IRC-Galleria

Tammikuun teema: Tipaton tammikuuPerjantai 18.01.2013 11:53

Tipaton tammikuu

”Älä turhaan ota tavan vuoksi. Ota ennemmin tipaton tavaksi – se on selvää säästöä”

Tipaton tammikuu on omaleimainen suomalainen perinne, joka on muodossa tai toisessa elänyt kansalaisten keskuudessa vuosikymmeniä. Joulukuun juhlinta saa monet miettimään juomistottumuksiaan, ja tauko voi olla paikallaan. Vaikka Tipattoman tammikuun viettoon ovat vuosien varrella kannustaneet monet eri yhteiskunnalliset tahot, on ilmiössä kuitenkin pohjimmiltaan kyse itse kunkin omasta päätöksestä viettää tietty aika ilman alkoholia.

Tipattomaan tammikuuhun osallistujien määrä on vakiintunut reiluun kymmeneen prosenttiin alkoholia käyttävästä aikuisväestöstä.
Sivustolla tipaton.fi voit tilata kännykkääsi ilmaisia tsemppiviestejä ja laskea kuinka paljon säästät rahaa jättämällä drinksut ottamatta. Turha tapajuominen rasittaa nimittäin kropan lisäksi myös lompakkoa!

Aiheesta chattaillaan yhteisössä tiistaina 15.1. klo 18.00 -19.30. Tervetuloa mukaan!


Tipaton tammikuu –Teeman yhteenveto

Yhteisössä pidettiin teemaviikko tipattomasta tammikuusta. Kyselyyn innostui vastaamaan 288 henkilöä. Vastaajista 26 % viettää tipatonta tammikuuta. Tärkeimmiksi syiksi viettää tipatonta tammikuuta vastaajat listasivat rahan säästymisen (32 %), oman alkoholiriippuvuuden testaamisen (11 %) ja terveyssyyt (10 %). Juhliminen ilman alkoholia on 38 % vastaajista mielestä erilaista ja 28 % mielestä hauskaa. 18 % vastaajista koki juhlimisen ilman alkoholia tylsäksi tai turhaksi. Yli puolet vastaajista koki, että tipaton tammikuu on heille ihan sama, mutta kolmanneksen mielestä se on hyvä juttu.

Aiheesta pidettiin chatti tiistaina 15.1. Chatissa pohdittiin rahan olevan useimmille syy viettää tipatonta. Tipaton tammikuu koettiin vain hyväksi tekosyyksi juoda joulun aikana enemmän. Omaan elämään tipaton ei tuntunut tuovan lisäarvoa. Juomattomuuden koettiin myös rajoittavan sosiaalista elämää. Esimerkiksi yökerhoissa käyminen selvin päin tuntuu epämiellyttävältä, kun kaikki muut ovat humalassa.

Lainauksia keskustelusta:

tipaton tammikuu on vain alkoholiongelman myöntämistä

no ei muuta syytä paitsi et jostaa syystä toleranssi niin korkeel et pitäis juoda ihan älyttömän paljo et siit ois mitää iloo ni ei sit jaksa ollenkaa :D

Ottakaa minusta mallii ja tipaton elämä!:D

voisin minäki ryhtyä karkkilakkoon jos siitä maksettais ^^

tupakoinnin lopettamiseen nikotiinipurkkaa, karkinsyönnin lopettamiseen, ööh... hubbabubaa?

onhan toi tipaton vähän turhauttava mun mielestä, ennemmin vaan vähentäisi yleisesti sitä alkoholinkäyttöönsä, jos kokee tipattoman tammikuun olevan tarpeellinen

Tipaton tammikuuPerjantai 11.01.2013 12:38, 469 vastaajaa

Korkit kiinni, ainakin tammikuussa? Vastaa tipaton tammikuu -kyselyyn ja osallistu tiistaina 15.1. chattiin klo 18.00-19.30 Elämä On Parasta Huumetta (Minä ja muut) -yhteisössä.
Vietätkö tipatonta tammikuuta?
Mikä voisi mielestäsi olla tärkein syy viettää tipatonta tammikuuta?
Juhliminen ilman alkoholia onÂ…
Tipaton tammikuu on mielestäni…
Vietätkö tipatonta myös muina kuukausina?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.