissä tutuksi. Myös maalaustyöt, lampun vaihdot, piha-alueiden rikkaruohojen myrkytykset, siiklaukset ja muut pikkuhommat ovat osa työnkuvaa.

-Olen puutarhuri. Runsaat viheristutukset alueella eivät ilman hoivaamista elä. Ohjaajien on huolehdittava kukkasille vettä, kitkettävä kukkapuskia ja istutettava uusia. Kirjoittanut on jättänyt nämä hommat kokeneemmille ja asiasta enemmän innostuneille.

-Olen nyrkkeilysäkki. Vaikka työrupeamani onkin tähän asti mennyt varsin rauhallisissa merkeissä on joskus otettava hieman iskuja. Maltin pitäminen näissä tilanteissa tuntuu vaikealta. Itsensä puolustamisen ja sen liitoittelun rajoja on mietittävä tarkkaan.

-Olen anonyymi harmaa pänkäle jolle voi huutaa. Kiroilu, haistattelu, homottelu jne. Osa jokapäiväistä elämää. Vaatii tottutautumista ja huumoria.

-Olen kyylä pappa. Vahdimme ja annamme rangaistuksia lasten salatupakoinnista, seksuaalisesta kanssa käymisestä, piharajojen ylittämisestä, väkivallasta ja muusta asiattomasta toiminnasta. Puskan takana kökkiminen tuntuu hetkittäin melkoisen naurettavalta.

-Olen isoveli. Monilla oppilailla on rajuja muistoja menneisyydestä. Kovista taustoista tulleiden lapsien on joskus saatava puhua ja päästä hieman höyryjä. Silloinkin ollaan tukena.

-Olen taksikuski. Oppilaiden on päästävä hoitamaan asioitaan, kaupoille, vuokraamaan elokuvaa. Firman autoilla taitettu kesällä jokunenkin kilometri.

-Olen poliisi. Oppilaiden tavarat tulee tarkastaa lomilta tullessa mahdollisten huumeiden, teräaseiden, alkoholin tai muiden osaston säännöissä kiellettyjen tavaroiden takia. Tarvittaessa suoritetaan puhalluskoe ja mikäli tarpeen on niin oppilailta otetaan myös huumeseula. Mahdollisten tappeluiden tai muiden järjestyshäiriöiden seurauksena on oppilaan eristäminen putkaan.

-Olen vapaa-ajan suunnittelija. Tekemis- ja harrastusmahdollisuudet ovat hyvinkin rajalliset Koulukodin alueella, joten ohjaajat miettivät mahdollisia aktiviteetteja vapaa-ajalle ja kuuntelevat toki oppilaidenkin mielipiteet. Jalkapallo, salillta käynti, leffan vuokraus, bändikämpällä soittelu ovat suostuimpia.

-Olen kaikkivoipa. Pystyn kaikkeen. Jos en, olen mulkku, homo tai vittupää. Jos en ehdi, olen laiska paskiainen.


Siinä nyt noin nopeasti mieleen tulleita. Päivä päivältä kunnioitan enemmän ja enemmän ihmisiä, jotka työskentelevät tällä alalla. Verraten huonolla palkalla, huonoilla työajoille ja vähällä kiitoksella...

-Aamusta aamuun-

Pisimmät tunnit...Maanantai 16.07.2007 22:14

Jälleen on pakotettu arjenahertaja palaamaan sorvin ääreen ja ottamaan härkää sarvista. Mittava viiden päivän vapaa putki tuli enemmän kuin tarpeeseen ja kahtena päivänä suoritettu (lääkärin määräämä) nestenollaus luuttusi uupuneen mielen mukavasti puhtahaksi...

Mutta joka kolikolla on myös kääntöpuolensa. Töihin tuleminen maistui pitkien vapaiden jälkeen katkerammalta, kuin krapula-aamun pahaenteinen korjaussarja. Viikonlopun sadeilma muuttui hetkessä auringonpaisteeksi ja maksimaalinen mielipahan määrä töissä lusimisesta alkoi vääntää työnorjan selkää linkkuun. Näin siinä aina käy...

