IRC-Galleria

RoskapankitKeskiviikko 22.08.2007 23:34

Sampo tarjosi pari vuotta sitten opiskelijoilleen Massi-palvelua.

http://217.77.196.90/sampo/massi/sisaltaa_mita.html

Tarjoaa näemmä vieläkin. Kiinnitin heti huomiota 200 euron suuruiseen korottomaan luottoon, joka tulee kylkiäisenä paketissa. Otin moisen, koska olin rahan tarpeessa. Opiskelijat ovat aina. Kätevää. Ainoat kulut tuossa olivat ne kuuden euron suuruiset vuosimaksut.

Sitten tuli takaisinmaksun aika. Kävin konttorissa sopimassa, että maksan sen (muistaakseni) 50e suuruisissa osissa kuukausittain. Ensimmäisen osan maksoin saman tien. Olin maksanut kai kaksi osaa tuosta, kun sain yhtäkkiä perintäkirjeen - siitäkin huolimatta, että olin toiminut kuten sovimme pankin kanssa.

Siitä aiheutui lisäkustannuksia sen verran, että aiemmat maksamiset olivat yhtä tyhjän kanssa nyt. Budjetti olisi kussut tosi pahasti, ellen olisi voinut sopia Intrum Justitian kanssa maksujärjestelystä. Soitin pankille vielä aiheesta. Kukaan ei muistanut mitään eikä tilannetta voitu enää korjata, koska perintäpäätös oli jo tehty. Siitä aiheutui lisäkustannuksia, mutta pääasia, ettei tarvinnut kaapia nopeasti kasaan isoja summia.

Olen viettänyt miltei koko kesän yhden julkaisuprojektin parissa, joka on vienyt aikaa ja huomiota melkoisesti. Mä en taida olla kovin hyvä noissa raha-asioissa, koska missasin kyseisten työkiireiden vuoksi yhden laskun eräpäivän - muutamalla päivällä.

Perintäfirma pisti sen sitten saman tien käräjäoikeuteen, jossa haettiin päätös ulosotosta, ja 210 euroa lisää laskuun. 100e lasku olikin pompsahtanut 353 euroon. Kohta tulee isot miehet pesäpallomailojen kanssa hakemaan huonekaluja, ellen taio tuota summaa jostain.

Onneksi antoivat kaksi viikkoa maksuaikaa, tosin varsinaista eräpäivää eivät kertoneet. Kuitenkin se kaksi viikkoa onkin edellisen laskun eräpäivästä eteenpäin, eikä tuon viimeisimmän huomautuksen päiväys. Katsotaan.

Onneksi sitä saa rahaa pian sen verran, että pääsee tuostakin velasta, mutta varoituksen sana: En ole kuulemma ensimmäinen. Ihmiset ovat käyneet sopimassa autovakuutusasioista konttorissa ja asiat (auton seisontaan siirtäminen sivarin ajaksi) eivät ole hoituneet. Hövelistä suullisesta kanssakäymisestä johtuen ihmiset ovat menettäneet luottotietojaan. Tällöin opiskelijan on pakko hakea sossusta rahaa sen verran, mitä olisi muutoin saanut opintolainan muodossa.

Sampo on roskapankki. Heittäkää tiiliskiviä ja pyörätelineitä niiden ikkunoita kohti. Enpähän oo katkera, enpähän ollenkaan.

No älkää heittäkö. Valokuvatkaa, jos joku on tehnyt niin. Maksan 20e jokaisesta valokuvasta, jossa on kohteena joku minulle ennennäkemätön Sampon konttorin särkynyt ikkuna. Ihan journalismin vuoksi haluan keräillä näitä ja kehystää seinälleni. Älkää tosin itse menkö rikkomaan mitään.

Se olis tosi hyi hyi.


23.08.2007 - Lisätietoa

Soitin Sampoon pankinjohtajalle (tai jollekin, kenelle pyysivät, ei ilmennyt puhelusta) ja hän otti asian käsittelyyn, kun kerroin koko tarinan. Lupasi ottaa selvää jos joku tietäisi aiheesta. En usko, että voi tuollaisia asioita enää muistaa tosin - joku umpimähkäinen opiskelija melkein vuoden takaa. Asia saattaa edetä nyt johonkin suuntaan.

Itsehän olen valitettavasti jo sormi liipasimella asiasta hälyn nostamisen ja antimainonnan suhteen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.