IRC-Galleria

FryGuy

FryGuy

https://www.facebook.com/jarellphoto

Selaa blogimerkintöjä

Elokuva-arvostelu: HitmanKeskiviikko 26.12.2007 20:28

Ohjaus: Xavier Gens

Monta "hyvää yritystä" pelileffoista on jo nähty eikä niiden virta näytä loppuvan koskaan. Tällä kertaa vuorossa on Hitman, jonka pääosissa odotettiin olevan Vin Diesel, jolle tämä rooli olisi saattanut olla se "ainoa oikea". Totuus paljastui faneille viimeistään ensimmäisissä trailereissa kun pääosaan olikin valittu babyface Timothy Olyphant. Ennakkojaarittelut sikseen, hypätään suoraan itse elokuvaan.

Vaikka odotukset olivat vähän niin ja näin niin Hitman osasi kuitenkin yllättää positiivisesti. Olyphantin versioon agentti 47:sta tottui nopeasti jos vain kykseni olemaan ajattelematta liikaa itse peliä. Peliä pelannut löytää elokuvasta paljon pieniä tuttuja yksityiskohtia ja loppujen lopuksi Olyphant on onnistunut luomaan melko toimivan hahmon. Agentti 47:n robottimainen, rauhallinen ja jykevä olemus eivät aiheuta suurta töksähtelyä mutta lähestulkoon kaikki "venäläis"näyttelijät kusevat roolihahmonsa täydellisesti. Dialogin toteutus kuulostaa todella amatöörimäiseltä ja vaikealta. Elokuvan heikkouksiin lukeutuvat myös käsittämättömät kuvaus ja leikkausvirheet, jotka antavat hieman harmittavan fiiliksen sillä amatöörimäisyydet pois jättämällä elokuva voisi saada yhden tähden lisää. Peliä pelanneena ärsyynnyin (HUOM! Spoiler tulossa) eniten elokuvassa käytetystä kliseisestä kuvasta, jossa kaksi kaverusta pelasivat Hitmania ja kuva zoomattiin niin että katsoja VARMASTI sen huomasi. Itsellä lähti fiilikset samantien menemään ja sain elokuvasta uudestaan kiinni about 10min kuluttua. Silent Hillin tavoin elokuva on todella uskollinen alkuperälleen mutta ei liikaa, johon taas Silent Hill aikanaan kompastui totaalisesti. Peliä pelannut kykenee elokuvaa katsoessaan erottamaan pelin ja elokuvan toisistaan mutta näkee niissä silti mukavia/nostalgisia yhtäläisyyksiä jotka kuitenkin oksennetaan katsojan naamalle siinä vaiheessa kun tämä pelikuva ilmestyy valkokankaalle. Ajatusmaailma on täysin sekaisin. Muista heikkouksista täytyy nostaa esille leikkaus, jossa on vaikea pysyä mukana. Elokuva tuntuu olevan täynnä pieniä ja typerän amatöörimäisiä leikkautuvuusvirheitä. Jopa ilmeettömän agentti 47:n ilmeet onnistuvat vaihtumaan kuvasta kuvaan häiritsevästi. Heikkouksista täytynee siirtyä vahvuuksiin ja se onnistuukin parhaiten kuvauksen kautta. Elokuva on täynnä upeita kuvia, mutta väliin mahtuu muutamia todella omituisia komppiksia joissa kuvan alareuna leikkaa henkilön pään nenän kohdalta ja pään päälle jaa blurria mössöä varmaan puoli ruutua. Monta hyvää kuvaa on myös onnistuttu pilaamaan leikkaamalla väliin jotain aivan turhaa mössöä. Myöskään mikään elokuvan ampumakohtauksista ja luotien osumista ei tapahdu samassa kuvassa, eli toteutus on viety helpomman kaavan kautta. Edellämainitut seikat saavat elokuvan kuulostamaan opiskelijatyöltä; Paljon hienoja juttuja mutta seassa täysin väsähtäneitä mokia ja typeryyksiä.