Muuten työrintamalla on mennyt varsin mallikkaasti. Kirjoittanut on viihtynyt eikä töihin lähtiessä tarvitse käydä läpi samanlaista yksinäistä dialogia elämän kurjuudesta ja maailman vääryyksistä. Palkkakin on kohdallaan, ainakin edellisen työnantajan almuihin verrattuna.
Vielä muutama tunti jäljellä... Hiljainen päivä...

-TÄNÄKIN KESÄNÄ KUOPIOON!-

Ja töissä...Perjantai 15.06.2007 03:01

Yön pimeä verho alkaa vavahdellen laskeutua Sippolan uupuneille harteille. Kun muu kylä hiljenee, jaksaa urhea koulukodin työntekijä valvoa.
Yövuorossa ei hiljaisuuden lisäksi pahemmin juttukavereita ole. Vanhan rakennuksen natisevat rakenteet ja ulkona piiskava tuuli sekä sade saavat uurastajan ensimmäisen yövuoron vaikuttamaan kliseisen kauhuelokuvan introlta.
Aikaisemmin hyvänä vitsinä viljellyt kummitustarinat, entisen kartanon herran kummituksesta, eivät yhtäkkiä jaksakkaan nostattaa suulle vähättelevää epäuskon virnettä. Valtaisat pihapuut taipuilevat tuulessa hyvinkin pahaenteisen oloisesti ja rapina toisensa jälkeen saa kovemmankin mielen valppaaksi. Vanhempien yökköjen mukaan tunne ei häviä edes ajan kanssa. Johtuneeko paikasta vai ihmisistä? Paha sanoa, mutta jotakin omalla tavallaan "kunnioittettavan pelottavaa" tässä paikassa on...

Yöstä takana reilut kaksi tuntia, kahdeksan vielä edessä. Kahvikuppi täyttyy yhä uudestaan ja silmiä kirvelee pahaenteisesti. Tunti vielä kierrokseen. Pakko haukata happea, että pysyy hereillä...

-Nochnoy dozor-

Turkki no more!Keskiviikko 30.05.2007 13:39

Eilen lähti turkki! Eikä mikä tahansa turkki, vaan TALVITURKKI! Läkähdyttävä, kainalonalueen kosteusprosentin suurta nousua aiheuttanut ilmanala pakotti karpaasin kastamaan vartalonsa vielä varsin hyisen oloiseen Kymijoen veteen.
Virkistävä kokemus silti kaiken kaikkiaan, vaikka viileys todennäköisesti aiheuttikin maailman markkinoilla äkillisen munan hinnan laskun.

-Kumpi ja kampi tappeli... Seppo voitti.-

Kesä??Maanantai 28.05.2007 12:24

Ah, niin nopsasti kiiruhtavi tuo ajan ikuinen juoksu. Taasen on kuukausi vierähtänyt ja jokunen asia on ottanut tapahtuakseen.

Ylpeänä kirjoittanut voi täten ilmoittaa, että on saanut töitä. Sippolan koulukodissa ollaan tämä kesä ryhmänohjaajana, joten taloudellinen turva tälle kesälle on taattu...
Saa taputtaa.
Meduusa-TV vietiin päätökseensä tuossa jokunen viikko sitten. Viimeinen lähetys survaistiin pihalle ja nuutunut juontaja on näillä näkymin vapautettu pestistään ja ensi kaudella sitten eetteriin saataisiin ihan uusia naamoja. Parisenkymmentä lähetystä kestänyt julkisuuden valokeila käännetään nyt uusiin immeisiin. Näin on ehkä parempi.
Viimeisen lähetyksen päälle oli jokaisen itseään kunnioittavan studiotiimiläisen vedettävä tietenkin elämää suurempi äkkijyrkkä ja vintti pimeäksi. Grillausta, chillausta, viinaa, hyvää seuraa ja ennenkaikkea hyvää humalaa... Kuinka paljon sitä muuta voi enää mies vaatia? Näin btw. voi kehua, että tämä kyseinen ryyppyrallatus katkaisi meikäläisen miltei 4 kuukauden selvän jakson. Krhm...

