IRC-Galleria

Erilainen jouluTiistai 21.11.2006 15:19

Jouluun on kuukausi. Normaalisti olisin jo tehnyt vaikka mitä, siis täysi tohina päällä kohti joulua. Nyt ei. En ole ostanut yhtään lahjaa enkä osta. Olen kertonut tämän myös läheisille. Ajattelin tänä vuonna laittaa kaikki lahjarahat Afrikkaan. Eli ostan kirkon ulkomaanavun kautta vuohia, sikoja ja kanoja Afrikkaan. Kunhan saan sen tehdyksi, niin kerron miten kävi. En myöskään tee kenellekään lahjoja, vaan kaikki sukat, lapaset, pipot jne... menee hyväntekeväisyyteen tänä vuonna. Kohteet on vielä päättämättä.

Miksikö näin. Kiusaanko lapsia ja miestä ihan kohtuuttomasti tahallani. Ei kyse ei ole kiusaamisesta. Ensinnäkin olen kyllästynyt niihin lahjavuoriin, joita meillä jouluisin on. Mukana olleet voivat todistaa niiden aitouden. Ja kuitenkin osa lapsista ovat todella pettyneitä, "tyhmä lahja", "en mä tätä halunnut", "miksen saanut sitä ja tätä"...osaa ei avata kuukauteen edes paketista tai lahja on parin tunnin päästä rikki. Masentavaa. Olen omassa kodissani lapsena tottunut siihen, että jokainen antaa yhden paketin jokaiselle, ajatellen toista todella tai sitten on ostettu yksi isompi yhteinen lahja. Minusta joulussa on ja pitää olla muutakin kuin lahjat.

Päätin myös että tänä jouluna en stressaa joulutarjoilujen suhteen. Teen listan mikä minusta on tärkeää joulupöydässä. Pyydän vastaavan muilta perheenjäseniltä ja sitten päätän mitä teen ja mitä ostan kaupasta. En halua olla jouluna väsynyt sitruuna, joka ei kestä yhtään lasten natinaa joulupöydässä, "en syö tota" tai "tämä on pahaa" jne... Nyt ajattelin yrittää vain nauraa moisille puheille, joulun jälkeen kuulette miten kävi.

Sain eilen pienen vihjeen, että jotakin voisi tehdä. Mies toi kirjastosta kirjoja, yhden kynttilän tekokirjan ja piparkakkutalokirjan. Kivoja molemmat katsella. Aika näyttää tuleeko inspiraatio.

Minulle ja perheelle on kaksi must joulujuttua, jotka toteutan tänään. Leivon parasta aikaa englantilaista hedelmäkakkua (on juuri nyt uunissa) ja taatelikakkua. Pakkaseen menevät odottamaan. Ilman niitä ja omaa lanttulaatikkoa ei tule joulua.

Te kaikki lukijani. Kertokaa mikä on teille tärkeää joulussa, joulupöydässä ?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.