IRC-Galleria

Kesaminkki

Kesaminkki

I used to want you, now I don't want to

Are you ham or eggs?Torstai 04.10.2007 01:22

Greyn anatomiassa oli tänään kerrassaan hieno analogia. Kas näin se lyhykäisesti kuului: ihmisiä on kahdenlaisia, toiset on possuja ja toiset kanoja. Laatu määräytyy sen mukaan, miten ne käyttäytyvät suhteeseen joutuessaan: "Chicken are involved, pigs are committed.". Mielestäni huisin hyvä kiteytys.

Nuuniskin sanoi jotain siteeraamisen arvoista tässä eräänä päivänä: "Asioiden ei tarvitse olla huonosti mennäkseen piloille.". Erityisesti ihmissuhteissa tämä on hämmentävän totta. Mun henkilökohtainen lähihistoria tuntee ainakin kolme tapausta, joissa kesken parhaan-koskaan-ikinä kauden, huippuhetkien ja oikeiden onnenmurusten kaikki onkin yhtäkkiä loppunut kuin seinään. Jotenkin tuommoinen äkkikuolema tuntuisi olevan helpompi kestää, jos se suoritettaisiin hieman hatarammassa vaiheessa, jonkin jyhkeän riidan tai huumaavan mykkäkoulun päätteeksi; tähtihetkien perään jysäytettynä se tuntuu vain julmalle ja käsittämättömälle.
Mistä moinen ainakin näennäinen epäloogisuus johtuu? Onko kyse taas kerran siitä pelosta: siitä, että tuntuu liian hyvälle ja alkaa ymmärtää pelätä menettämistä? Onko kyse mukavuudenhalusta: siitä, että huomaa, että hyvät jutut eivät yleensä tule ilmaiseksi ja että niitten eteen saattaa joutua vähän ponnistelemaankin? Vai onko kyse massiivisesta petoksesta: saattohoidosta, jolloin toista kohdellaan mahdollisimman kivasti ja samalla kerätään itse rohkeutta sanoa että ei meistä sitten mitään tullutkaan?

Mä olen taas viime päivät kuunnellut The Arkia, ja löytänyt monia mainioita lainauksia käytettäväksi. Yhtä säästän vielä sellaista totaalisen lannistavaa päivää varten, mutta tämä toinen tavallaan liittyy tän koko bloggauksen teemaan. Tai ainakin tohon alkuun. Tai siis onhan se vähän ehkä makaaberi ja jotenkin... syyläinen, mutta musta ajatuksena ehkä hienoin kaikista:


And if there is disease in you
I want to have that disease too
'Cause I want everything
That is inside you
If there is disease in you
I want to have that disease too
'Cause if you die
Then I should die beside you

- The Ark: Disease

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.