IRC-Galleria

Yön aforismiTiistai 08.05.2007 22:09

07.05.2007
Pylly on sitä vakoa varten siinä.

Istuskelen pihlajistossa, huomenna liftaan tampereelle takas.

08.05.2007
Jatkoin myöhemmin kirjoittamista. Kotiutuminen ja toipuminen. Reissu kyllä palkitsi.

Hox: Helsingin parhaalla ja ainoalla liftauspaikalla Tampereen suuntaan, on mainos. Siinä on kaksi liftaavaa kruunukorkinavaajaa, ja teksti "älä ota kyytiin mitä tahansa - vie mökille mendoza -punaviini". Tai tuon tyylistä. Ghnn kiitti.

Ensimmäisenä kyytiin otti riihimäeltä kotoisin oleva laborantti. Oli viemässä betoninäytteitä Helsingistä labraan Riihimäelle. Puhui myös dementoituneesta mummostaan: "Kaikilla meillä on se edessä. Toivottavasti allah vetäisee kerralla johdot irti siinä vaiheessa kun sen paikka tulee".

Riihimäellä päädyin vähän kehnoon paikkaan. Kyydin hämeenlinnaan tarjosi kuitenkin mies, joka oli menossa sairaalaan katsomaan myyräkuumetta sairastavaa vaimoaan. 3 viikkoa kytee, sit teholle, kuumetta, munuaiset käryää ja neste turvottaa. Hirveä tauti. 1/1000 ei selviä siitä. Saa keväisin jostain liitereistä.

Hämeenlinnassa tuli jo ihmisiä vastaan, jotain hippejäkin. Juttelin ja kyselin neuvoa liftauspaikoista. Sielläkin oli melko selkeä "ainoa" liftauspaikka. Ja hyväksi totesinkin. Piristi saada paljon hymyileviä katseita täkäläisiltä. Pidin vähän jurompina. :)

Kyydin hämeenlinnasta multisiltaan tarjosi työterveyspuolen sairaanhoitaja, joka opiskeli virkamiesruotsia kasetilta täydentääkseen opintojaan. Kertoi siitä miten kuntaliitosten vuoksi terveysasemilla jäsentyy velvollisuudet ja vastuualueet täsmällisemmiksi, kun aiemmin jokainen teki vähän jotain. Hyvässä ja huonossa. Multisillasta ryynäsin bussipysäkille ja kuusi tuntia oli mennyt aloittamisesta.

Tykkäsin, oli virikkeellistä. Autokouluun jonkinlaista normitettua ohjeistusta liftauskulttuurista. Esimerkiksi: Kyltti = haluan vain kyltin osoittamaan paikkaan. Kyltti + peukku = olen epätoivoinen, kelpaa jos edes samaan suuntaan pääsee.

Säkällä ehkäisee osaltaan ilmastonmuutostakin marginaalisesti.

Vauhtisokeus muuten toimii toisinkin päin. Vähän aikaa kun katselee viuhuvaa liikennettä, rupeavat autot "menemään taaksepäin" pysähtyessään. Yhh.

Ja ohiajavien ihmisten ilmeistä näkee vähän asenteita jo - ainakin sen verran, onko kyseessä henkilö, jolta saisi kyydin.

Jatketaan aforismeilla: Jos jakaa maailman karkeasti hyviin ja nihkeisiin tyyppeihin, kohtaa liftatessa vain niitä hyviä.

Siksipä tuo onkin uudistavaa.

Yön aforismiMaanantai 07.05.2007 04:05

Pylly on sitä vakoa varten siinä.

Istuskelen pihlajistossa, huomenna liftaan tampereelle takas.

Peukalolla HelsinkiinPerjantai 04.05.2007 15:16

Viime yön aforismi: Aina kun oot ollut metsän laidassa kusella, oot ollut tekemässä jotain siistiä.

