IRC-Galleria

C2162

C2162

on vannoutunut MacGyver-fani

Taidon toistuva uudelleensyntyminenSunnuntai 17.09.2006 15:24

En tietääkseni koskaan ole ollut lahjakas säveltäjä. Olen tehnyt joitakin hyviä kappaleita, mutta se ei ole vielä taitoa. Se voi yhtä hyvin olla tuuria. Musiikin tekijä on kytenyt sisälläni aina, se ei vaan ole ikinä saanut mitään kunnolla valmiiksi ja esitetyksi (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta). Melodioita, riffejä ja näkemystä mielestäni on tarpeeksi, ne eivät kuitenkaan vielä riitä. Taide tarvitsee aikaa ja tilaa ja vapautta. Ilmeisesti tässä hetkessä niitä ei ole tarpeeksi. Kappaleiden tulisi syntyä luonnollisesti, ja niitä syntyy silloin kun on aikaa eikä pakkoa. Tämäkin on lienee itsestäänselvä asia. Sellaisetkin unohtuvat joskus helposti.

Yksinkertaisia asioita on niin paljon ja ne liittyvät niin moniin juttuihin, että niistä tulee yhdessä aikamoinen sotku. Elämä on kuin hyvä biisi - siinä on tarpeeksi yksinkertaisia hyviä elementtejä, jotka toimivat parhaiten yhteydessä muihin elementteihin, mutta jotka kuulostava hyviltä itsenäisinäkin. Ja parempi on säästää hyvät osat eri biiseihin kuin laittaa niitä kaikkia yhteen kasaan, jolloin ne hautautuvat toistensa alle.

Taiteilijan täytyy aina uudelleen synnyttää taitonsa, riippumatta siitä mitä on aikaisemmin saavuttanut. Taide, elämä ja onni - käsitteitä, jotka taitavat olla lähempänä toisiaan kuin luulinkaan.

Voihan Simo-Petteri Broman.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.