IRC-Galleria

RaivareitaPerjantai 13.10.2006 23:06

Vaihteeksi ajattelin kirjoittaa siitä, mikä tänään on ottanut pattiin eli päähän. Kuukauden ajan huomioon ottaen syitä voisi olla miljoona, mutta poimin tässä muutaman, joista sain ihan raivarin.

Olen aina kammoksunut lähiöasumista, pikkukaupunkimeininkiä. Olen aina viihtynyt isoissa kaupungeissa, nauttinut niiden suomasta anonymiteetistä. Pidän katukahviloissa istumisesta, ihmisten katselemisesta ja rauhasta. Luit aivan oikein. Suurin rauhan ja levollisuuden kokemukseni liittyy Helsinkiin, 3:n ratikkaan töölössä, aamulla hyvin aikaisin, kadulla vain äiti saattamassa merivoimien pukuun pukeutunutta poikaansa, aurinko paistaa ja on lämmin. Muistan tunnelman kuin eilisen päivän, vaikka siitä on jo yli 15 vuotta.
Toinen asumisvaihtoehto on luonnon rauha keskellä ei mitään, kuten nyt. Luonnon hiljaisuus ja monimuotoisuus kiehtoo, vuodenaikojan selvät erot ja elämän tietynlainen helppous.

Mutta asuminen lähiössä, kerrostalossa, rivitalossa tai pienessä yhteisössä ahdistaa. Kaikki tuntee kaikki ja tietää kaikkien asiat, paremmin usein kuin itse. Oletetaan ja päätellään. Minulle ei tarvise kuin sanoa "mitähän ne nyt kylällä ajattelee" tai "kyllä sinun nyt täytyy tulla kun kaikki muutkin tulevat". Ja vaikka sanoja tarkoittaisi sanansa kuinka ystävällisesti tahansa, nousee minulla karvat pystyyn. Oma päätäntävaltani omasta elämästäni on jotenkin uhattuna, tunne on epämukava.
Tässä syy ensimmäiseen raivariin.

Tytölle tulee tänään kavereita yökylään, kunhan Lovexin korsertista joutavat joskus yöllä. Olin laittanut vierastalon paikkoja kuntoon typyille. Isoveli alkoi korjata mopon bensajotakin pikkuveljen avustuksella. Ei kun isompi ensin ja pieni perässä bensaisilla kengillä ja saappailla sisään, bensaiset osat myös sisään ja eikun vessan lavuaariin niitä huuhtomaan. Arvatkaa haiseeko koko vessa bensalle, mattoa myöten. Koko aula haisee ja samoin myös pikkukaverin vaatteet. Isompi oli tajunnut vetää sentään haalarit päällensä. Huusin ! Eikä isompi tajunnut vieläkään miksei hän voi tuoda mopon osia sisään ja pestä niitä lavuaarissa, olen ihan liian tiukkis. Olispa meillä autotalli jossa vesipiste. Tässä syy toiseen raivariin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.