IRC-Galleria

Napatatti

Napatatti

Äiti tuu hakeen mut pois täältä...

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Torstai 24.04.2008 14:57

Säännöt: Tässä on lueteltu 22 sanaa. Kirjoita jokaisen kohdalla, mitä lapsuuden/nuoruuden tapahtumia, asioita tai tunnelmia tulee kyseisestä sanasta mieleen. - Jos juuri siitä sanasta ei tule mieleen mitään, niin kerro jostain siihen läheisesti liittyvästä asiasta. - Saa kertoa useampiakin asioita, jos sanasta muistuu mieleen paljon juttuja. - Lopuksi: keksi luetteloon yksi sana lisää ja muistele siihenkin sanaan liittyviä lapsuuden tapahtumia.

1. KAMPA:
pienenä aina sekoitin kamman ja harjan. mulla on ollut aika monta semmosta jutskaa, jotka oon sekoittanut. niinku vaikka reisjärvi ja sykäräinen. en muistanu kumpi on kumpi. hehe.

2. LINTU:
hitsi mää oon vihannu lintuja pienestä saakka. hyi että. en voi koskee, en voi kattoo. mut kerran ku oltiin isollatiellä pyöräilemässä typyjen kans nii nähtii joku taliaivo siinä tien poskessa makaamassa. siis joku västäräkki. se oli kuollut. me annettiin sille nimeks linda ja haudattiin se siihen tienposkeen. käytiin usein myöhemminkin muistelemassa lindaa.

3. MERI:
oltiin alli-tätin mökillä lemussa. vai liedossa. en oo ihan varma noista paikkojen sijainneista tuolla turunmaalla tai sit tää vaan on yks asia lisää siihen listaan asioista, jotka sekoitan aina. noo kumminki nii se on meren rannalla se mökki ja sit mua pelotti ihan sairaasti ku mentiin iskän kans saunan jälkeen kastautumaan. siinä oli SYVÄÄ, enkä mää nyt oo mikää uimamaisteri. iskä kyllä rohkaisi mua ja auttoi mut ylöskin. lisäksi se vesi oli ällöttävän ruskeeta ja hirveen kylmää. not a very nice experience.

4. KITARA:
päiväkodissa meille tuli uus hoitaja, jolla oli toooooosi pitkä ja tumma ja vähän kihartuva tukka ja kitara. ihastuin siihen naiseen heti. se oli ihana ja haisi hyvältä. se soitti meille lauluja ja me laulettiin mukana.

5. KELLO:
pelattiin saijan kans nintendoo jotai sata tuntia putkee. menin yleensä suoraan eskarista pelaamaan saijan kanssa. hullua aikaa! sit äiti soitti perään saijan kotipuhelimeen: "sanokaapa sille meijän kyläluualle että alakaa tulla kotiapäin! ollu sielä jo viimiset 100 h!"


6. OKSENTAMINEN:
joskus tuli paha olo keskellä yötä. sit huusin äitiä. äiti tuli paikalle ja kysyi mikä hätänä. "mulla on huono olooooo! äiti mää varmaan kuolen!" Äiti toi ämpärin sängyn viereen ja kylmän kääreen mahalle. toi lasillisen kylmää jaffaa pöydän reunalle ja silitti hiuksia. Sanoi etten kuole. "kerro sitte heti jos alkaa oksettaa niin mennään vessaan." yleensä en ehtinyt vessaan saakka koskaan. paitsi jos kiemurtelin jo valmiiksi tuskasta vessan lattialla itkien. silloin äiti tuli apuun ja piti hiuksista kiinni, ettei ne menis oksennukseen, kun yökkäsin pönttöön. oksentamisen jälkeen tuli aina hetkeksi ihan mahtava olo. mut se meni kyllä nopeesti ohi ja sai alkaa yrjötä uudelleen. ältsii!
muistan myös kerran, kun oksensin autoon. mulle tuli yhtäkkiä ihan sikapaha olo, mutten uskaltanu sanoo iskälle, kun se ajoi. sit vaan oksensin sinne takapenkille ja iskä raivostui: "mikset sää sanonu että sulla on huono olo???? oltais voitu pysähtyä!!!!" Nii-i, sano se lapselle.


