IRC-Galleria

Sinapit testissäMaanantai 17.11.2008 16:32

Moi. Kokeilen soijanakkeja ja kolmea eri sinappia jotka hommasin. Nyt lähtee.

Ensiksikin, soijanakit maistuivat muistaakseni samalta kuin lihasta valmistetutkin, paitsi ne ovat tietysti neljä kertaa kalliimpia. Pelästyin ensiksi, että olikohan näissä hälsan's kökeissä sittenkin lihaa ja kävin tarkistamassa paketista sisällön. Kananmunaa oli, itketään iso kyynel sille.

Sitten itse sinappeihin.

Ensimmäisenä: Colman's väkevä

Pitää minkä lupaa. Tuntuu sieraimissa saakka. Kannattaa käyttää iso määrä kerrallaan. Enemmän tuntuu kuin maistuu. Samanlainen polte minkä vuoksi lähti kokeilemaan dijon-sinappeja alunperin. Kokonaisvaltainen polte. Melkein kuin Maillen Dijon, mutta vähemmän kiinteyttä ja hapokkuutta.

Se pieni keltainen puteli kaupan sinappihyllyssä.

Sitten: Maille, vanhanajan sinappi (kokojyvä)

Lähinnä tosi hämärää kamaa. Vähän kirpeää, mutta ei juuri voimakasta makua. Hieman imelä, kuin olueen tehty. Ei maistu oikein sinapilta. Ei polta yhtään.

Seuraavaksi: Maille Provencale (paprika ja valkosipuli)

Aromaattinen, sopii varmaan hyvin leivän päälle. Ei liian voimakkaasti valkosipulinen, sopii yhtä nirsoille kuin minä. En tykkää syödä valkosipulia niin että suun ympärillä ilma väreilee.

Sieraintuntumalta sanoisin Colmanin väkevän olevan näistä paras, vaikka muut ovat ihan kokeilemisen arvoisia. Joulupöytään jokaista purkki.

Bilekuosi julkaistiinSunnuntai 13.07.2008 09:47

Viestin tietosisältö kuten otsikossa. Tässä artikkelit valo-lehdestä:

http://customerweb.eitadat.fi/~mikachu/page4.pdf
http://customerweb.eitadat.fi/~mikachu/page5.pdf

Julkaisun ekasta erästä on jäljellä parisataa pakkaa, joista iso siivu lähtee ennakkotilaajille postitse. Lisää tulee elokuun alussa.

Painojälki ylitti odotukset. Pakoista tuli tosi hyvän näköisiä ja pakkaus on sopivan kompakti, eikä siellä ole ilmaa. Nyt kun pääsisi vielä itsekin vihdoin pelailemaan. :)

Tuossa manuaali: http://customerweb.eitadat.fi/bilekuosi_manuaali.pdf

Ohessa kuva paidasta, jota tilaillaan pian satsi.

Toas järki hoiTiistai 01.07.2008 13:13

Kirjoitettu alunperin osoitteeseen http://customerweb.eitadat.fi/~mikachu/toas/

TOASilta asuntoa halajavan on syytä varautua nopeaan toimintaan. Ilmoitus asunnon vapautumisesta voi tulla koska tahansa ja tällöin on joskus kaksi päivää aikaa vastaanottaa asunto, maksaa takuuvuokra ja allekirjoittaa vuokrasopimus. Jonosta putoaa joka tapauksesa, otti asunnon vastaan tai ei.

Olimme hakeneet TOASilta perheasuntoa Hervannasta ja iloksemme TOAS ilmoitti sellaisen vapautuneen Wäinölä 3:ssa. Asuntotarjous tuli maanantaina 16.6.2008 ja vuokrasopimus takuuvuokrineen tuli siis olla hoidettuna keskiviikkona 18.6 mennessä. Asunto vapautuisi ja sinne olisi muutettava heinäkuun alusta. Ennen uuden sopimuksen kirjoittamista oli vielä irtisanottava edellinen asunto TOASin isännöimästä Tupsulasta. TOASin sisällä asuntoa vaihdettessa ei normaaleja irtisanomisaikoja tarvitse noudattaa, vaan asunnonvaihdon voi tehdä lennossa. Tupsulan asuntoa siis irtisanottiin ja pikainen muutto näytti varmalta. Wäinölän asunnon edellinen asukas oli jo muuttanut pois ja käytyämme uutta kotiamme katsomassa sovimme samalla, että voisimme saada avaimet haltuumme jo ennen kuun vaihdetta. Haimme avaimet edelliseltä asukkaalta maanantaina 23.6.2008 ja muuttopäiväksi sovittiin torstai 26.6.2008.

