IRC-Galleria

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä se iski. Olin sängyssä, yöpaitasillani, valmiina kohtaamaan unen tiedottomuuden kun se iski. Nousin ylös, kiskaisin housut jalkaani, silmälasit päähäni, kaivoin jostain lehtiön ja kynän ja aloin piirtää. Pitkästä aikaa piirsin tunnetilan perusteella. Kaikki kiitos siitä kuuluu eräälle galleristille, joka tuskin edes tietää olemassaoloani. Aiemmin viikolla, tarkalleen ottaen maanantaina, kämppikseni Saija oli näyttänyt minulle kuvia hontelosta rokkipojasta, jolla oli aivan käsittämättömät silmät. Tykästyin pojan kuviin niiin paljon, että tulostin niitä ja ripustin huoneeni seinälle. Niitä siinä päivän katseltuani sain sitten yöllä inspiraation. Nyt on pojasta syntynyt ainakin kolme onnistunutta piirrosta. Ehkä annan ne hänelle joku päivä, kiitoksena luovan sieluni vapauttamisesta.

Aloin olla jo tuskainen, kun ei mitään tapahtunut tuolla taiteen puolella, mutta yöllinen vimmani sai ilon pulppuamaan sisimmästäni. Vaikka olenkin nauranut aina ja tulen aina nauramaankin, nyt nauruni on vapautuneempaa ja se tulee enemmän luonnostaan. Olen taas positiiivinen.

Tänään olen lähdössä kolmen jälkeen Turkuun. Osallistun seurakunnan kanssa retkeen, joka suuntaa Maata Näkyvissä-festareille. Jos joku ei ole selvillä, tuo on uskonnollinen tapahtuma. Jotkut minut hieman paremmin tuntevat ihmiset ovat olleen ihan äimänä: "Mitä SINÄ siellä teet?", tietäen mielipiteeni uskontoihin. Olen ilkeä ja itsekäs, mutta rehellinen sanoessani, ettei itse tapahtuma kiinnosta juuri paskaakaan, vaan saan oivan tilaisuuden lähteä luvallisesti Turkuun shoppailemaan ja kavereita tapaamaan. Voisihan sitä koittaa ottaa jotain irti niistä itse ohjelmistakin, mutta luulen sen jäävän melko vähäiseksi.

Mikä saa ihmisen nousemaan sängystä vapaaehtoisesti seitsemältä aamulla ja suuntaamaan pakkasaamun läpi luokkaan, jossa on tietokoneita, vain siksi, että pääsee jälleen näkemään tietyn ihmisen kasvot? Ihastus.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.