IRC-Galleria

MasennuslääkkeetTiistai 04.12.2007 13:43

Masennuslääkkeitä määrätään Suomessa melko paljon ja vähän kaikkeen. Niitä saa unettomuuteen, sydänsuruihin, ahdistukseen, keskittymishäiriöön ja joskus kroonisiin kipuihinkin. Tosi siistiä, että mullekin yritettiin määrätä niitä, vaikka tarvetta ei ollut. Jätin kyllä sitten ottamatta, niin riittää masentuneillekin.

Vuoden pimein aika alkaa olla ohi, kun päästiin tuosta lumettomuudesta. Moni on vaikuttanut päällisin puolin hieman lamaantuneelta, ja masennuslääkkeillä on taas menekkiä. Kannattaa olla varovainen niiden kanssa. Masennuslääkkeiden kanssa ei esimerkiksi saa nauttia ollenkaan viinaa. Se on vaan _ei_. Masennuslääkkeillä saattaa olla myös järkyttäviä sivuvaikutuksia: valkosolukatoa ja silmänpaineen kasvusta johtuvaa näön heikkenemistä.

Valkosolukadon yhteydessä ihminen menee ihan keltaiseksi. Silmän paineen kasvaessa saattaa tulla pysyvääkin vahinkoa näkökykyyn. Suomi on tätä menoa pian täynnä täysin tyytyväisiä, sokeita ja keltaisia ihmisiä.

"Ei haittaa, että olet keltainen, kulta. En näe sitä kuitenkaan." - ainekset modernisoituun versioon päivänsäteestä ja menninkäisestä.

Nöyrää meininkiäPerjantai 30.11.2007 02:42

Tenttiviikko ja savu nousee korvista. Pikkujouluja ja ihmisiä, joiden kanssa tulee juteltua aina turhauttavan myöhään. Onko se ollut vitkuttelua, vaiko vain oikean hetken odottelua? Kaikesta huolimatta - vihdoin näitä hetkiä on ollut. Nyt kuppi vettä ja lisää lueskelua.

Tenttiviikon aforismi: nöyryys on meillä kerroin sille, miten paljon henkilön muita piirteitä arvostetaan.

Kauheaa!Perjantai 09.11.2007 13:20

Jokelan kouluammuskelutapausten jälkeen ollaan pohdittu, mistä moinen johtuisi ja miten tällaiset tragediat voitaisiin tulevaisuudessa estää. Pekka-Eric Auvisen tiedetään olleen aktiivinen Battlefield2 -pelaaja. Itse pelasin sitä myös - Pekka-Eric oli juuri pääsemässä Master Sergeantista meidän muiden First Sergeantien joukkoon. Hän oli myös kova tarkka-ampuja ja helikopteripilotti.

Helikopterilla lentäminen Battlefield2:ssa vaatii kovan luokan omistautumista, motoriikan hallintaa ja kontrolleissa harjaantumista. Voitte tarkastella hänen pisteitään täällä:

http://www.bf2stats.nl/player/94933011/

Jos haluaa, saa yrittää tulkita kyseistä henkilöä tuon perusteella. Hän käytti paljon aikaa kyseisen pelin pelaamiseen - kuitenkin. Lääkintämiestä hän ei tykännyt hirveämmin pelata, vaikka muita tukiyksiköitä käyttikin. Liekö syynä ärsyyntyminen lääkintämiesten epärealistisuuteen vai mikä sitten.

Ja nyt muutetaan uutisen sävyä.

Mutta että tosiaan! Tietokonepelit aiheuttavat nuorissa väkivaltaisia taipumuksia! Tietokonepelit pois markkinoilta! Kuvassa esimerkiksi useaan murhaan syyllinen Doom2 -peli, jossa pelaaja juuri teurastaa moottorisahalla neekeriä! Kuinka tällaisia voi olla markkinoilla? Kysyn vaan.

Hirveää! Tämmöisiä vitsejä jo liikkuu maailmalla:

"Miksi Pekka-Eric Auvinen myöhästyi koulusta - tuli mutka matkaan."

