IRC-Galleria

Tässä kaksi valmista laatikkoa, lisää uunissa.

Jouluvalmistelut etenevät. Oli lanttulaatikon vuoro. Olen saanut yli kymmenen vuotta sitten hyvän lanttulaatikon ohjeen Hilkka Ahteelta. Kerran tämä ohje jo hävisikin, mutta onneksi on sähköposti olemassa ja pian Hilun ohjeen mukaan tehty loota ilostutti jouluvieraita. Tämä versio on oikea painonvartijan painajainen, mutta vaikka itse kehunkin, niin hyvää tämä on. Tässä ohje jos haluat kokeilla.

HILUN LANTTULAATIKKO

2 kg lanttusurvosta
2 dl kermaa
2 rkl korppujauhoja
150 g voita sulatettuna (luit aivan oikein)
2 munaa
1-1½ dl siirappia
suolaa, pippuria maun mukaan
pinnalle korppujauhoja

Sekoita kaikki sekaisin. Kaada vuokaan ja ripota korppujauhot pintaan. Paista n. 150 astetta ainakin 2 tuntia, mielummin enemmän.

Tänään olen kärsinyt koko päivän päänsärystä, ikävä tunne. Olen niitä ihmisiä, joita ei yleensä päänsäryt vaivaa (ei edes iltaisin, kun valot sammuu = ) ) Joten mietityttää olenkohan tulossa kipeäksi, vai mikä vaivaa. Toivottavasti huomenna aamu alkaa paremmissa merkeissä, auton rattiinkin kun pitäisi päästä ja monet kotihommat odottaa.

Yritän olla stressaantumasta näin Joulun alla ja hoen itselleni, että "riittää jo" ja "tämä kelpaa". Älä sinäkääm lukijani ota Joulusta paineita. Minusta Marttojen slogan siitä, että "älä siivoa kaappejasi ja nuole nurkkijasi, jos et aio viettää Jouluasi siellä" on loistava.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.