IRC-Galleria

Marsupilami-

Marsupilami-

FB Pasi Tolvanen
Kansainvälisen vertailun mukaan maailman parhaimmat laajakaistayhteydet löytyvät Japanista ja Ruotsista. Latviassa ja Liettuassakin nautitaan nopeammista yhteyksistä kuin Suomessa.

Oxfordin ja Oviedon yliopistojen tekemä vertailu on suomalaiseen tietoyhteiskuntaunelmaan uskoville karua luettavaa. Sen mukaan Suomesta saatavat laajakaistaliittymät ovat tehoiltaan ja nopeuksiltaan kaukana maailman kärjestä.

Pallon parhaat laajakaistayhteydet saa Japanista, Ruotsista ja Hollannista, neljänneksi nousee Latvia. Liettua on sijalla 7 ja Tanska 8.

Suomi on listalla vasta 15. sijalla, voittaen nipin napin Yhdysvallat ja Venäjän. Meiltä ei saa aina rahallakaan niin nopeita yhteyksiä, kuin mitä operaattorit voittajamaissa myyvät.

Tutkimuksen tekijät vertailivat toukokuussa eri maista 8 miljoonan internetliittymän tiedonsiirtonopeuksia ja latautumistehoja.

Nopeimpien yhteyksien maille on yhteistä, että ne ovat käyttäneet paljon sekä julkista että yksityistä rahaa muun muassa entisten kaapeli-tv-verkkojen valjastamiseen nettikäyttöön.

Baltian maiden hyvä pärjääminen yllätti tutkijatkin. Alueen maissa laajakaistoja on vielä suhteellisen harvoilla yrityksillä ja kotitalouksilla, mutta ne joilla on, saavat nauttia erittäin moderneista ja häiriöttömistä yhteyksistä. Tätä selitetään sillä, että entisillä neuvostomailla ei ole rasitteenaan vanhoja televerkkoja. Uudet on voitu rakentaa kokonaan laadukkaalla kuitutekniikalla ja usein langattomastikin.

Liittymien hintoja ei tutkimuksissa laskettu.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.