IRC-Galleria

Syysloma Washington DC:ssäPerjantai 12.10.2007 10:58

Viime maanantai ja tiistai oli vapaata kun meillä oli syysloma. Meitä oli parisenkymmentä vaihtaria menossa Washington DC:hen. Minä, M ja Pelin mentiin joidenkin opiskelijoiden kanssa, joilla se reissu kuului yhteen kurssiin. Lähdettiin lauantaiaamuna ajamaan kohti DC:tä. Perjantaina oli vähän haikeaa, kun koko kampus oli tyhjillään ja oli niin syksyinen tunnelma... :(

No lauantaina me taas nähtiin vanhalla porukalla. Kierreltiin niitä monumentteja. Se oli aika kummallista. Siellä oli sellaisia muistomerkkejä entisistä presidenteistä. Ne oli kaikki mun mielestä ihan samanlaisia: Kaikkiin kuului ensinnäkin näköispatsas, sitten joku kuuluisa line ja suihkulähde. Ne oli oikeesti tosi suosittuja nähtävyyksiä. Sitten siellä oli sellinen toisen maailmansodan muistomerkki, sekin oli sellinen lammikko, jossa oli suihkuja. Mää en jotenkin ihan ymmärtänyt, mutta kai tän reissun opetus olikin se, että nämä paikalliset kunnioittaa entisiä presidenttejään paljon ja suihkulähteet on niiden mielestä tosi siisti juttu.

Illalla mentiin kaikkien kavereiden kanssa yhdelle pienelle clubille. Meitä oli niin paljon, että me täytettiin se koko paikka. Meitä oli varmaan 20 ja me tanssittiin sitä "...to the left, to the left..." Mutta olihan se kallis paikka se DC...

Sunnuntaina me nukuttiin vähän pitkään ja kierreltiin vaan siinä mallilla. Se DC:n mall ei ole mikään shopping mall vaan se on se alue, jossa on ne kaikki museot ja nähtävyydet. Se on the Capitol buildningiltä valkoiselle talolle ulottuva alue. Siellä oli ihan turha pelätä näyttävänsä turistilta. Yleisin asuste siellä mallilla oli sortsit, lippis, lenkkarit ja vyölaukku sekä kamera kaulassa.

Maanantaina käytiin sisällä Capitol bildningissä. Käytiin myös holocaust museumissa. Se on siis museo juutalaisvainoajasta. Siellä tuli tosi paha olo. Sellista museota ei vois rakentaa Eurooppaan. Saksalaiset on muutenkin häpeissään omasta historiastaan. Ei sille voi enää mitään. Parempi vaan unohtaa. Täl puol jokke on vissiin aika paljon juutalaisia.

Mentiin maanantai iltana shoppaileen Pentagon Cityyn. Siellä oli Columbuksen päivän alennusmyynti. Me mentiin aluksi bussilla metroasemalle. Siellä bussissa kuultiin joidenkin puhuvan suomea. Kaksi naista ja yksi mies oulusta oli tulleet käymään Washingtonissa. Mualima pieni paikka on. Ei siellä DC:ssä ole kuin 500 000 asukasta, mutta turisteja siellä on aina varmaan kaksinkertainen määrä. Oli ihan kiva käydä, avartava matka, mutta kyllä se kaupunki on nyt ainakin 10 vuodeksi nähty. Se oli vähän erilainen pääkaupunki, kun Euroopassa useat pääkaupungit ovat oikeesti isoja kaupunkeja, koko maan isoimpia ja niissä oikeesti asuu ihmisiä, mutta tuo oli kyllä ihan kokonaan pyhitetty turisteille. Myös muu keskusta ei ainoastaan se DC mall.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.