IRC-Galleria

Mä vaan tallaan ristikan raittiaPerjantai 25.07.2008 20:59

Waasassa on pohjalaisia puukkojunkkareita. Waasassa on suomenruotsalaisia purjehdusseuroja. Se on myös mycket elävä tapahtumakaupunki, kansainvälinen teollisuskaupunki ja ennen kaikkea energinen opiskelijakaupunki. Kaksi ensimmäistä seikkaa tiesin itse, loput minulle kertoi Vaasan kaupunginjohtaja Markku Lumio yliopiston hyväksymiskirjeessä. Olisihan se kiva olla osa monikielistä ja kulttuurista yhteisöä ja siinä samalla kartuttaa omaa henkistä pääomaa muutaman ruotsinkielisen WC:n sijainnin opastetekstin verran, mutta kun se nyt sattuu olemaan niin, että eilen sain kuulla olevani varasijalla Tampereen yliopistoon, johon on ilmeisesti tullut vasta vähän peruutuksia! Käytännössä tämä tarkoittaa, että voisin aivan hyvin päästä sinne!

Lähetin Vaasaan opiskelupaikan hyväksymislomakkeen siinä luulossa, että Tampereen paikka ei enää ollut mahdollinen ja ruksasin tietysti kohdan, jossa ei jäädä jonottamaan toista opiskelupaikkaa. Vaasa nyt ei tietenkään halua menettää yhtään mahdollisuutta lisätä jo ennestäänkin tuppukylän kokoista väkilukuaan(58000) ja yliopiston kanslisti ilmoitti minulle: "voi voi, oma moka", vaikka opiskelupaikka pitää viimeistään varmistaa vasta viikon päästä! Onhan byrokratia tärkeää enkä vaadi erityisoikeuksia, mutta kyllä nyt tällainen yliopistojärjestelmään tutustumaton untuvikko ansaitsisi ainakin palkinnon tästä nopeasta heräämisestä. Jossain voisi myös lukea "Kandee muuten aina ruksata se viimeinen kohta, vaikka toisen paikan saaminen vaikuttaisi kuinka epätodennäköiseltä." Itsehän oletin, että kaikki haluaa opiskelemaan yhteiskuntatieteitä kaupunkiin, joka on kuitenkin elävä työläiskaupunki, jota koristavat monet poliittisesti ja vähemmän poliittisesti aktiiviset viherhipit, punkkarit ja muut Pispalan kommuunivähemmistöt. Oletin, että jos jonnekin tullaan lukemaan yhteiskuntatieteitä, niin tänne!

Onhan mulle Vaasassa jo melko makea opiskelijakämppä varattuna rivitalosta ja joskus maisemanvaihto ja sosiaalinen laajentuminen tekee vaan hyvää. Varsinkin kun pääsen kulttuurien leikkauspisteeseen ja ottamaan selvää eritoten suomenruotsalaisuudesta, joka on tähän asti toiminut allekirjoittaneella niin kuin muillakin suomalaisilla lähinnä vitsin punch linenä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.