IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

AivojenpesumarkkinakulttuuriKeskiviikko 17.05.2006 20:47

Pitkästä aikaa tänään kastsoin televisiota. Kahvitaullo kävin porukoilla vähän syömässä ja parhaaseen katseluaikaan tietenkin. Eli TV-SHOP jylläsi täysillä. Ja mitä kaikkea siellä taaskaan oli tarjolla!!!

MagicBullet. Tekee kaikki keittiö askareet alle kymmenessä sekunnissa. Mitä paska puhetta ma sanon. Siis kyllähän se laite itsessään hienontaa kaiken alle kymmenessä sekunnissa, mutta kaikkineen valmisteluineen aikaa kuluisi laitteella kuin laitteella alkaen pari minuuttia tehtävästä riippuen. MagicBullet-mainos muuttui kylläkin ihan mielenkiintoiseksi, kun luvattiin, että se hoitaa myös sen kaikkein ikävimmän keittiötyön. Tiskaamisen!! Se ainakin tuli ensimmäisenä mieleen. Seuraavaksi mainoksessa sanottiin, että ruuanlaitto yleensä alkaa sillä. Mietin siinä vaiheessa kovasti, ettei ruuanlaiton pitäisi alkaa tiskaamisella, vaikkakin joillakin ihmisillä se on ihan arkea, ettei tiskejä tule tiskattua ajoissa, vaan vasta sitten kun astioita tarvitsee. Jälleen jouduin huomaamaan, että oma käsitykseni ikävimmästä keittiöaskareesta poikkeaa kovin amerikkalaisesta mallista. Nimittäin se ikävin keittiöaskare on valkosipulin murskaaminen. Siitä tulee kamala haju ja se on kamalan sotkuista... Hullujahan nuo amerikkalaiset.

Seuraavaksi Swivel Sweeper. Sepä se. "Mitä jos voisit yhdistää pölynimurin tehon mopin keveyteen". Juurikin niin. Se olisi elämäni pelastus. Ensinnäkin missään muualla ei ole sen mallisia pölynimureita, jossa kaikki johdot, moottorit ja pölypussint ovat kiinteästi kiinni pölynimurin varressa kuin juuri TV-SHOP mainonnassa. Toisekseen mainoksessa, ei tosin suoraan niin väittäen, mutta siihen suuntaan vihjaten, kyseinen Swivel Sweeper korvaa imurin, rikkalapion ja harjan, mopin, pesuaineet, lattialla konttaamisen ja liudan muita monimutkaisia asioita. Epäkohta: laite ei missään tapauksessa voi ikinä koskaan kerätä hienoa pölyä tai kuraa lattia pinnalta. Sehän korvaa vain ja ainoastaan rikkalapion ja harjan - voisin jopa kuvitella, että hyvin. En usko että se laite kykenee imemään hienojakoista pölyä maton sisuksista jne...

Juuri tuollainen kumma aivojenpesumarkkinakultturi antaa minulle suurimmat kiksit alkaa saivartelemaan ja kapinoimaan kaikkea mahdollista epätäsmällistä puolivalhepropagandaa vastaan. Ymmärsin vain sen että oikeastaan TV-SHOP on minun suurin ideapankkini. Aina kun sitä katson, se poikii lauman uusia ajatuksia, uusia pohdintoja ja parhaimmillaan uuden ideologian.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.