IRC-Galleria

MasennuslääkkeetTiistai 04.12.2007 13:43

Masennuslääkkeitä määrätään Suomessa melko paljon ja vähän kaikkeen. Niitä saa unettomuuteen, sydänsuruihin, ahdistukseen, keskittymishäiriöön ja joskus kroonisiin kipuihinkin. Tosi siistiä, että mullekin yritettiin määrätä niitä, vaikka tarvetta ei ollut. Jätin kyllä sitten ottamatta, niin riittää masentuneillekin.

Vuoden pimein aika alkaa olla ohi, kun päästiin tuosta lumettomuudesta. Moni on vaikuttanut päällisin puolin hieman lamaantuneelta, ja masennuslääkkeillä on taas menekkiä. Kannattaa olla varovainen niiden kanssa. Masennuslääkkeiden kanssa ei esimerkiksi saa nauttia ollenkaan viinaa. Se on vaan _ei_. Masennuslääkkeillä saattaa olla myös järkyttäviä sivuvaikutuksia: valkosolukatoa ja silmänpaineen kasvusta johtuvaa näön heikkenemistä.

Valkosolukadon yhteydessä ihminen menee ihan keltaiseksi. Silmän paineen kasvaessa saattaa tulla pysyvääkin vahinkoa näkökykyyn. Suomi on tätä menoa pian täynnä täysin tyytyväisiä, sokeita ja keltaisia ihmisiä.

"Ei haittaa, että olet keltainen, kulta. En näe sitä kuitenkaan." - ainekset modernisoituun versioon päivänsäteestä ja menninkäisestä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.