IRC-Galleria

"Ystäväni"-kirjastaPerjantai 05.01.2007 22:27

Sateisessa kelissä kotia kohti, hiljainen auto. Takapenkiltä kuuluu kuopuksen kysymys "äiti, mistä karkeista sä tykkäsit kun olit lapsi ?" Vastasin kuten ennenkin, merkkareista, hopeatoffeesta, suffeleista ja riisisuklaasta ja monesta muusta. Pieni hiljaisuus ja kuopus jatkaa, "äiti, kerro taas jotain juttuja sun lapsuudesta". Kerron mikä oli minun lempiruokani, armeijan hernekeitto, jota olisin syönyt vaikka joka päivä, näkkileivän kera. Asuin tuolloin kasarmialueella ja myöhemmin äidin työpaikalla upseerikerholla oli aina tarjolla tuota herkkua. Myöhemmin niin hyvää rokkaa en ole saanutkaan.

Jäin oikein miettimään mitkä olivatkaan ne lapsuuden haaveet ja mieliteot, jotka vielä muistan. Olen varmaankin moneen "Ystäväni"- kirjaan kirjoittanut, että haluan tulla isona hammaslääkäriksi, ihailemani näyttelijä oli Natalia Wood, mielikirjani Astrid Lindgrenin "Veljeni leijonamieli". Lempivärini oli sininen, punaista inhosin. Herkkuruoka oli hernekeitto ja paahtoleipä pelkällä voilla. Mukavinta kouluainetta en kyllä muista, tokko sitä olikaan... No yläasteella se oli historia/yhteiskuntaoppi. Eniten pelkäsin ukkosta ja korkeita paikkoja. Paras ystäväni oli ensin Minna, sitten Anu ja sitten Kikka, uusi ystävä aina uudella paikkakunnalla.

Lapsuuden jossakin vaiheessa ilmoitin vanhemmilleni, että isona haluan asua Tampereella (en todellakaan tiedä mistä tuo Hämeen pääkaupunki tuli mieleeni), kerrostalossa. Asuimme tuolloin omakotitalossa ja olin erittäin tuskastunut kaikkiin kotihommiin, mm. marjankeruuseen, kitkemiseen ja lumitöihin. Kerroin myös että isona minulla on mäyräkoira ja kuplavolkkari.

Mitä on haaveista toteutunut ? Minulla on mäyräkoira, pari kuplavolkkarin pienoismallia, mutta en asu Tampereella, enkä kerrostalossa. Hernekeitosta pidän yhä, mutta lempivärini on nyt vihreä. Kirkkaasta punaisesta en pidä oikein vieläkään. Hammaslääkäriä ei ihan tullut, mutta kuitenkin suuhygienisti. Yhä pelkään ukkosta ja korkeita paikkoja. Valitettavasti kenenkään vanhan ystävän kanssa ei ole ystävyys kantanut tähän päivään. Ehkä 30 muuttoa oli osa syy suhteiden viilentymiseen.

Aika hyvin on kuitenkin lapsuuden haaveet toteutuneet.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.