IRC-Galleria

neidin suuri pvä..Tiistai 20.01.2009 19:23

Vme sunnuntaina sitten juhlittiin meijän koko perhettä kun oli "häät" ja ristiäiset samassa. Neiti sai nimekseen Oona Moonika :)

toimituksen ajan hän nukkui ja heräsi vasta kun pappi kauhoi vettä päähän..

Muutenkin on mennyt ihan hyvin. Vauva voi erityisen hyvin, vmeksi neuvolassa punnittiin pikkasen vajaa 6kg ja pituutta oli reilu 60cm, jäntevä ja erityisen sosiaalinen kuulemma.. Äidil onkin sit veriarvot ihan nollissa :D Hemoglobiini oli 60 (norm 120) ja kikki muutkin oli ihan viturallaan.. mut muuten menee hyvin :)

Rouva ToivonenPerjantai 05.12.2008 14:16

Semmonen munsta tehtiin tnää aamuna maistraatissa ;)

:PTorstai 04.12.2008 17:22

kävin parturissa.. tuntu oudolta olla ilman vauvaa.. puoli tuntia:D

hirmu morkkis sen jälkee vaikka vauvalla oli kaikki hyvin ja nukkui vaan, ku oli papan kanssa prismassa ostoksilla.

synnytyskertomusKeskiviikko 03.12.2008 21:38

6.11. Lähdettiin sairaalaan ja oli tarkoitus alkaa käynistellä synnytystä ensin kohdunsuuta pehmittävillä kapseleilla. Kuitenkaan siitä ei ollut juurikaan hyötyä vaikka to-pe yönä supisteli melko lailla ja kätilöt jo epäili että lähtö tulee synnärille yöllä. Ei kuitenkaan tullut, ja nukuin Tramalin vaikutuksen alla muutaman tunnin.

7.11. Lääkäri teki sisätutkimuksen ja totesi, että kohdunsuu on noin 2cm auki. Samalla puhuttiin että srv aamuna menisin synnytyssaliin ja synnytys käynistettäisiin kalvojen puhkaisulla ja oksitosiini-infuusiolla.

8.11. Aamulla mentiin synnärille ja mukava mies kätilö vastaan otti meidät ja laittoi infuusion menemään. Lääkäri tuli tutkimaan ja puhkaisemaan kalvoja mutta sanoi ettei pysty vielä koska kohdunsuu ei ole tarpeeksi tarjoutuva, joten odottelimme jonkin aikaa. 12.00 Lääkäri tuli yrittämään kalvojen puhkaisua muttei saanut puhkaistua, koska oli kuulemma niin vahvaa tekoa. Pientä nirhaumaa kuitenkin sai aikaseksi koska klo14.00 lapsivesi meni ja siitä se HELVETILLINEN KIPU ALKOI!! Kello 16.00 olin vajaa 4cm auki ja lääkäri tuli laittamaan epiduraalin koska siitä olemisesta ei meinannut tulla yhtään mitään. Tunnit kuluivat ja alku illasta epiduraali otettiin pois ja sillo ne kivut tuli uudestaan.. Ei auttanut mikää. kätilöt vaihtu ja kaikki ihmetteli ku kvut oli ihan jäätävät. Klo 21.00 kohdunsuu oli 10cm auki ja kaikki valmiina synnytykseen.. paitsi vauva. Lääkäri kävi katsomassa ja sano että siellä taitaa olla kapina, kun vauva viihtyy kohdussa eikä suostu laskeutumaan. Kätilöt sitten ilmoittivat ettei auta muu kuin alkaa ponnistamaan vaan..

9.11. Joskus keskiyöllä (Jolloin olin henkisesti IHAN MUUALLA) nousi kuume (ei tiedä syytä) ja olin entistä enemmän sekasin ja kipee. Sitten siihen pölähti uusi anestesia lääkäri ihmettelemään kun olen niin kipeä eikä mikään auta. Niinpä sitten kokeiltiin spinaalia.. joka ei auttanut. Ennen kolmea kätilöt sano sitten että nyt tai ei koskaan on etsittävä hyvä ponnistus asento ja alettava ponnistamaan niin perkeleesti.. tai muuten homma päätyy sektioon. Minähän aloin sit ponnistamaan mutta heikkojen supistusten ja uupumisen takia lääkäri tuli sitten avittamaan imukupilla vaavia ulos maailmaan. sitten vielä vauva jäi jumiin hartioistaan ja kun lääkäri kielsi ponnistamasta ja sanoi että anestesialääkri pyydetään paikalle ja minut laitetaan uneen hetkeksi että vaavi saadaan helpommin ulos, niin keksinkin sitten hirmusen supistuksen aikana ponnistaa täysillä ja sieltä se neiti sitten syntyi.. repien tiensä ulos.

"Oona" sai apgar pisteitä 8/9/9 ja painoa oli 3.7kg ja pituutta 53cm. Mun diabeteksen takia hänet vietiin sitten keskolaan verensokeritarkkailuun. Äippä sai mukavat 2.asteen repeämät ja sillee..