Katsoja, joka ei ole peliä koskaan pelannut saattaa joistakin asioista jäädä hieman pimentoon, mutta pystyy nauttimaan elokuvasta oikein viihdyttävänä action-pätkänä. Pelin tunteville elokuva tarjoaa ehkä hieman enemmän. Elokuvan kohtaukset olivat jokseenkin irrallisen tuntuisia mutta yksinkertainen tarina vietiin tyylikkäästi loppuun eikä meininki lässähtänyt oikeastaan missään vaiheessa. Paras pelielokuva tähän mennessä jos näin voi sanoa. Tomb Raider ja Resident Evil ei tosin ole hirveän kova vastus tässä kategoriassa, mutta parempaa odotellessa tämä ottaa ykkössijan nimiinsä. Kokonaisuudessaan "ihan ok" mättöleffa vaikka parempaankin oli mahdollisuudet. Kolme tähteä saattaa olla liikaa tämän valtavan mokakelan päälle, mutta tämä onkin pelistä pitäneen "fanin" arvosana.

Edit: Yksi moka leffasta täytyy vielä nostaa esille. Spoileria siis luvassa joten lukeminen kannattaa taas jättää väliin jos ei halua tietää. Elokuvan ehkä parhaassa toimintakohtauksessa taidettiin keskittyä liikaa tyylittelyyn ja muutama tärkeä asia unohtui. Kohtaus etenee agentti 47:n astuessa paikallaan olevaan junavaunuun jossa hän päätyy osoittamaan aseellaan toista hitmania. Pian molemmista päistä vaunua ilmestyy toiset hitmanit ja 47 ottaa toisen aseen alkaen osoittaa sillä vasemmalta lähestyvää tappajaa. Tässä vaiheessa tulee tyylikäs kuva suoraan ylhäältä, mutta ongelmana on se, että kaikilla on pistooli kummassakin kädessä ja kaksi sivuilta lähestyvää tappajaa osoittavat toisella agentti 47:aa ja toisella keskelle jäävää kolmatta tappajaa, joka puolestaan osoittaa toisella aseellaan sitä ketä 47 ei osoita. Selkeämmin sanottuna agentti 47 oli heidän kohteensa, mutta he osoittavat jostakin syystä toisiaan aseella. Tyylittelyä? En tätä itsekään teatterissa tajunnut kuin vasta jälkeenpäin kun tuli puheeksi.


***

Elokuvaprojekti: "Kätkö"Torstai 20.12.2007 23:56

Valmistuu ajateltua nopeammin ja tammikuu meneekin DVD:n rakentamiseen ja oikeanlaisten levitysversioiden rendaamiseen ja lähettämiseen tietyille tahoille. Mitä tuosta projektista voisi tässä vaiheessa sanoa, niin "aikamoista paskaahan siitä taas kerran tuli, mutta minkäs teet kun olet kameran edessä etkä siellä missä pitäis". Ei menty siis aivan suunnitelmien mukaan mutta oli niissä kuvissa omat hyvät puolensa. Yhtään varsinaisesti huonoa kuvaa ei tullut. Lähinnä puutteet oli siinä että muutama kuva jäi kokonaan puuttumaan koska ne kiireen keskellä unohdettiin tai ohjaajan ajatukset eivät tarjonneet tilaa kaiken näyttelemisen ja vuorosanojen opettelemisen keskellä puuttua niihin. En vielä tarkkaa julkaisupäivämäärää osaa kertoa mutta maaliskuun alussa eri ryhmien "Kätkö"-projekteja alkaa leviämään joten varmaankin kaiken massan seassa tämäkin lähtee jakeluun.

Lisää infoa myöhemmin.

Uutta OURiltaSunnuntai 16.12.2007 23:01

OUR Production lähti about kuukausi sitten mukaan FinFilmsissä Rauli Ylitalon kehittämään "ei kilpailu"-produktioon, jossa eri ryhmien oli tarkoitus tehdä elokuva samasta käsikirjoituksesta. Useita ryhmiä on osallistunut tähän projektiin ja OURin oma versio "Kätkö"-nimisestä elokuvasta valmistuu helmikuun loppuun mennessä.

Elokuva kuvattiin kuluvana viikonloppuna ja raakaleikkauskin on jo suoritettu. Elokuva/alkuperäinen käsis kaikessa yksinkertaisuudessaan kertoo pikkurikollisen tehtävästä. Hänen on tarkoitus piilottaa mystinen salkku tietylle mökille mutta asioita hankaloittaa turhankin "tuttavuudenhakuinen" maajussi. Tämä ei siis välttämättä koske täysin meidän versiotamme, mutta kuten koko projektin ideana oli että alkuperäinen käsikirjoitus on tunnistettavissa lopullisesta teoksesta, niin se myöskin on.

