IRC-Galleria

ArvovalintojaMaanantai 06.11.2006 23:53

Hohhoijaa mikä päivä...liikaa kaikenlaista, arjen touhuja, leipomista, siivoamista, talvivaatteiden läpikäymistä, järjestelyä ja läsnäoloa.
Yritän päivittäin ottaa itselleni hetken, vaikka varastan sen jos ei muuten onnistu, mutta tänään oli päivä, jolloin pysähdystä ei ollut, eikä tullut oikein tilaisuutta sitä varastaakaan. Nyt on aika puhkinainen olo.
Ja kun on väsynyt, niin pienetkin asiat saavat aivan liiat mittasuhteet. Ehdottomuus nostaa taas päätään ja selkeä ajattelu takkuilee.

Tiedän, että ehdottomuudessani olen toisinaan aika rasittava nipottaja, mutta on joitakin asioita joissa haluan olla tiukka ja pidän periaatteistani kiinni. Yksi asia on, että en hyväksy laittomuutta. Arvostan demokraattista ja oikeudenmukaista yhteiskuntaamme todella paljon ja olen valmis ikäviinkin mielipiteisiin ja tekoihin puolustaakseni tätä arvoa. Toinen tärkeä asia minulle on oma perhe ja sen puolustaminen. Suvun arvon opin lapsena, perheen vasta aikuisena, tämä on niin uusi asia.
Joskus oma pieni elämäni järkkyy, kun joutuu puolustamaan arvojaan omaa itseään tai lähimpiään vastaan. Näissä tilanteissa omat arvot ovat puntarissa ja kun sattuu että useampi itselle tärkeä arvo on vastakkain, niin siinäpä on pulma. Onko toinen asia toista asiaa arvokkaampi, voiko niitä edes verrata. Joutuu tekemään arvovalintoja...usein niin hemmetin vaikeita.

Toivottavasti nukuttu yö ja lepo auttavat selkeämpään ajatteluun.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.