Miten joku kehtaa! Joku kuitenkin nauraa tai hymähtää tuolle. Leuka rintaan häpeän merkiksi!

JeesusteluPerjantai 09.11.2007 00:51

Tomi Auremaa on taas konservatiivisen järjen jättiläinen Iltasanomista. Hyvin se edustaa:

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1452995

"Miksette masennu ja lamaannu tapahtumasta, ja lopeta kaikkea toimintaa?"

Ei meidän kai tarvitse tehdä tapaukselle enempää uhreja, kuin jo on tullut.

Jospa jokainen viiltäisi vasempaan ranteeseensa naarmun - ihan vain jakaakseen kansan tuskan.

Perjantaiajatusta jälleenPerjantai 02.11.2007 12:27

Edellisiin: Sampo - mun vika, lain harmaata aluetta puhelimella asioiminen. Kuvassa Sampon asianajajat, en lähtis sotimaan.

Pikkukärpäset ovat ärsyttäviä. Bileiden jälkeen niitä löytyy olutpulloista pesimästä ja sit pitää äristä, kun ihmiset eivät ole huuhdelleet. Tein tässä biosfäärissämme (A3 - suojelukohde jo nykyään) pienen tutkimuksen.

Pikkukärpäset pesii kaljapulloihin. Sitten, kun kalja loppuu, ne pesii jaffapulloihin. Se on tosin viimesijainen vaihtoehto. Ensin kaljaa, sitten jaffaa - niinhän se menee vähän meillä ihmisilläkin.

Coca-cola ei kärpäsille kelpaa. Mistähän tämä johtuu. Olisko liian .. ?

Pari ajatusta perjantaillePerjantai 26.10.2007 20:23

Sampo hautuu, joten kirjoitan jostain muusta - ehkä ajankohtaisestakin.

Hoitajia syyllistetään sattuneesta syystä tällä hetkellä melko kovasti. Painostus on melko suuri, koska terveydenhoitoala on yllättäen melko tärkeässä asemassa yhteisen hyvinvoinnin turvaamisen suhteen. Iltalehdissä tilitetään karuista kohtaloista, kun nti. yksittäistapaus ei pääse tarvitsemaansa leikkaukseen.

Keltaisen lehdistön paniikinomaisella skandaalihakuisuudella on joskus sijansa; tuollaista vertaispainostukseen ehdollistamista tarvitaan oikeasti silloin, kun asiat ovat niin mustavalkoisia, että niistä voi huutaa yksipuolisella näkemyksellään ja olla samalla moraalinen voittaja.

Keltainen lehdistö on tällaisissa tilanteissa liian yksipuolinen, sillä he, kuten niin monet valveutuneet, yhteisön moraaliset selkärangat (terve vaan kaikki sokeat idealistit), tutustuvat vain sellaiseen lähdemateriaaliin, jota voi käyttää oman kantansa puolustamisen tukena. Eikös akateemisempaa olisi tutustua nimenomaan sellaiseen materiaaliin, joka on mahdollisesti ristiriidassa omien käsitysten kanssa?

Vai argumentoidaanko pelkillä herkän identiteetin ehdoilla sen sijaan, että oltaisiin oikeasti yhteisöllisiä?

Hoitajia dissataan tällä hetkellä melko runsaasti juuri tämän viran tärkeyden vuoksi. Onko siis näin, ettei saisi valvoa omia oikeuksiaan, jos on tärkeässä virassa? Eli siis: mitä enemmän akuutisti kriittinen virka on, sitä vähemmän on oikeutta valvoa omia oikeuksiaan. Tämä vielä toisin sanoin: sitä enemmän voidaan vetää kuin pientä sikaa narusta. ;)

Opiskelijoilla sama homma. Nehän on just ne tyypit, joiden työpanos aikaansaa kaiken teknologisen kehityksen. Sitä arvostetaan jopa niin runsaasti, että siitä raskaasta ja ainutlaatuisen edistyksellisestä ja uhrautuvasta ajatustyöstä maksetaan melkein 2/3 siitä summasta, minkä Suomen Taloussotilaiden Liiton jäsenet saavat.

