IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Kuka on kovin fani?Maanantai 24.04.2006 01:41

Käsittääkseni lähes kaikki ihmiset ovat jonkun tai jonkin faneja. On luontaista pitää idoleita - epäjumalan kuvia, niin kuin sana tarkoittaa. Ahkerimmat ja itseään kovana fanina pitävät esimerkiksi ostavat suosikkibändinsä kaikki levyt. Kulkevat fanipaidat päällään. Käyvät keikoilla. Kuuntelevat ja markkinoivat suosikkiansa muille. Mutta kaikkein kovimmat fanit ovat, eivät niinkään ulkoiselta olemukseltaan, vaan sisäiseltä tasapainoltaan toista maata.

Ero todellisen kovan fanin välillä ja wannabe-fanin välillä on se, että wannabe-fani on fanittaja kuuluakseen omaan faniyhteisöönsä. Hän yrittää olla se kaikkein eniten fani, saavuttaakseen muiden hyväksynnän yhteisössään ja ehkä jopa tullakseen muiden yhteisön jäsenten idoliksi.

Sitävastoin todellinen kova fani... No, ennen kaikkea kaikkein kovin fani tietää olevansa aito fani. Hän itse tietää, kuinka kovan luokan fani hän on. Hänellä ei ole mitään tarvetta näyttää sitä muille. Toki todellinen kova fani mitä toden näköisimmin omistaa suosikkinsa kaikki levyt. Käy useilla keikoilla, omistaa ehkä pari fanipaitaakin, mutta mikään niistä ei ole välttämätöntä sille, että hän olisi se kaikkein kovin fani. Teietenkin kaikkein kovin fani tunnustaa olevansa fani ja miellään kertoo myös muille, mikä on hänen mieleistään musiikkia ja toivoo muiden ymmärtävän ja arvostavan sitä. Ja ehkä omaksuvan musiikin omakseen.

Kaikkein kovin fani on kovin fani ennen kaikkea sydämessään. Se hänelle riittää.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.