IRC-Galleria

Lansetti_80

Lansetti_80

Erotu mASsASta.... :)

Selaa blogimerkintöjä

Heinäkuu, mätäkuu ja käsien pesu.Perjantai 10.07.2009 12:54

http://keskustelut.iltasanomat.fi/thread.jspa?threadID=18660

Pakko laittaa tuohon linkkura, kun iltsikassa oli hyvä keskustelu siitä, miten ihmiset pesevät käsiään, hoitavat käsihygieniaansa tai kenties eivät huolehdi siitä ollenkaan. Eipä sitten ihme, että taudit leviävät. Juntit eivät taida tajuta sitä, että käsien välityksellä leviävät monet taudit.

Itse olen tehnyt seurantaa yleisessä naisten WC:ssä. Muijat käyvät kenties pissalla tai isommalla asialla, kädet pestään juuri ja juuri niin, että sormet kastellaan ja vielä ILMAN SAIPPUAA!! Hyi helvetti! Jotkut muijat menevät ja lampsivat sitten vessasta poies ilman, että käyttää vettä ja saippuaa käsien pesuun. Kenties ollaan vielä ronklattu menkkavermeitä ja juttuja... Ja eikun syömään sinne kahvilaan niillä samoilla käsillä tai sitten lähmimään ruokakaupassa elintarvikkeita. Ihmekkös tuo, jos kaikki salmonellat ja kalikit sun muut leviävät. Olikohan siellä tekussakin silloin keväällä 2005 joku käsiään pesemätön häärimässä niiden salaattien kimpussa, kun meitä oli PERÄTI KYMMENEN kaliki-virukseen sairastunutta ja minun lisäkseni oli vissiin kolme ihmistä tiputuksessa sairaalassa. Herran jumala! Sen jälkeen ei paljoa tehnyt sen lafkan ruokiin koskea, no eipä silti, siellä vegeruuat oli hemapa-linjaa ja riisiä suunnilleen. Tekussa pari kaveria harrastivat sellaista hillosipulipallottelua, kun hyvin tiesivät, että vihaan hillosipuleja, niin tulivat laittamaan niitä ensin omassa suussaan muljutellen mun lautaselle! Jumalauta, mitä ihmisiä! Eläimiä oikeestaan.

Sitten vielä se yskimis- ja aivastelupolitiikka. Ällöttää, ku saa päällensä kottikärryllisen verran räkää, ku joku pienimpiäkään käytöstapoja omaamaton ihminen yskii tai aivastaa mun tai jonkun toisen päälle samalla tartuttaen jonkun kivan taudin. No, en sentään rupea missään kuplassakaan asumaan, jotta voi liikkua. Joskus olen vielä huomannut, kun postin joukossa on postimiehen/naisen nenätuliainen, eli räkäryyni tai räkäpallo ekstrana puhelinlaskun mukana. Pari kertaakin olen laittanut paikalliseen postiin palautetta asiasta. Mäkin voisin käskeä Viiran tekemään asiansa tyypin hesarin päälle, niin onko kiva lukea sen jälkeen? Samalta musta tuntuu avata postia, jossa on se räkäylläri kiinnittyneenä siihen kirjekuoreen taikka tilaamaani lehteen.

Nyt kun vielä joudutaan satsaamaan sikainfluenssajuttuihin ja kaikkiin kiinalaisiin hyppykuppiin, jotka eivät tartu ihmisiin. Mulla on aina mennen, tullen ja palatessa kaupungilla mukana käsidesiä ja kosteuspyyhkeitä, erityisesti Stadissa. Olis oikeesti halvempaa ja säästettäis monestakin kulusta, jos ihmiset edes joskus noudattais niitä hyviä käytöstapoja tai sitten laitettais ne samanlaiseen käytöskouluun, minne koiratkin - porkkana tai risu.

Oli muuten mielenkiintoista tehdä amiksessa mikrobiologian työnä sellainen, että otettiin yleisestä vessasta kontaktipintanäytteitä. Samoin niistä vanhanaikaisista vesipisteistä, joista saattoi hörpätä vettä suutaan kostuttaen. Mikrobeja löytyi ihan törkeesti pide'-suihkusta ja samoin siitä vesijuottolasta. Myöskin raanoista löytyi kaikkea kivaa. <jännä> Ennen kaikkea ovenkahvoista. Tekussa puolestaan tutkittiin ruokalassa pintoja. Hmmmhhh... Hyvää ruokahalua! <jännä>

No, nauttikaa nyt ja lukekaa karua todellisuutta!!

Moro! <viittaus>

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.