IRC-Galleria

Toas järki hoiTiistai 01.07.2008 13:13

Kirjoitettu alunperin osoitteeseen http://customerweb.eitadat.fi/~mikachu/toas/

TOASilta asuntoa halajavan on syytä varautua nopeaan toimintaan. Ilmoitus asunnon vapautumisesta voi tulla koska tahansa ja tällöin on joskus kaksi päivää aikaa vastaanottaa asunto, maksaa takuuvuokra ja allekirjoittaa vuokrasopimus. Jonosta putoaa joka tapauksesa, otti asunnon vastaan tai ei.

Olimme hakeneet TOASilta perheasuntoa Hervannasta ja iloksemme TOAS ilmoitti sellaisen vapautuneen Wäinölä 3:ssa. Asuntotarjous tuli maanantaina 16.6.2008 ja vuokrasopimus takuuvuokrineen tuli siis olla hoidettuna keskiviikkona 18.6 mennessä. Asunto vapautuisi ja sinne olisi muutettava heinäkuun alusta. Ennen uuden sopimuksen kirjoittamista oli vielä irtisanottava edellinen asunto TOASin isännöimästä Tupsulasta. TOASin sisällä asuntoa vaihdettessa ei normaaleja irtisanomisaikoja tarvitse noudattaa, vaan asunnonvaihdon voi tehdä lennossa. Tupsulan asuntoa siis irtisanottiin ja pikainen muutto näytti varmalta. Wäinölän asunnon edellinen asukas oli jo muuttanut pois ja käytyämme uutta kotiamme katsomassa sovimme samalla, että voisimme saada avaimet haltuumme jo ennen kuun vaihdetta. Haimme avaimet edelliseltä asukkaalta maanantaina 23.6.2008 ja muuttopäiväksi sovittiin torstai 26.6.2008.

Tupsula on monin tavoin poikkeuksellinen kohde TOASin asuntojen joukossa. Talon omistaa Kaukajärven opiskelijatalo Oy joka ostaa Toasilta toimistopalveluja ja Tupsula hoitaa itse oman asukasvalintansa. Tästä syystä Kaukajärven opiskelija-asuntosäätiöllä ja TOASilla onkin erityinen sopimus, joka kumoaa TOASin sisällä muutettessa voimassa olevan irtisanomisaikojen puuttumista koskevan säännön. Sopimuksen mukaan Tupsulasta muutettaessa on aina huomioitava kuukauden irtisanomisaika, myös toiseen TOASin asuntoon siirryttäessä. TOAS ei kuitenkaan tästä sopimuksesta välittänyt ja teki virheen antaessaan meidän irtisanoa Tupsulan asunnon ilman irtisanomisaikaa. Tämän seurauksena Tupsulan asunto olisi jäänyt ilman vuokralaista heinäkuun ajaksi, aiheuttaen Kaukajärven opiskelija-asuntosäätiölle paineita periä vuokratulon menetys vuokrankorotuksina muilta Tupsulan asukkailta.

Keskiviikkona 25.6.2008 saimme TOASilta puhelun. TOASin edustaja totesi virheen tapahtuneen ja vaati meitä maksamaan heinäkuulta Wäinölän asunnon vuokran lisäksi myös irtisanotun Tupsulan asunnon vuokran. Ilmoitimme, ettei tämä sopinut ja puhelu katkesi tahattoman dramaattisella hetkellä johtuen huonoista linjoista. Hetken päästä TOASin edustaja soitti uudelleen ja kertoi neuvotelleensa asiastamme. Nyt TOAS tarjosi meille vaihtoehtoa, että maksaisimme Tupsulan vuokran sekä puolet Wäinölän vuokrasta. Yhteensä tämä olisi vähemmän kuin kokonainen Wäinölän vuokra kuukaudessa, joten suostuimme toki. TOASin edustaja oli tyytyväinen ja kertoi, että voisimme siinä tapauksessa hakea Wäinölän avaimet 15.7.2008. TOAS saisi näin ilmeisesti Tampereen kaupungilta (?) avustusta pitämällä asuntoa tyhjillään puolikkaan kuukauden ajan. Kerroimme kuitenkin jo saaneemme avaimet ja olevamme muuttamassa seuraavana päivänä.

Tampereen kaupunki maksaa TOASille avustusta asunnoista, joihin TOAS ei löydä vuokralaista ja jotka siitä syystä jäävät väliaikaisesti tyhjilleen. Pitämällä väkisin Wäinölää tyhjillään puolet heinäkuusta TOAS voisi siis korjata virheensä maksattamalla sen kaupungilla, vaikka vuokralainen Wäinölään todellisuudessa olisikin olemassa. Lopputuloksena olikin nyt, että muutimme tavaramme Wäinölään suunnitelmien mukaan 26.6.2006. Saamme oleskella Wäinölän asunnossa heinäkuun alkuun asti, jolloin joudumme palauttamaan avaimet TOASille, joka pitää niitä hallussaan 15. päivään asti, jolloin taas voimme hakea avaimet takaisin. Tavaramme ovat tämän ajan lukkojen takana Wäinölässä.

Kiitämme Tampereen kaupunkia varastotilan maksamisesta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.