IRC-Galleria

Lopun alkuPerjantai 26.10.2007 13:35

Päivitetääs vähän tapahtumia :)

Eilen oli siis viimeinen lääkärineuvola ja samalla arvioi synnytystapaa. Onnin painoarvio on nyt n.2400g ja sanoi, että mahtuu kyllä lantiosta ulos.
Kertoilin, että edellispäivästä lähtien on vellonu mielessä sellasia aavistuksia, että kauaa ei enää mene ja sanoi että olen oikeassa; kohdunkaulaa n.2cm jäljellä ja että on "ulkoa avautunut" (mitä ikinä tuo tarkottaakaan..?). Sen päättelin kyllä kivuistakin!
Nyt sitten vain odotellaan..krääh.
Lääkäri antoi rajaksi 2 vkoa; on kuulema perin outoa jos sen yli menee että tulee maailmaan. On niin tiiviisti laskeutunut ja asettunut paikoilleen, että lähtö voi tulla hetkenä minä hyvänsä. Ja voin kertoa, että sen painumisen kyllä tuntee..ei ehkä ihan iin hurjana vielä tunnu, mutta kävely alkaa meneen ankkatyyliin aivan väkisin :D

Viime yö oli inhaa taas. Supistuskia tuli miten sattuu ja pitihän se soittaa keskellä yötä synnärillekin kun silmät ristissä kattelin kelloa ja osa supistuksista tuli jo tasaisesti.
Yllättävästi kävi sitten niin, että soiton jälkeen meni noin tunti ja supistukset loppui siihen. Unta en tietenkään saanut, kusella ramppasin ihan vartin välein ja vasta aamusella sain unen päästä kiinni.
Yks pirullisimmista vaivoista nyt loppua kohti on ollut levottomat jalat. Syön avuksi magnesiumia, mutta ei tunnu helpottavan. Enää. Koivet sätkii jatkuvasti kun makoilee, puutuu koko alakroppa ja niin..ainoa mikä auttaa on nousta siis ylös.
Mulle kun on aina ollu kunnon yöunet tärkeimpiä juttuja terveyden(kin) suhteen niin voitte vain kuvitella, mikä raunio tässä alkaa olemaan kun ei saa nukuttua ollenkaan koskaan; päiväunia ei vain tule vaikka hautautuisin sängyn Alle peittoineni. Illalla sitä on väsyny, mut uni ei vain tule. Sellanen ihmeen ylipirteä olo iskee todella herkästi päälle, yliväsymys tms?

Ja kylmä ja kuuma. Välilä otsa valuu hikeä, välillä palelee niin että tärisee koko ämmi :D
Sama juttu yöllä; vartin välein saa herätä joko riisumaan tai pukemaan.

Maha on alkanut selvästi toimimaan paremmin. Ummetus helpottaa koko ajan ja sehän on yks merkki myös lähestyvästä.
Muita oireita on jatkuvat supistukset, sekä kivuttomat että kivuliaat. Kipu ei ole mennyt vielä NiinNiin kovaksi ja olenkin opetellut hengitystekniikkaa niiden aikana.
Ja totta se taitaa olla, että niistä pääsee helpommalla yli kun hengittää oikein.
Mulla on huono tapa yleensä nimenomaan pidättää henkeä kun sattuu...Saa oikein tietoisesti keskittymällä vetää keuhkoihin ja ulos, että onnistuu.

*

PiuPiu seuraa minua ku hai laivaa; se vaistoaa ihan selvästi että jotakin on tapahtumassa.
Se alkaa laulamaan (ulvomaan) surkeasti jos jätän oven taakse ja menee ihan paniikkiin! Koko ajan sen pitää saada olla näköetäisyydellä. Ulkona lenkillä, tai vaikka vain pihalla ollessa se ei kauas mene ja pysähtelee vähän väliä tarkistamaan, että tulenko mie vielä perässä. Jos pysähdyn levähtämään ja nojaamaan polviin tms, se pysähtyy myös ja odottaa kiltisti paikoillaan.
Ihana kakara :)

*

Rempan suhteen luovuttiin kai paniikista jo kokonaan. Ei me sitä kuitenkaan saada 2vkossa valmiiksi joten antaa olla :D Tehdään se mitä nyt ehditään..eli mie en juurikaan mitään enää.
On tässä pärjätty tähänkin asti ja pärjätään kun vauva tulee, aivan varmasti.
Veden tulemattomuus teettää töitä, mutta mitäpäs tuosta. Tonkalla sitä ulkohanasta saa ja lämmitellään kattilassa pesuvedet sitten. Saunassa opetellaan käymään heti kun saa vain alkaa totuttamaan.

*

Nytkin olisi "päässä virtaa" touhuta vaikka mitä, mutta kroppa hangoittelee vastaan.
Esim. huussille kipitys tuntuu ihan vakavasti 10km lenkiltä ja muutamien portaiden kiikkuminen ylivoimaselta supersuoritukselta :D
Että ON raskas olo..niinkuin kirjassa varoittivat.
Siitä puheen ollen; eilisen punnituksen mukaan mie en ole lihonut enää grammaakaan. Oman puntarin mukaan paino olisi laskenut 2kg, mutta näitä puntarikohtasia heittoja on kyllä...ja heittoa voi olla paljonkin.
Itellä olo on hiukan kevyempi ns. ihon alta; niin kuin neste olisi vähentynyt. Vähän aikaa sitten tuntu, että poskiläskit valuu kohta rintamusta pitkin ja joka puoleta ihon alla kelluu pari senttiä vettä :D


Onni on oudon levoton koko ajan. Nyt taas alkoi muljaamaan ja sillä kun On sitä voimaa jo ihan kiitettävästi..*aih*
Mie luulin, että vauva yleensä hiljenisi synnytystä kohti, mutta osasi synnäriltä sanoa, että voi olla ihan toisin päinkin.
Mahtaisko olla, että tuo sen liikkuminen auttaisi kohdunsuun avautumistakin hiukan..ainakin mie toivon niin :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.