Tupsula on monin tavoin poikkeuksellinen kohde TOASin asuntojen joukossa. Talon omistaa Kaukajärven opiskelijatalo Oy joka ostaa Toasilta toimistopalveluja ja Tupsula hoitaa itse oman asukasvalintansa. Tästä syystä Kaukajärven opiskelija-asuntosäätiöllä ja TOASilla onkin erityinen sopimus, joka kumoaa TOASin sisällä muutettessa voimassa olevan irtisanomisaikojen puuttumista koskevan säännön. Sopimuksen mukaan Tupsulasta muutettaessa on aina huomioitava kuukauden irtisanomisaika, myös toiseen TOASin asuntoon siirryttäessä. TOAS ei kuitenkaan tästä sopimuksesta välittänyt ja teki virheen antaessaan meidän irtisanoa Tupsulan asunnon ilman irtisanomisaikaa. Tämän seurauksena Tupsulan asunto olisi jäänyt ilman vuokralaista heinäkuun ajaksi, aiheuttaen Kaukajärven opiskelija-asuntosäätiölle paineita periä vuokratulon menetys vuokrankorotuksina muilta Tupsulan asukkailta.

Keskiviikkona 25.6.2008 saimme TOASilta puhelun. TOASin edustaja totesi virheen tapahtuneen ja vaati meitä maksamaan heinäkuulta Wäinölän asunnon vuokran lisäksi myös irtisanotun Tupsulan asunnon vuokran. Ilmoitimme, ettei tämä sopinut ja puhelu katkesi tahattoman dramaattisella hetkellä johtuen huonoista linjoista. Hetken päästä TOASin edustaja soitti uudelleen ja kertoi neuvotelleensa asiastamme. Nyt TOAS tarjosi meille vaihtoehtoa, että maksaisimme Tupsulan vuokran sekä puolet Wäinölän vuokrasta. Yhteensä tämä olisi vähemmän kuin kokonainen Wäinölän vuokra kuukaudessa, joten suostuimme toki. TOASin edustaja oli tyytyväinen ja kertoi, että voisimme siinä tapauksessa hakea Wäinölän avaimet 15.7.2008. TOAS saisi näin ilmeisesti Tampereen kaupungilta (?) avustusta pitämällä asuntoa tyhjillään puolikkaan kuukauden ajan. Kerroimme kuitenkin jo saaneemme avaimet ja olevamme muuttamassa seuraavana päivänä.

Tampereen kaupunki maksaa TOASille avustusta asunnoista, joihin TOAS ei löydä vuokralaista ja jotka siitä syystä jäävät väliaikaisesti tyhjilleen. Pitämällä väkisin Wäinölää tyhjillään puolet heinäkuusta TOAS voisi siis korjata virheensä maksattamalla sen kaupungilla, vaikka vuokralainen Wäinölään todellisuudessa olisikin olemassa. Lopputuloksena olikin nyt, että muutimme tavaramme Wäinölään suunnitelmien mukaan 26.6.2006. Saamme oleskella Wäinölän asunnossa heinäkuun alkuun asti, jolloin joudumme palauttamaan avaimet TOASille, joka pitää niitä hallussaan 15. päivään asti, jolloin taas voimme hakea avaimet takaisin. Tavaramme ovat tämän ajan lukkojen takana Wäinölässä.

Kiitämme Tampereen kaupunkia varastotilan maksamisesta.

Painotalojen kilpailutustaTorstai 19.06.2008 05:34

Bilekuosi on julkaisun kynnyksellä. Huhun mukaan jotkut jopa haluaa tuon pelin, joten pakko se on julkaista kun on tähän asti päästy. Homma on valitettavasti tehty tosi vaikeaksi.

Olemme lähetelleet tarjouspyyntöjä painofirmoille ympäri Suomea ja joko ne eivät vastaa, eivät osaa tehdä pyydettyä työtä tai sitten ensimmäisen jälkeen parin viikon päästä jälkimmäinen.

Löysimme yhden painon, joka on erikoistunut nimenomaan korttipeleihin. Hetken aikaa sitä toivon kipinää kesti, kunnes kertoivat miten erikoistuneita olivatkaan: niiden korttien pitää olla täsmälleen tietyn kokoisia. Pitäisi vetää koko taitto uusiksi.