Syön aamupalaa ja haen alakerrasta pian kyltintekotarvikkeet, ja siirryn tien poskeen peukaloimaan. Saapa nähdä myös onnistuuko :)

ÄänimerkintäTorstai 01.03.2007 10:56

xd

OpiskelustaTorstai 04.01.2007 04:43

Hei moi! Haluaisin siirtyä suomalaisen lääkehuoltobyrokratian opiskelusta oman pääaineeni opiskeluun. Metailua ja asioiden vaikeaksi tekemistä. Eikö me eletä tulevaisuudessa, jossa paperia käytetään enää historian elävöittämisessä ja japanilaisessa arkkitehtuurissa?

Still kickingTiistai 14.11.2006 10:28

Joo huomenta vaan sullekin, joka sait kahdeksan tuntia niin makeaa unta että siirappia valuu korvista. Itsellenihän suotiin kamalan vaikean unen päästä kiinni saamisen vuoksi puolitoista yksikköä moista antipsykoottia. Saatanan saatana ja leipää ja 666 :D :D ->

p.s. Syystä kierinkin, melko suuri mahdollisuus sille, että päivä vaikuttaa dramaattisesti juuri minun tulevaan elämänlaatuuni. Fingers crossed.

Nyt sitä mennään, heippa.Maanantai 13.11.2006 08:00

Yritän päättää päiväni kahvilla - jo viikon putkeen yrittänyt. Aion luovuttaa vasta sitten kun mun läpi on kulkenut oman painoni verran ruokaa ja juomaa.

Koodaaminen on toistaiseksi hirvittävän epäinhimillistä.

p.s. saispa unta

Kevätsää piristääMaanantai 23.10.2006 04:54

Ilmaisia vihjeitä kevätsään piristämiseksi:

- Jos haluat nauruja irti muistakin kuin itsestäsi, perusta huumorisi - edes joskus - jollekin muulle kuin vahingonilolle tai muiden ihmisten haukkumiselle. Se on tylsää ja ennalta-arvattavaa - käytännössä sama kuin haukkuisi jotain julmasti. Jee miten fiksua. :)

- Älä paikkaa ravintoa makeisilla, vaikka miten mieli tekisi. Väkisinkin kannattaa jotain pitkäjänteisempää ravintoa nauttia. Näin vielä kesän kynnyksellä se on paljon tärkeämpää kuin sitten itse kesällä.

- Lisää kalenteriin liikuntaa ja tapahtumia. Aloita jotain uutta. Asennoidu tulevaan aikaan pitkänä itsepohdiskelun jaksona, jonka kuuluukin koetella ja olla raskasta.

- Viimeistään nyt kannattaa oppia arvostamaan ja huomioimaan ihmisiä yksilöinä, ellei jo aiemmin tajunnut. Viimeinen varoitus: yksin on kylmempää.
Ihmiset saattavat mouhota ja riehua mitä vähäpätöisimmistä asioista huomaamatta, että läheisten pitäisi tulla tärkeysjärjestyksessä paljon ennen mitään muuta. Siihen pitäisi keskittyä enemmän. Ja itseriittoiselle on helppoa korvata omalla egollaan kaverit. Hipeissäkin on oikeistolaisia, ja rekkamiehinä humanisteja - Jyväskylästä.

Elämä ei ole niin mustavalkoista niille, joilla on kokemuksia. Menepäs hankkimaan sellaisia.

Tänään sitä nousi oikealla jalalla.

Vihdoin tervettä päähänottamistaPerjantai 29.09.2006 19:36

Joo, pää edellä sängystä ja elämä päin helvettiä kertarysäyksellä. Kurssit tulevaisuuteen, myöhässä töihin, naula päähän. Vähän burnouttia havaittavissa kun pelkkää täyssuorittamista ja muiden asioista huolehtimista koko viikko.

Peeäs, mr. nice guy -pointsit vähenee käytettäessä ellei saa välillä lepäillä. Antakaa armoa, tehkää itsekin jotain.