IRC-Galleria

Napatatti

Napatatti

Äiti tuu hakeen mut pois täältä...

Selaa blogimerkintöjä

16 days of summerLauantai 10.07.2010 20:00

junassa matkalla helsinkiin minä käperryin kahdelle penkille nukkumaan yhtä notkeasti kuin kirahvi kiipeää puuhun. konduktööri herätti minut tönäisemällä olkapäähän: "mistä sä oot tullu?" hieman unenpöpperöisenä vastasin tulleeni kyytiin kannuksesta. "mut on mulla lippu!", sanoin ja aloin kaivaa laukkua, johon oli aiemmin samana iltana silittänyt kiinni suomen lipun silitysraudalla. en tietenkään tarkoittanut lipulla sitä suomen lippua, vaan junalippua. ojensin junalipun konnarille, joka vilkaisi tikettiä ja myönsi ihmeissään, että oikealtahan se tosiaan näytti. "jaahans, tais ne kollegat sulle myydä ton, hehe!", konnari jutteli ja lähti käppäileen vaunun toiseen päähän. minä käärin neuletakin tiukemmin paljaiden nilkkojeni ympäri, laitoin hupun päähän, korvatulpat korviin, laukun pään alle, etsin parhaimman mahdollisen asennon ja nukahdin uudelleen.

ennen tätä junamatkaa minä olin tehnyt kaikkea mahdollista. olin viettänyt upeita hetkiä hienojen ihmisten kanssa, tutustunut uusiin ihmisiin, saunonut, kävellyt rannalla keskellä yötä auringonpaisteessa ja kuunvalossa, pitänyt sylissä rakasta pientä tyttöä, roikottanut kättä veneen reunan yli pehmeässä lämpöisessä linnunmaidossa, nähnyt kahden ylvään joutsenen nousevan lentoon suoraan edessäni ja katoavan taivaanrannan taakse kuin elokuvissa, soutanut kaislikossa, juonut pullakahvit ulapalla, syönyt gotler-juustovoileivän ja tykännyt siitä vaikka gotler on mielestäni älyttömän pahaa, käynyt kaksi kertaa kalajoella ja aika monta kertaa halsualla, syönyt lukemattomia paula-vanukkaita ja yhden twisterin, herännyt yöllä mielettömään sateeseen, kävellyt paljain jaloin ruohikolla, kerännyt käpyjä, pelännyt huvipuistolaitteessa, halannut hikistä miestä, huomannut kehossani meheviä mustelmia, tutkinut punkin puremaa, puhaltanut toisen pipiin, painanut niin paljon kaasua kuin pystyin, etsinyt toinen toistaan kauniimpia kiviä, pelannut yatzya, juossut kilpaa, löytänyt pikkutyllin pesueineen, paennut muurahaisia, kiljunut paarmoille, kärpäsille, amppareille, popsinut mansikoita ja herneitä, keinunut kitisevässä keinussa, käynyt pyörälenkillä mummun kanssa, vieraillut tuntemattomalla hautausmaalla, nauranut vedet silmissä, liikuttunut, lukenut vanhoja päiväkirjoja...

tämä kesäloma on ollut aivan liian ihana ollakseen totta. eilen kuljin kaupungin läpi suomen lippu laukun kyljessä ylpeästi askelten tahdissa heiluen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.