Kortit on suunniteltu syystäkin tuon kokoisiksi. Ne mahtuvat useimpaan korttitaskuun ja ovat samalla hyvin luettavia. Valitettavasti korttipainolla ei ole dynamiikkaa tähän, joten mikäli haluamme välttää hirveän määrän turhaa työtä ja estää julkaisua venymästä enempää, meidän pitää löytää painotalo joka kykenee tekemään pyytämämme painotyön kilpailukykyiseen hintaan.

Jos löydät moisen painotalon, saa kertoa meille. Mikäli päädymme käyttämään sitä painotaloa (eikä se ole tämä nimeltä mainitsematon korttipaino), vaivannäkösi palkitaan.

Ennakkotilauksia on tullut yllättävän hyvin. Motivoi työskentelemään.

Palvelusta TampereellaMaanantai 02.06.2008 22:58

Puhutaanko markkinoinnin legendaarisimmasta 3/11 -säännöstä ja siitä miten paljon palvelu voi poiketa odotetusta tai keskitasosta.

Kävin tässä pariin otteeseen tampereen tillikassa nauttimassa ruokaa ja virvokkeita. Ensimmäisellä kertaa söin kasvispyttäriä. Juomaksi otin Ginger Alen jäillä. Lopputuloksena sain valitettavasti hiilihapottoman ja lämpimän ginger alen, johon jäät sulivat kohtuu nopeasti. Tilasin vielä kylmän limsan, että saisin haluamani kylmän juoman.

Seuraavalla kerralla kävin nälkäisten kavereideni seuraksi istumassa yhden virvoitusjuoman verran. Tilasin spriteä, kysyen "onko teillä ihan normispraittia hanoissa?" Vastaus oli myöntävä, joten otin spriten. Kuinkas kävikään, sieltä tuli sprite zero. En tilannut sellaista, joten pääkokilta varmistettuaan tarjoilijakin oli sitä mieltä, ettei siitä tarvitse maksaa. Tarjoilija vaikutti hieman nyreältä ja paikasta jäi vähän huono maku suuhun armeliaisuudesta huolimatta.

Kontrastina kävin sitten ennakkoluuloista huolimatta kokeilemassa Hämeenkadulla sijaitsevaa uutta Celtic Housea. Sain myöhemmin tietää sen kuuluvan samaan ketjuun Brick'sin, kotibaarin ja love hotelin kanssa. Myönnän, että ennakkoluuloni olisivat olleet vähäisemmät, jos olisin tiennyt tämän.

Päätin tilata tarjoustuotteen "Celtic platter & Fosters", joka maksaa kympin. (Sitä saa vielä 5.6. saakka muuten, suosittelen.) Pyysin siihen kalapalloja kanapallojen sijaan, ja tämä kävi hyvin. Ruoan tuomisessa pöytään kesti hirveästi. En tosin noteerannut tätä, vaan keskityin juttelemaan Annan kanssa.

Hetken kuluttua tarjoilija tuli valittelemaan, että jonkinlainen erehdys oli sattunut ja fingerfood-tyyppinen ruoka saatiinkin vasta nyt laitettua rasvakeittimeen. Ymmärsin yskän ja mietin itsekseni miten huomaavaista tulla ilmoittamaan asiasta. Hän kysyi tähän päälle kelpaisiko meille jokin jälkiruoka? "Olutta ehkä? Limsaa?" - iloisesti yllätyttyäni palvelusta valitsin oluen. Anna ei ollut tilannut mitään ja häneltäkin kysyttiin maistuisiko jokin, johon Anna vastasi limsan kelpaavan. Olimme siinä vaiheessa ostettuja.

Ruokakin tuli lopulta pöytään. Harmi oli, että kalapallot olivatkin kanaa, mutta näin palveltuna tuollaista yksityiskohtaa katsoo kuka tahansa sormien läpi.

Syötyämme meiltä kysyttiin hymyillen, "maistuiko ruoka?" ja tarjoilija sanoi pitävänsä vielä lupauksensa jälkiruoasta. - "Juustokakkua ehkä?" - Olimme suut auki ja kokien omantunnontuskia liian hyvästä palvelusta johtuen valitsimme tarjotun.

Käymme vastakin. Käy sinäkin. Suosittelen tuota celtic platteria tai fish & chipsejä. Vielä ehtii, 5.6. menee tarjous umpeen, kuten mainitsin.

BilekuosiaKeskiviikko 07.05.2008 07:20

Psst. Bilekuosia saa pian. Laaki maksaa pari kybää ja siitä pitäis riittää 4-7 tyypille.

http://www.bilekuosi.net

Ei-sitovia ennakkotilauksia otetaan vastaan.