Ai että mikä? STL? Eikös se meinaa jotain muuta? Tarkoitin tässä yhteydessä sillä niitä ihmisiä, joiden työnä on viedä toimeentulotukihakemus kuukausittain sosiaalitoimistoon. Lopun ajasta voi käyttää itsensä kehittämiseen hyödykkeistä nauttimalla ja rentoutumiseen.

Opiskelija ansaitsee tukikuukauden suunnilleen neljällä opintopisteellä. Vähän riippuu kelan tädeistä, mutta mennään näillä luvuilla, kun en sitä oikeatakaan muista. Yksi opintopiste vastaa 27 työtuntia, eli tuo tekisi sen 108 työtuntia. Tällä saa ~213 euroa. Tuntiliksan voi laskea jakamalla euromäärän työtunneilla.

Pumm.. STL-ihmiset täyttävät lapun krapulassa noin puolessa tunnissa, ja vievät lähimmälle sosiaaliasemalle matkoineen noin neljässä tunnissa, jos lasketaan kaupan ja baarin kautta poikkeaminen työtunteihin. Tämä tekee työtunneiksi 4,5h ja siitä saatava palkka on sen ~390 euroa. 86 euroa tunti! Sitten voi lopun aikaa dyykkailla safkojaan ja lueskella kirjastossa jotain kiinnostavaa.

Rönsyileepä jälleen. En mä mitään yhtä ajatusta luvannutkaan kirjoittaa tähän. Kiitos kuitenkin lukemisesta.

Kaatopaikkapankin reklamaatiokeskusLauantai 29.09.2007 02:32

Maksettu, ja sit hommaamaan rahoja takaisin TEKin lakimiehen kautta.

Soitin riskienhallintaan, minne minun käskettiinkin reklamoida. Siellä oli koneet pimeänä koko Helsingin Sampossa jonkun sähkökatkon takia. Eipä käynyt sääliksi. Sanoivat kuitenkin soittavansa takaisin, kun koneet saadaan taas päälle.

Reklamaatiotädiltä tuli puhelu. Juuri kahvia juoneen kuuloinen nainen puhui nopeasti ja kaiken aikaa lauseiden päälle - jopa uhkaavaan sävyyn, eikä antanut mitään mahdollisuutta kertoa omaa puolta asiasta. Käytännössä asiakaspalvelija teki mahdottomaksi palautteen antamisen, mikä tietysti vaikeuttaa reklamaation tekemistä marginaalista enemmän.

Tiesin, että pitää säilyttää maltti, olla rauhallinen ja rakentava - ja siinähän se flunssaiselta sujui.

Totesin, josko saisin yhden lauseistani vietyä johonkin välimerkiin saakka. Neiti puhui siellä vain kovaa päälle - ei noteerannut. Yritin kertoa tilannettani, kun hän pääsi sellaiseen aiheeseen keskustelussa, missä olikin jo asian ytimessä. Hän korotti ääntään ja jatkoi, kuin olisi vain pitänyt taukoa lauseessaan viiden sekunnin ajan ihan kiusallaan. Odotin, että hän saa sanottavansa sanottua, ja vielä sen jälkeen varmuuden vuoksi yli sen viisi sekuntia, jonka jälkeen mainitsin kommunikaation olevan half-duplex -tilassa. (oikeasti sanoin palautteen olevan tällä hetkellä hyvin epäinteraktiivista, mutta half-duplex on niin hieno termi).

Selvisi, että maksueräksi oli sovittu 30e kuussa, ja muistinkin tästä, että mulla ei ollut kyseisenä kuukautena rahaa joten sovimme, että aloitan takaisinmaksun kahden erän muodossa ensi kuussa ja siitä eteenpäin sitten kerran kuukaudessa. Tästä huolimatta kyseinen lasku oli mennyt perintään, ja koska siitä ei ole mitään paperilla, mun pitää hoitaa se lakimiehen kautta. Näin pyysivät.

