IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Ennen alkuräjähdystä.Perjantai 11.08.2006 21:45

Ihminen on kautta aikain yrittänyt keksiä selitystä maailman kaikkeuden synnylle. Tällä hetkellä tieteen selitys sille on alkuräjähdys - Big Bang. Tieteen tarjoamassa vastauksessa on pienehkä aukko. Yleensä fysiikassa lähtökohtana on se että kaiken summa on nolla kun tarkastellaan asioita hieman suuremmassa mittakaavassa. Tämä perustuu siihen että maailmankaikkeuden energiamäärä on vakio. Sitä ai voi tulla mistään lisää, eikä se voi kadota. Miksei siis maailman kaikkeuden energian summakin olisi nolla, kuten kaikessa muussakin.Alkuräjähdyksessä oli kuitenkin valtava määrä energiaa ja ainetta, mikä on loppujen lopuksi yksi ja sama asia, sillä aine on energian yksi olomuoto.

Joissakin kokeissa on havaittu esiintyvän niin sanottua antimateriaa. Antimaterian havaitseminen on melko mahdotonta. Saati sitten todistaa sen olemassa olo. Mutta jos lähtökohtana pidetään sitä, että antimateriaa on olemassa. Antimaterian kohdattaessa materiaa ne kumoavat toisensa ja katoavat. Eivätkä jätä jälkeensä esimerkiksi energiaa, mikäli nämä, materia ja antimateria ovat täsmälliset vastakohtansa toisillensa.

Siispä ennen alkuräjähdystä oli olemassa pelkkää tyhjyyttä ilman ainetta tai energiaa. Jokin kuitenkin sai aikaan se että muodostui materia ja antimateria pareja. Tätä kenties tapahtuu kaikkialla ja kaiken aikaa, mutta tavallisesti antimateria kohtaa välittömästi jotakin materiaa ja katoaa.

Voidaan ajatella että materian ja antimaterian välillä on esimerkiksi häviävän pieni hylkimisvoima, jonka ansiosta ne pikkuhiljaa ajautuvat erilleen. Suuressa maailman kaikkeuden tyhjiössä ajautuessan erilleen matieria ja antimateria eivät kohdanneet ja hävinneet, vaan jäivät olemaan. Näitä pareja muodostui lopulta lähes rajaton määrä ja ne ajautuivat täysin toisistaan erilleen. Materian välinen vetovoima lopulta veti sen kokoon, jolloin syntyi tuo valtava energian ja aineen muodostama keskittymä, josta alkuräjähdys sai alkunsa.

Tällöin on siis syytä olettaa antimaterian käyttäytyneen samoin, jolloin olisi muodostunut antimaterinen maailmankaikkeus, joka teoriassa voisi myös olla täsmälleen omamme kaltainen, mutta koostuu vastakkaisesta energiasta.

Loputtomassa avaruudessa maailmankaikkeuspareja voi olla lpouton määrä. Maailman kaikkeudet eivät todennäköisesti ole keskenään samanlaisia, koska ne ovat syntyneet eri ajassa ja paikassa. Mutta vastakkaiset maailman kaikkeudet olisivat ikään kuin peilikuvat toisilleen. Maailman kaikkeuden energia taso siis voisi olla laajemmassa mittakaavassa nolla. Sekin siis olis mahdollista että eräänä päivänä mitään ei enää olisi. Ei ainetta, eikä energiaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.