MasennuslääkkeetTiistai 04.12.2007 13:43

Masennuslääkkeitä määrätään Suomessa melko paljon ja vähän kaikkeen. Niitä saa unettomuuteen, sydänsuruihin, ahdistukseen, keskittymishäiriöön ja joskus kroonisiin kipuihinkin. Tosi siistiä, että mullekin yritettiin määrätä niitä, vaikka tarvetta ei ollut. Jätin kyllä sitten ottamatta, niin riittää masentuneillekin.

Vuoden pimein aika alkaa olla ohi, kun päästiin tuosta lumettomuudesta. Moni on vaikuttanut päällisin puolin hieman lamaantuneelta, ja masennuslääkkeillä on taas menekkiä. Kannattaa olla varovainen niiden kanssa. Masennuslääkkeiden kanssa ei esimerkiksi saa nauttia ollenkaan viinaa. Se on vaan _ei_. Masennuslääkkeillä saattaa olla myös järkyttäviä sivuvaikutuksia: valkosolukatoa ja silmänpaineen kasvusta johtuvaa näön heikkenemistä.

Valkosolukadon yhteydessä ihminen menee ihan keltaiseksi. Silmän paineen kasvaessa saattaa tulla pysyvääkin vahinkoa näkökykyyn. Suomi on tätä menoa pian täynnä täysin tyytyväisiä, sokeita ja keltaisia ihmisiä.

"Ei haittaa, että olet keltainen, kulta. En näe sitä kuitenkaan." - ainekset modernisoituun versioon päivänsäteestä ja menninkäisestä.

Nöyrää meininkiäPerjantai 30.11.2007 02:42

Tenttiviikko ja savu nousee korvista. Pikkujouluja ja ihmisiä, joiden kanssa tulee juteltua aina turhauttavan myöhään. Onko se ollut vitkuttelua, vaiko vain oikean hetken odottelua? Kaikesta huolimatta - vihdoin näitä hetkiä on ollut. Nyt kuppi vettä ja lisää lueskelua.

Tenttiviikon aforismi: nöyryys on meillä kerroin sille, miten paljon henkilön muita piirteitä arvostetaan.

Kauheaa!Perjantai 09.11.2007 13:20

Jokelan kouluammuskelutapausten jälkeen ollaan pohdittu, mistä moinen johtuisi ja miten tällaiset tragediat voitaisiin tulevaisuudessa estää. Pekka-Eric Auvisen tiedetään olleen aktiivinen Battlefield2 -pelaaja. Itse pelasin sitä myös - Pekka-Eric oli juuri pääsemässä Master Sergeantista meidän muiden First Sergeantien joukkoon. Hän oli myös kova tarkka-ampuja ja helikopteripilotti.

Helikopterilla lentäminen Battlefield2:ssa vaatii kovan luokan omistautumista, motoriikan hallintaa ja kontrolleissa harjaantumista. Voitte tarkastella hänen pisteitään täällä:

http://www.bf2stats.nl/player/94933011/

Jos haluaa, saa yrittää tulkita kyseistä henkilöä tuon perusteella. Hän käytti paljon aikaa kyseisen pelin pelaamiseen - kuitenkin. Lääkintämiestä hän ei tykännyt hirveämmin pelata, vaikka muita tukiyksiköitä käyttikin. Liekö syynä ärsyyntyminen lääkintämiesten epärealistisuuteen vai mikä sitten.

Ja nyt muutetaan uutisen sävyä.

Mutta että tosiaan! Tietokonepelit aiheuttavat nuorissa väkivaltaisia taipumuksia! Tietokonepelit pois markkinoilta! Kuvassa esimerkiksi useaan murhaan syyllinen Doom2 -peli, jossa pelaaja juuri teurastaa moottorisahalla neekeriä! Kuinka tällaisia voi olla markkinoilla? Kysyn vaan.

Hirveää! Tämmöisiä vitsejä jo liikkuu maailmalla:

"Miksi Pekka-Eric Auvinen myöhästyi koulusta - tuli mutka matkaan."

Miten joku kehtaa! Joku kuitenkin nauraa tai hymähtää tuolle. Leuka rintaan häpeän merkiksi!

JeesusteluPerjantai 09.11.2007 00:51

Tomi Auremaa on taas konservatiivisen järjen jättiläinen Iltasanomista. Hyvin se edustaa:

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1452995

"Miksette masennu ja lamaannu tapahtumasta, ja lopeta kaikkea toimintaa?"

Ei meidän kai tarvitse tehdä tapaukselle enempää uhreja, kuin jo on tullut.

Jospa jokainen viiltäisi vasempaan ranteeseensa naarmun - ihan vain jakaakseen kansan tuskan.