Niin ja euroviisut... Niitäkin katseltiin (katso kuvat!)... (Aikajanani taitaa hieman poukkoilla...)
Elimistön luontainen itsesuojelurefleksi pakotti turvautumaan, mahdollista henkistä järkytystä lieventäviin, päihdyttäviin virvokkeisiin. Lieneekö syynä tämä vai mikä, mutta euroviisut tarjosivat rahanarvoista viihdettä ja ilmeisenkin alkoholinkatkuisia naurunremakoita. Toinen toistaan huonompien esitysten pilkkaaminen ja huonojen biisien fanittaminen saivat yön tunteina aivan uudenlaisia ulottuvuuksia. Ukrainalle se voitto olisi kuulunut... Ainakin kyseisenä yönä oli asiantuntija raatimme vahvaesti kyseisen tranvestiitti- rallatuksen takana...

Noniin... Tänään olisi töistä vapaata, mutta koululle olisi silti jaksettava itsensä työntää. Viimeistä kertaa tällä lukukaudella. Tätä ennen kuitenkin urhoollinen peltilehmä olisi käytettävä autolääkärillä. Motista kaikunut epäilyttävä sivuääni on saanut kirjoittaneen epäilemään helunan hyvinvointia. Toivomme, ettei kyseessä ole mitään vakavampaa.


-Tuo yksisarviset takaisin!-

Tuulee, kun sinä olet tuuli...Maanantai 30.04.2007 13:20

..Nii-in... Tuulee... Ennenaikaista taisi olla kesän hehkuttaminen vielä. Eilen luontoäiti päätti sitten tehdä katalille immeisille vanhanaikaiset ja näyttää rumaa persettään kirjoittaneen shortsi haaveille. Räntää ja lunta puski taivaalta, kuin lihaa makkaramestarille ja kesärenkailla luistelu alkoi vaikuttaa "Hurjapäät"- jatko-osalta (ja todella huonolta sellaiselta!).

Harmaita hiuksia aiheutti myös aamuinen ajomatka Lappeenrantaan. Ilmeisesti hyvinkin pahaa krapulaa poteneet tuulenhenget hönkivät ilmoille sellaista myrskytuulta, että pelkästään auton tiellä pitäminen alkoi vaikuttaa extreme-urheilusuoritukselta. Yhtään sen paremmin päivä ei jatkoa saanut saapuessamme Lappeenrantaan, jossa huomasin maan muuttuneen valkoiseksi ja loskan kyllästäneen kadut ja tienpientareet. Kyllä se koettelee pientä ihmistä, kun ensin luvataan kesää ja sitten repäistäänkin pulkasta pohja pois! Vakaasti uskomme kuitenkin parempaan huomiseen...

Tänään olisi sitten vapunaatto. Päivä johon myyttisesti yhdistetään viina, ilmapallot, puhallustorvet, ylioppilaslakit, räjähtäneet maksat ja esiaviollinen seksi. Kovinkaan moni perusjuntti suomalainen ei tätä juhlapyhää kuivin suin kuluta, mutta näillä näkymin tämä näppäimistön ääressä louhiva muriaani tulee kostuttamaan kuivuneita huulian vain pilponaatilla. Hyvinkin epäonnisesti huomisaamuksi sattunut kuskinnakki tulee ainakin mitä suurimmassa määrin rajoittamaan alkoholipitoisten virvokkeiden kaatumista, tuulenhalkaisijan alla sijaitsevaan mustaan kulustusonkaloon... Tässäpä mieleni hakeutuukin viime vappuun... Olinko peräti silloinkin vesi selvänä? Hmm... Oli sitten niin tai näin, niin tämä karpaasi on ilman mitään sen kummepia vakaamuksia tai muita "trendinenänvalkaisuja", ollut ryyppäämättä kohta tuollaiset 4 kuukautta... Ainakin melkein... Ja jos tässä vapunkin kärvistelee selvinpäin, niin seuraava "pakollinen" juomajuhlahan onkin vasta juhannus... Sitähän tulisi oltua sitten melkein puolivuotta selvinpäin... Melkein... Aika näyttää...