Elokuva on ladattavissa FinFilms.net elokuvasivustolta kun se valmistuu. Muidenkin ryhmien Kätkö-elokuvia voi ladata kyseiseltä sivustolta helmikuun alusta lähtien, jolloin on ensimmäiset luvalliset julkaisupäivät.

Voionmaa HarmageddonTorstai 06.12.2007 23:34

Hyivittumikäolo...

Jooh, eli tulipa sitten vietettyä nuo kauan odotetut wanhojenbileet voitsilla. Aika päätöntä menoa se oli kuten vuosi sitten myös, mutta itse en nähnyt siinä enää mitään erikoista. Puukstaavin yleistiloista ei jäänyt jäljelle varmaan mitään ehjää ja Kipinässä oli meneillään todellinen Hell's kitchen. Yön ruokalistalle kun kuului puhelin ja nahkasaapas (tietääkseni kukaan ei syönyt). Järkyttävä sotku kaiken kaikkiaan. Soihdun käytävällä oli keksitty neronleimaus teljetä rehtorin ovi sohvalla, mutta sohva päätyi väärän oven eteen josta ei sitten sen kummempia seurauksia. Porukkaa oli ihan kiitettävästi paikalla vaikka aivan kaikki eivät aikataluihin ja rahatilanteisiin liittyen päässeetkään paikalle. Illasta/yöstä en sitten osaa kommentoida sen enempää. Karsee krapula tuttuun tapaan vaikkakin tällä kertaa ilman sitä suurta päänsärkyä. Uskaltauduin katselemaan kännykästä nauhottamiani videoita ja mistäs muualta ne olivatkaan kuin Kipinän keittiöstä. Ei enempää kommentoitavaa tällä hetkellä...

TaloushallintoaTiistai 27.11.2007 20:37

Mä pääsin kokeesta läpi T2 arvosanalla. Enkä vieläkään tajua miten vitussa se homma toimii!

Elokuvatalvi 07/08Lauantai 24.11.2007 23:23

by OUR Production.

Pedon julkaisun jälkeen on ollut monesti sellainen fiilis että "oliko tämä viimeinen projekti", mutta lisää ollaan vaan jaksettu painaa ja mikäs tätä ryhmää kaatamaan. Taukoja tulee, mutta sitäkin hienompaa aina julkaista jotain uutta. Suuren autovarkauden jälkeen näytti siltä että seuraava projekti tulisi olemaan kesällä 2008 jos silloinkaan. Nyt kuitenkin on asiat muuttunu nopeesti ja seuraava elokuva kuvataan jo joulukuussa ja sen julkaisu tapahtunee maaliskuussa 2008.

Elokuvaprojekti "Kätkö" perustuu Rauli Ylitalon kirjoittamaan käsikirjoitukseen, josta monta muutakin ryhmää tekee oman elokuvansa ja niitä voi katsella FinFilmsistä sitten ensi vuoden puolella. Toinen ensiaskeliaan ottava projekti on OURin täysin oma uusi teos jolla ei ole edes projektinimeä vielä. Mielenkiintoisella ja haastavalla idealla kuitenkin ollaan lähdössä tekemään jotakin mikä joko floppaa täydellisesti tai yllättää positiivisesti. Näistä projekteista kerron lisää kun on jotain kerrottavaa.

Ajan tappamiseks oli taas pakko kirjoittaa tälläinen OUR:n info.

Matti KyllönenLauantai 24.11.2007 14:30

Tulipahan törmättyä tähän huikeaan listaan :D

http://fi.wikiquote.org/wiki/Matti_Kyll%C3%B6nen

Joulutarina -kilpailuTiistai 20.11.2007 19:28

Elikkäs kun ei muutakaan tekemistä ollu niin osallistuin tuohon Joulutarina elokuvan trailerikisaan ja väsäsin parissa tunnissa jonkinlaisen teaser/trailer/mikälie pätkän.

http://www.youtube.com/watch?v=yOsPRGqjDgk

Kisaan voi vielä osallistua http://plaza.fi/kaista/joulutarina/
7. joulukuuta pitää kuitenkin olla traileri jo lähetettynä.