Seuraavaksi lähetän suunnilleen nämä tiedot lakimiehelle, joka korjailee sen hieman juridisempaan muotoon (katsoo ettei siellä ole mitään "ottakaa kuvia jos satutte näkemään" -matskua) ja lähettää sen Sampolle.

Kommentoikaa. Tarjoan pizzan sille, joka keksii parhaat haukut Sampolle tämän entryn kommentteihin.

Sampo - roskapankkiTiistai 11.09.2007 21:40

Jep. Kuten edellisistä päiväkirjamerkinnöistäkin ilmenee - mennään hiilivaunulla päin helvettiä. Yritän tässä saada rahaa kokoon, jotta saisi maksettua tuon pois alta. Asiaa helpottaisi huomattavasti, jos saisi omansa jo takaisin tuosta korttipelistä, mitä ollaan suunniteltu puoli vuotta.

Osoite tuossa: http://www.bilekuosi.net (yhteisö: Bilekuosi / Dope )

Tätä edistäisi se, jos multiprint jo vihdoin vastaisi esittämäämme moniehtoiseen tarjouspyyntöön. Pyysin vähän neuvomaan meitä valinnoissa, ja hommat hoituivat todellisella ammattitaidolla tähän saakka. Nyt siellä vaan kestää jokin, eikä myyntineuvottelija vastaa maileihinsa.

Tästä johtuen meillä on ollut aikaa hioa pelin grafiikoita ja säätää tasapainoa - puhumattakaan tilitysmahdollisuudesta. Pelissä tullaan muistamaan myös kaikkia maailman roskapankkeja yhdellä pelimekaanisesti ikävällä erikoiskortilla. Olkaapa hyvä.

p.s. tulkaapas Stream '07 -tapahtumaan. Siellä tulee olemaan hauskaa, ja kyseisen korttipelin turnaus järjestettäneen siellä. Jännittää jo vähäsen.

Sampo, taasKeskiviikko 29.08.2007 20:17

Soitin TEKin lakimiehelle, sanoi pankin menetelleen väärin. Ensin näytti siltä, että hommat hoituu ja pankki maksaa perinnästä aiheutuneet kulut mun puolesta. Toisaalta tänään pankissa väittivät menetelleensä oikein. Samapa tuo - neuvoivat kuitenkin tekemään reklamaation riskienhallintaan. Stay tuned.

Ei voi auttaaMaanantai 27.08.2007 21:04

Jep, ei voi Sampo tässä vaiheessa enää auttaa. Muistetaan heitä tulevassa julkaisussa yhdellä inhottavalla erikoiskortilla. Markkinoinnin 3/11 -sääntö oli melko nokkela oivallus joltain. Sen mukaanhan kolme ihmistä kuulee, mikäli jokin palvelu on tyydyttänyt asiakasta, ja 11 mikäli se on tuottanut pettymyksen. Yleensä epäkohtiin kiinnitetäänkin enemmän huomiota, sillähän se maailma korjaantuu.

Pääsin jäähtymään tuosta Sampojupakasta noin viikoksi, kun sain uutta vettä myllyyn. Turhauduin erääseen turhamaiseen täiteilijään. Hän vaikuttaa yhdeltä juurikin niistä ihmisistä, joille etiketti on työkalu menestykseen, eikä hienovarainen osa tapakulttuuria. Me muut ollaan kulttuuribarbaareja, eikä ymmärretä täidettä.

Etiketti on lahjattomien mahdollisuus päteä edes jollain.

Kulttuuriharrastukset ja yleissivistys tuntuu pakkopullalta, kun joillekin ihmisille se on vain mitaleita rinnassa, jotka oikeuttavat nenänvartta pitkin katsomisen ja houkaksi kutsumisen. Tuntuis siltä, että toiset luo sen taiteen, ja toiset käyttää sitä edellämainitulla tavalla sosiaalisesti hyväkseen. Rumaa. Rumia ihmisiä olette. Hyi.