IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Oikeutta taiteilijoille!!!Keskiviikko 13.12.2006 00:05

Onse kumma kun maailmassa ei kunniaa jaeta niille, joille se oikeasti kuuluu. Ei edes osaa siitä oikeudesta. U2 ja Greenday ovat "yhteisessä biisissään" The Saints are coming coveroineet skottipunkkibändiä The Skids, mutta tästäpä ei juurikaan ole mitään mainintaa.

En tarkalleen muista, kuulinko vai muistelinko kyseisen kappaleen olevan cover-versio, mutta joka tapauksessa päädyin googlettamaan kappaleen alkuperäisesittäjää. Googlekin tarjosi sivukaupalla vastauksiksi U2:ta ja Greebdayta. Ja the Skidseistä en meinannut löytää mainintaakaan. Ehkä syynä onkin että bändi toimi 70-80-lukujen taitteessa.

Toinen mieleen painunut tapaus on kun PMMP coveroi Noitalinnahuraan 80-luvun radiohitin, Pikkuveljen. Jälleen kerran ei asiasta mainintaa. Kaiken kukkuraksi, mikäli taas oikein muistan, radiossa puhuttiin Smurffien uusimmasta levystä, josta sitten mainittiin, että siinä on mm PMMP:n hitistä Pikkuveli smurffien oma versio. Että mitä!!!! Siis kenen biisi? Taas taidettiin kunniaa jakaa väärään suuntaan.

Mielestäni on aina vähintäänkin reilua, kun coverbiisiä julkisesti esittää ja varsinkin kun sen julkaisee, että mainitaan kuka on kyseisen kappaleen alkuperäinen esittäjä. Mainitaanhan runojakin luettaessa, kenen runoa luetaan, eikä pelkästään, että kuka lukee. Vai eikä musiikkimaailma arvosta alkuperäisiä uran uurtajia. Minun mielestäni ainakin enemmän kunnioitusta vanhoja konkareita kohtaan tulisi todellakin osoitaa, eikä vain hyppiä varpaille.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.