IRC-Galleria

Napatatti

Napatatti

Äiti tuu hakeen mut pois täältä...

Selaa blogimerkintöjä

så länge vi finnsTiistai 13.01.2009 01:29

Lestijärvi on Suomen kunta, joka sijaitsee Keski-Pohjanmaan maakunnassa, Länsi-Suomen läänissä. Lestijärvellä oli 30. marraskuuta 2008 882 asukasta.[2] Lestijärven pinta-ala on maanmittauslaitoksen 1. tammikuuta 2008 tehtyjen mittausten mukaan 559,1 km², josta 480,72 km² on maata ja 78,38 km² sisävesialueita.[1] Lestijärvi on harvasti asuttu kunta ja se on yksi Suomen pahimmista muuttotappioalueista, vuonna 2007 Lestijärven väkiluku väheni peräti 4 prosenttia.[6]

Lestijärven naapurikunnat ovat Halsua, Kinnula, Kokkola, Perho, Reisjärvi, Sievi ja Toholampi.

Merkittävin teollisuudenala Lestijärvellä on huonekaluteollisuus, jonka tuotannosta pääosa myydään ulkomaille.

Kunnan suurin työnantaja on Hirviset Group Oy, joka valmistaa puisia huonekaluja pääasiassa ulkomaan vientiin. Kunnassa sijaitsee myös Finn Spring -yhtiön lähdevesi- ja virvoitusjuomatehdas.

Lestijärvi on harvaan asuttu kunta Keski-Pohjanmaalla. Kunta on tunnettu runsaista pohjavesivaroistaan. Pohjavettä johdetaan vesijohtoja pitkin myös kunnan rajojen ulkopuolelle ja sitä myös pullotetaan. Vettä myydään niin Suomessa kuin ulkomailla. Osa pohjavedestä jalostetaan virvoitusjuomiksi.

Lestijärvellä on myös hyvät tietoliikenneyhteydet. Kunnassa voidaan järjestää videoneuvotteluja ja koulutusta verkon välityksellä. Lestijärvi kuuluu yhtenä Kaustisen seutukunnan kunnista, seutukunnan kuntia yhdistävään nopeaan valokuituverkkoon josta on myös nopeat yhteydet Internetiin.

lähde: wikipedia

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.