-syntiä saatana!-

KEKEKEKESÄ!Tiistai 17.04.2007 00:41

No jo on perkeles aikoihin eletty! Tänään paukahti mittariin tollasta 25 raatia lämpöä ja se jos mikä saa kesää odottavan karpaasin mielen virkeäksi. Vaikka uutisissa perkeleet povasivatkin vielä kylmempiä ilmoja, niin ainakin kirjoittanut alkaa jo kaivamaan kaapista hawaiji-paitoja ja nyyttishortseja, ettei sitten kesänpiru pääsee koukkaamaan selustasta nenille.

Noh... Tässä on taas muutama viikko kikistelty koulussa. Viime viikonloppuna pidettiin Meduusa Festivaaleja Kouvolan Kasarminmäellä (koulumme tiloissa), joiden jälkipyykki on sitä luokkaa, että suhosen verokähminnät kalpenee. Hyvät festarit kuitenkin... Erinomaisia luentojen pitäjiä, kuten esim. Ari "Paska" Peltonen, Raakkel Liekki ja Simo Rantalainen. Pientä vitutuksen poikasta otsalle nostatti kuitenkin tieto siitä, että kallisarvoista vapaa-aikaa tuhlaantui koko ajan. Kunnialla selvittiin... Tai ainakin kirjoittanut, jonka absoluuttinen nollatoleranssi jatkuu jo miltei kolmatta kuukautta, toisilla taasen selviytyminen vaatinee muutaman rokulipäivän kuluvastakin viikosta...

Tjaa tjaa... Niin ja kesätöitä... Niitä haetaan kovasti edelleenkin. Hakemuksia on sinkoontunut kaikkiin mahdollisiin työpaikkoihi, joihin nyt yleensäkkään posti sähköisesti tai kirjeitse kulkee. Jännäkakka puntista kurkkien odotamme mahdollisia haastattelu kutsuja. Jotain työtä se on pakko laiskankin kehittää, koska kesä on lämmön, auringon, kaljan, jäätelön ja festareiden aikaa... Ja miltei kaikkia kyseisiä voi valuutalla ostaa ;)

-But that night as the moon crossed the mountain, One more coyote was heard-

Pääsiäinen on pässejä täynnäTiistai 03.04.2007 18:20

Pääsiäinen. Tuo noitien, munien, kanojen ja rumissa vaatteissa poukkoilevien ärsyttävien pikkukakaroiden aika on jälleen seesteisesti maleksinut keskuuteemme. Ahkeralle (huom. lue laiska paska) tämä tarkoittaakin mukavasti pitkää viikonloppua ja totaalista kehon ja mielen relaksoitumista arjen niin ahdistavasta kiiruhtamisesta (huom. lue: perse homeessa makaamisesta)...

Edellisen päiväkirjamerkinnän jälkeen ei nyt varsinaisesti ole mitään mullistavaa tapahtunut. Meduusa-Tv porukan kanssa suhautimme viime torstaina rapeasti helssinkiin ja lähetys survaistiin ulos Opetushallituksen tiloista, jossa oli päällänsä jonkin sortin Foorumi. "Viestinnän alan koulutuksen kehittämisviikko"... Tai jotain... Mutta siellä siis kuitenkin. Lähetyksessä nyt meni kutakuinkin kaikki mahdollinen pieleen ja tekniikka aiheutti muutenkin uupuneelle ryhmällemme alituista särkyä ja kipua otsalohkon maastossa. Ongelmista kertoo jo paljon se, että lähetys tuli noin puolituntia myöhässä... Mutta kunnialla kuitenkin survottiin homma kotiin, vaikka ongelmia olikin. Tutusta ja kotoisasta studiosta maailmalle lähteminen vain aiheutti hyvinkin odotettavissa olleita probleemia.

