IRC-Galleria

Kesaminkki

Kesaminkki

I used to want you, now I don't want to

Minä olen karhu talvellaKeskiviikko 24.01.2007 22:33

Talviaamut lumimyrskyn jälkeen ovat tunnelmaltaan jotenkin taianomaisia. Lumisade on värjännyt taivaan persikanväriseksi, äänet tuntuvat tulevan vaniljavanukkaan läpi. Pakkanen avaa muutkin aistit: se, joka väitti että hanki on hajuton, ei olisi voinut olla enempää väärässä. Sen tuoksu muistuttaa ulkona kuivunutta pyykkiä. Koskematon nietos näyttää huurteisina aamuina samalle kuin posken iho: sellaista vähän nukkaista ja koskettamaan kutsuvaa.

Mä olen ihminen, joka arvostaa pieniä mukavia eleitä. Eräänä aikaisena aamuna valmistauduin töihinlähtöön. Hesari oli vähän myöhässä, ja olin jo sopeutunut ajatukseen aamukahvista ilman sitä. Juuri silloin hissi kuitenkin pysähtyi mun kerrokseen, ja hetken kuluttua luukku kolahti. Koska oli vielä varsin varhainen hetki, posteljooni raotti luukkua äärimmäisen varovasti ja tipautti lehden mun eteisen puolelle ihan hiljaa. Mä tulin hirveän hyvälle mielelle tuntemattoman ihmisen yrityksestä helpottaa mun aamuhetkeä.
Radio Helsingin kanavajinglet on muutenkin mainioita, mutta yksi niistä on ehdottomasti ylitse muiden: se, missä Martti Servo sanoo iltasatuäänellään että "Olet yssstävien seurrassa.". Siitä tulee lämmin ja turvallinen olo, vähän kuin joku sanoisi että mä pidän susta huolta, ole rauhassa vaan.
Eräänä marraskuisena päivänä Reino Repolainen ilmestyi töihin mukanaan salmiakkijoulukalenteri. Se oli ostanut sen vain mulle, vain siksi, että tiesi mun jumaloivan salmiakkia ja siksi että välittää musta. Tulin onnelliseksi.
Mä myös pyrin painamaan mieleen asioita, joista toiset ihmiset pitävät. Pikkuisilla jutuilla on oikeasti helppo parantaa läheisten mieltä, ja väitän hyveellisesti saavani siitä kicksit itsellenikin. Siksipä muhun tekee valtavan vaikutuksen, jos joku muistaa mun mieltymykset. Muistaa pienet asiat, joista on joskus keskusteltu, joita oon tullut maininneeksi: jotka on ehkä isossa mittakaavassa sivuseikkoja mutta mulle tärkeitä. Se on mulle osoitus siitä, että tämä ihminen ihan oikeasti kuuntelee ja että sillä, mitä mä sanon, on sille oikeasti merkitystä.


Minä suojelen sinua kaikelta
mitä ikinä keksitkin pelätä
Ei ole sellaista pimeää,
jota minun hento käteni ei torjuisi.

- Ultra Bra: Minä suojelen sinua kaikelta

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.