7. MUMMO:
eli mummu. mummu luki ulkomuistista lastenloruja vintissä ja otettiin päiväunet yhessä. mummu pelkäs, että mulle sattuu jotain tosi pahaa aina. kerran mentiin kävelylle mummun kans. oli talvi. mummulla oli potkuri. sit tuli mäki ja mummu laski sen täyttä vauhtia. hullu. no se kaatu. lumi vaan pöllähti ku mummu ja potkuri lensivät hankeen. säikähdin ihan helkkaristi. mummu huusi hangesta: "nyt kävi huonosti, hae pappa!" lähdin hakemaan pappaa juoksujalkaa. voi mummu. se käsi meni poikki ja jouduttiin leikkaamaankin.
toisen mummun kans "heitettiin harakkaa". eli mummu makas lattialla, otti lapsenlapsen eli mut jalkojen varaan ja viskas kauas sängylle. ai että se oli hauskaa ja pelottavaakin välillä.

8. KIRJA:
mulla oli semmonen iso kirja, jossa oli sateenkaari. menin iskän ja äitin huoneen kaappiin tyynyn ja kirjan ja taskulampun kans ja kuvittelin jotain tosi jänniä juttuja. että mulla oli siinä kirjassa salaisuuksia ja vaikka mitä!
joskus kun olin tosi pieni nii muistan ku äiti luki mulle toooosi paljon. sillä oli aina ääni käheänä mulle lukemisesta. "lue vielä lisäääää!"

9. PIPO:
sain kerran kummitätiltä semmosen ruskeen pipon. olin varmaan kymmenen vuotta. se oli niin hieno kaikkien mielestä.
sit mulla oli 5-vuotiaana semmonen valkonen karvalakki. sen ku laitto päähän nii kyllä oli pää hiessä yleensä. vähän se on nolon näköinen ku oon nyt kattonu kuvia joissa mulla on se lakki päässä. oh noes!


10. MATEMATIIKKA:
matematiikka on pilannut elämäni. en vaan oo koskaan kyennyt minkäänlaiseen loogiseen ajatteluun tai päättelyyn. oon idiootti. mulla on vaan huonoja muistoja matikasta.


11. METSÄ:
metsä on aina pelottanut mua. mökilläkin kun oltiin nii se ympäröivä metsä oli niin pelottava ja synkkä. kuvittelin aina että joku paha mies tulee sieltä metsästä ja koputtaa ikkunaruutuun ja näyttää jotain veristä veistä. pyörällä pelotti ajaa yksin mökille. ajoin aina niin kovaa kuin pääsin. pyörä hyppi sinne sun tänne, kun se tie oli/on vähän semmonen kamala. kauheesti isoja puunjuuria siinä. on metsästä jotain kivojakin muistoja. esim. kun me rakennettiin majoja lähimetsiin ja oltiin poliisia ja rosvoa ja rajana oli vaatimattomasti koko kylä. kyllä siinä sitte metsässäkin möyrittiin.


12. UKKONEN:
ukkonen oli yleensä ihanaa. jos oltiin mökillä nii istuttiin vaan hiljaa sisällä ja kuunneltiin sadetta ja jyrinää. tai sit mentiin saunaan. joskus pelottikin, mut iskä sanoi että ei tartte pelätä.


13. HIUKSET:
pienenä mulla oli yleensä POLKKATUKKA. järkyttävää. mua harmitti monesti kun mulle ei koskaan laitettu mitään ranskanlettiä tms. vaikka mulla olis ollu siihen riittävän pitkät hiukset. joillakin tytöillä oli aina hiukset niin nätisti.


14. VELI:
mulla ei ole veljeäääääää! too bad. mitä olenkaan menettänyt. siis oikeesti. mulla vois olla erilainen käsitys miehistä, jos mulla olis veli.


15. IKKUNA:
pelkäsin ikkunoita. aina pelotti että joku MIES tulee kirves kädessä ja haluaa tappaa.


16. KALENTERI:
mummulla oli joskus seinällä semmonen keittiöpyyhevuosikalenteri. tai sit joku luontokalenteri.
iskälläkin oli kalenteri, mutta SIIHEN EI SAANUT KOSKEA!!!!!!!


17. PUURO:
jukolapuuro oli parasta ikinä pikkusena. oon aika pitkälti puuroihminen. puuron koostumus on ihana, jos se ei ole liian tönkköö niinku iskän keittämä nykyään yleensä on. mut ennen oli toisin, puurokin oli vellimäistä ja ihanaa! itse en jaksa itselleni puuroja keitellä, joten puuronkeittäjän paikka on avoinna tässä huushollissa.


