IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Sainpas puhkottua ranteessa ollen patin pois! Tänään se neulalla pistäminen sattui. Neste tuli oikein paineella ulos, eikä sitä tarvinnut neulalla imeä. Ilmankos oli ranne kipeänä. Toivottavasti ei tarvitse puhkoa enää. (*sormet ristissä)

- - - -

Laiska kun olen ja ruokaa piti laittaa, niin ajattelin nopeasti kyhätä kotitekoisia lihapullia jauhelihakastikkeen ja keitettyjen perunoiden sijasta. Idea laiskuudesta kasvoi: teenpä kerralla enemmän lihapullia. Paistan kaiken ja pistä loput pakkaseen, josta niitä voi kätevästi sulattaa ja syödä vaikkapa ranskalaisten perunoiden kanssa.

Taikinaan tuli 1,5 dl korppujauhoja; 3 dl maitoa; kaksi pakettia jauhelihaa á 400g; kolme isoa sipulia; kolme kanan munaa; palanen inkivääriä, valkosipulijauhetta ja pippuria. Nopea ja varovainen arvio taikinan kokonaismääräksi on noin 1200g. 1,2kg siis. Ajatuksena minulla oli paistaa ensin sen verran kuin syön päivälliseksi ja ruokailun jälkeen paistan sen mitä en ole vielä ehtinyt. Aikarajana toimi uunissa kypsyvät lohkoperunat. Tietenkään en ehtinyt paistaa kuin yhden pannullisen... Tilanne on tämä: keittiössä on pari tuntia odottanut n. kilogramman verran lihapullataikinaa pasitamistaan.

Paistuuko vaiko ei?

- - - -

Selvitin sentään tiskivuoren. Ei onnekis ollut kuin sunnuntaista asti ollut kasvamassa. Siitä asti kun porukat kävivät kahvilla. Tiskiä oli yllättävän vähän. Johtunee siitä, etten ole viettänyt aikaa kotosalla vaan töissä. Ja olen syönyt samalta lautaselta. Paistanut kanan munia samalla pannulla.

Kunpa vielä jaksaisin vähän siivoilla. Linnut ovat taas sotkeneet häkkinsä ympäristöä. Ruoan muruja. siementen kuoria ja linnun kakkaa. Siinäpä urakkaa... Kunpa jaksaisi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.