Ylihuomenna Meduusa-Tv:ssä puhutaankin sitten enemmän maailmanlaajuisista asioista. Keskustelun aiheena on ilmaston lämpeneminen, kasvihuoneilmiö jne. Hyvinkin akuuttia ja tärkeää asiaa. Joten kaikki siis jälleen torstaina klo.14.00 www.meduusa.tv...

Pääsiäinen ei tule hetkeäkään liian aikaisin. Yksi jos toinenkin ihminen luokkayhteisöstämme on saavuttamassa yliväsymyksen maagista rajaa. Loma, lepo ja lööbaus ovat siis jälleen kova sana. Väsymyksen lisäksi harmaita hiuksia aiheuttaa kesätyöpaikan metsästys, joka tuntuu perkeleellisen vaikealta. Kirjoittaneenkin tulisi vain ottaa itseään niskasta kiinni ja pistää puhelinlangat ja sähköpostit tulittamaan työnantajia kohti...


-ELÄKÖÖN TASA-ARVO!-

RETROOOOO!Keskiviikko 14.03.2007 21:11

Alkaako talven selkä viimeinkin taittua? Miltei 7 astetta lämpöisen puolelle suhauttanut elohopea antaa syytä muutamaan leveään virnistykseen ja naurun kiherrykseen. Vielä kesä tuskin niskalenkkiä pakkasherralle tekee mutta tämä lupaa kuitenkin hyvää. Lämpöisempiä aikoja odotellessa siisen...

Mutta huomenna jälleen Meduusa telkkaria. Aiheena Trashvideo. Elikkäs muutama suomalaisen "Independent"- leffaskenen tekijää haastattelussa. Poikien tuotokset vaikuttava itsetietoisen paskoilta, mutta todellisuus selvinnee vasta huomenna. Yksi elokuva taustatutkimusta varten lojuu työpöydällä. Kyseinen elokuvahelmi kantaa nimeä "Nato Commando" ja ainakin trailerin perusteella luvassa on paljon tekoverta ja ampumista. Pienenä iltapalana ennen nukkumaan menoa voisi tämän taideteoksen nauttia.
Jännittävintä huomisen haastattelun kannalta on myös se, että Trashvideon miekkoset ilmoittivat saapuvansa studiolle "hieman nautineena". Elikkäs väkijuomien saatannallisessa puristuksessa ja tuhdissa juhlavedossa. Tämä jos mikä on saanut mielemme hyvinkin aloilleen. Huominen tuo tullessaan vielä mielenkiintoisia hetkiä.
Haastattelussa myös kotimaisen lyhytelokuvan tuotantokanava Pixoffissta Lassi Tasajärvi.

Ja niin... Sitä RETROA!

Kirjoittanut on siis kajahtanut päästään loppullisesti! Viimeinenkin valo paennut tyhjiöstä, vintin lamppu kärähtänyt, kottaraiset lentäneet etelään ja järjen pieninkin hippu joutunut joutomaalle... Niin siinä käy kun vanhaksi elää... Mutta siis RETROA!
Nuutunut arjenahertaja on saanut päähänsä kiinnostua kaikesta siitä mikä oli coolia noin 15 vuotta sitten! Vanha 8-bittinen Nintendo (ostan jos joku myy halvalla), vanhat piirrossarjat (Kreivi Duckula, Captain Planet jne.), lapsuuden suosikki elokuvat on pakko saada jostain käsiin jne!!
Tätä on ilmeisesti se vanhemmalla iällä alkava "taantuminen". Vielä eilen niin nuori, vetreä ja atleettinen nuorukainen on taantunut hetkessä takaisin 7-vuotiaan rasavillin tasolle. Jotkut pahat kielet saattaisivat sanoa, että mies ei ole ikinä sieltä tasolta pois kasvanutkaan...

Mutta khyllä... Näillä mennään ja katsellaan...

-THE POWER IS YOURS!-