18. NENÄLIINA:
tulee mieleen semmonen juttu, että yleensä mulla ei koskaan oo ollut/eikä ole mukana nenäliinoja silloin kun niitä tarvisi. pienenä oli ihanaa, kun sanoi äitille että nenä vuotaa nii äiti kaivoi aina jostain nenäliinoja ja niistikin vielä. ihana äiti. iskällä oli/on niitä hiton kankaisia nenäliinoja. se ei suostu niistämään muihin. joskus oli ällöttävää löytää semmonen iskän käyttämä nenäliina. ällöö räkää!


19. NAPPI:
no niin. tunnustus: olen nappifriikki. mummulla oli semmonen valtavan kokoinen nappilaatikko. tai purkki oikeestaan. metallinen. siellä oli vaikka MITÄ! ne oli niin hienoja ne napit. sit kerranhan mää leikin että oon tosi sairas ja ne napit on mun imeskeltäviä lääkkeitä ja sit vahingossa nielaisin yhen napin. oli siinä sitte mummulla jännäämistä muutaman kakan verran, että millon se nappi tulee ulos. en muista löytyikö sitä koskaan. kai se löytyi, vähän semmonen muistikuva.


20. KIVI:
pikkuserkkutytön kanssa kerättiin aina mökin rannassa kiviä. lähinnä tietty katinkultaa ah. usein harmitti, kun oli kerännyt niitä kiviä johonkin purkkiin sieltä järvestä ja ne näytti tosi kauniilta ja sit ku ne kuivui, ne ei enää näyttäneetkään niin hienoilta.


21. KEKSI:
en kauheesti välittänyt kekseistä. paitsi jos sai topata kahaviin. marie-keksit ehkä parhaita.


22. KEIKKA:
muistan kun rednex soitti discolandissa. en tietty saanu mennä kattoon ku olin ööö en muista kuinka vanha. istuin sitten takki päällä kotiportaalla ja kuuntelin kun musiikki kantautui meille saakka. erotin jopa laulun sanoja. ah rednex!

23. MEKKO:
mekko laitettiin päälle aina kun mentiin johonkin juhliin eli harvoin. kai mulla yleensä oli housut. en muista. kun olin 2 vee pääsin morsiusneidoksi. se on varmaan ollut hienoin mekko joka mulla on koskaan ollut. kirkossa olin kuulemma jäänyt haahuilemaan kauas morsiusparista ja vaan katellu ympärilleni ja sit loppujen lopuks juossu kuitenki niitten perään, heittäny kai pari jotain kukkaa johonki. ja sit ku koko homma oli ohi, sanoin: "huh, kylläpä pauliinaa jännitti!"


24. BARBIE
paras barbi oli varmaan ariel. sillä oli punanen tukka. mulla oli vaan yks poikabarbi ja se oli tosi ruma. kukaan niistä naisista ei tykänny siitä, mut kaikkien piti olla välillä sen kans, koska muita ei ollut. joskus leikkasin barbien tukkia ja siitä ei seurannut mitään hyvää. ei se koskaan kasvanut takaisin ja ne näytti ihan tyhmiltä, koska barbien hiukset kasvaa tosi omituisesti.

25.LÄTÄKÖT
kaikista parasta ikinä oli kun lätäkkö jäätyi ja pintaan tuli ratiseva, ohut jää. sit sai kumppareitten kans rikkoo sen jääpinnan, eikä haitannut, vaikka jalka upposikin vähän veteen.

26. KIRJOITUSKONE

mulla oli oma kirjoituskone. se oli suhteellisen pieni, mutta hiton painava. ainakin pikkulapselle. muste oli punaista ja joskus kirjaimet jäivät kiinni pohjaan. yleensä sain ne itse irti sieltä ja jatkoin kirjoittamista. kirjoitin yleensä hevosjuttuja, vaikka en ollut koskaan ratsastanut muuta kuin koivunoksahepalla, jonka nimi oli ehkä spearmint. joskus sain käyttää meidän parempaa kirjoituskonetta. se oli hienossa laukussa. kirjaimet eivät juuttuneet pohjaan ja teksti tuli suoraan. se oli ihanaa. istuin ulkona hattu päässä ja kirjoitin juttuja. äiti otti kuvan ja huokaisi: "meidän pikkukirjailija".

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.