IRC-Galleria

C2162

C2162

on vannoutunut MacGyver-fani

Katseen polkuKeskiviikko 15.11.2006 18:12

Katsellessani vanhoja valokuviani, on jännittävää huomata, kuinka siellä täällä on välähdyksiä tyylistä, joka on myöhemmissä kuvissa selkeänä. Siellä on kokeiluja, joista olen pitänyt, mutta joita en ole kuitenkaan julkaissut. Tavallaan "julkisen tyylin" lisäksi on ollut jonkinlainen underground-tyyli, toinen kehityshaara, joka on kehittynyt rauhassa ja tullut esiin vasta hiouduttuaan tarpeeksi. Enkä ole aina itsekään ollut varma pidänkö "uudentyyppisistä" kuvista vai en.

Kameran vaihtaminen digipokkarista järjestelmäkameraan (viimeisin kameranvaihdos) on selkeä vaihe henkilökohtaisessa kuvaamisen evoluutiossa. Sen jälkeen olen kuvannut avarakatseisemmin ja tyyli on monipuolistunut. Teknistä osaamistakin on tarttunut jossain vaiheessa mukaan, ikään kuin sivutuotteena. Olenhan minä sitäkin ihan tietoisestikin harjoitellut, mutta mielenkiintoisempaa on näkemyksen kehitys.

Alkuperäiset kuvausteemat, siis ne aiheet, joita kuvasin jo silloin kun aloitin kuvaamisen, ovat yhä vahvasti läsnä. Kuvaan rappioituneita asioita, luontoa, heijastuksia, taitteita, värisommitelmia, pintoja, muotoja, kontrasteja ja muita enimmäkseen visuaalisesti vaikuttavia asioita. Lasi, metalli, muovi tai vesi, sekoitettuna auringonvaloon, tekevät usein hienon kuvan, ja näin oli myös alussa.

Olen aikonut jo pitkään tehdä analyysia kuvaamisestani. Nyt se on aloitettu. Kaikki tämä päätyy vielä aikanaan C2162.comiin.

Uskon vahvasti, että saavuttaakseen päämääränsä, on vain tehtävä jotain, että sitä voi sitten muuttaa ja parantaa. Aloitetulla projektilla on paljon suurempi todennäköisyys valmistua kuin aloittamattomalla (uskomatonta, eikö?).

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.