Lääkärit ja kätilöt vaan ilmoitti sitten ettei he olisi ikinä uskonut että synnytän alakautta pitkän ja kivuliaan synnytyksen takia. Kätilö kävi vielä osastolla kahteen otteeseen kysymässä ettei mulle vaan jäänyt kivuista mitään traumaa.. eipä jääny. Ei se helppoa ollut mutta minkäs teet kun lasta synnytät :)

uutta putkeen vaan :DD

ps. tämä oli siistitty versio tapahtuneesta ;)

Prinsessa Rock and Roll :PKeskiviikko 03.12.2008 21:09

Kaikki on menny hyvin..

Neiti vaan on melkonen pippuri pakkaus, niin kuin äitinsäkin ;D Kiltti hän on mutta tempperamenttinen. Nyt varsinkin kun on keksinyt ettei mitään unta tarvita kun voi vaan chillailla ja ihmetellä maailmaa... äiti kiittää, varsinkin yöaikaan :D Ihmeen hyvin kyl 4-6h unilla yössä pärjää, päivällä en osaa kuollaksenikaan nukkua.

Paino on vaavilla noussu hyvin ja äiteelläkin tippunut loistavasti x) Vois tippua paino aina näin.. Jäätävä nahkareppu vaan tos on mut antaa olla. Jellybelly :P

Ristiäsiä täs suunitellaan..

hipshei!Perjantai 21.11.2008 18:10

Voidaan molemmat hyvin :)

Ei vaan jostain kummasta syystä ehi paljoakaan tääl hillumaan. Ihmettelee vaan elämää ja tuota pikkuista ihmettä. Kiltti ja rauhallinen on.. niin kuin äitinsä ;DD No ei, äidistä kaukana hän on.

täytyy laittaa tänne jossain vaiheessa IHANA synnytyskertomukseni kaikille kovapäille.. heikkohermoisille en suosittele. Oli se semmonen kokemus et oksat pois ;DD

söpöö :)Tiistai 04.11.2008 14:42

Sain jopa vauvan vaatteet katotuksi kassiin mukaan sairaalaan ja petasin pinnan. Eppu ihan ihmeissään seurasin mun toimintaa ja päätti sit pienessä päässään et me pakataan.. Niinpä Eppu sit haki kylppäristä lassen kalsarit ja toisen sukan (likaset) ja pisti kasan päällimmäiseksi :DDD Repesin niin pirusti. Yksi ihan tosissaan alko pakkaamaan.. haki viel yhen köysilelun siihen päällimmäiseksi. Sit tulikin Aapo ja sekotti kaiken.. :S

Meillä on innokkaita lastenhoitajia.. Laitoin myös viimeset vaatteet lipastoon ni Eppu kuskas jokaikisen potkupuvun sängyltä lattialle minkä vaan ehti viedä ennen mua :D Kestovaipan kans riehus eteisessä ja meni lopuksi makaamaan äitiyspakkauslaatikkoon.. niin fiksu ;D

PERSELUU!!Tiistai 04.11.2008 11:56

Häntäluu on kyl niin kiitettävästi kipeenä :/ Pysty istuu mitenkää.. Heijaan itteäni eteen ja taakse ja juoksen suihkussa kuuman veden alla et vähä helpottais selkäkipu, mut sen hetken se helpottaa ja sit taas alkaa. ihanaa..

Huomen äippäpoli :) Jos ne alkaa viel ehdottelee jotai odottelemisiin niin ilmotan sit et tartten invataksi kortin ja pyörätuolin. :D Jalat on ihan muodottoman turvonneet ja sormetkin toimii vaan nakkeina..

hehee:D Kattelin tos soittolistaa mp3-soittimessa ja tulin siihen tulokseen et on melkoset musat. Korn, Marilyn Manson, Disturbed, Oomph! ja Rammstein.. Mietin vaan ku ne synnärillä sano et saa ottaa omat musat sinne mukaa :D Kasa Kornii ja disturbedia ja menoksi. Huudattaisin Disturbedin siellä... Jotenkin tilanne siitä huvittaa. Kätilö huutaa musan yli et voi jo ponnistaa ja mä pinnistän pää punasena. hohhoi.. Pitäsköhä nukkuu enemmä:)

eka mammalomapvä..Maanantai 03.11.2008 10:59

Kuolen tylsyyteen..

:D

Ei kauheen kauaa kestäny et ehin tylsistyä. Tarviin sen pirun Sims2:n et aika kuluis jotenkin. Pitäs levätä, mut en jaksa makaaka.. ja jos makaan ni nukahdan ja sit olen kiukkunen ku kimalainen. How lovely:)

pitäs porukatkin hakea ens yönä turusta ku tulevat egyptin matkaltaan.. Varmaan ajelen sinnekin puol horroksessa.. Ainakaa korttia mul ei enää pitäs olla. Ihan töttöröö liikenteessä.. Hyvä ku yletyn rattiin ku ajan. Ja jos laitan penkkiä taaksepäin ni jalat ei yllä polkimille.. Muutenkin se autoon meno ja autosta ulostulo on semmosta säätöä, sirkus jumbomaha esiintyy :DKurpitsaLauantai 01.11.2008 16:13

Halloween kurpitsamaha senku kasvaa ja kiusaa äippää..

Hirmusta kipua koko lantiossa ja siellä hän vaan jaksaa kölliä masussa. Raskausmyrkytyskin puskee päälle ja olo on ku.. valaalla kuivalla maalla. :)
Love without pain, isn´t real love.. näin se menee