IRC-Galleria

Elämän palapeliäPerjantai 09.02.2007 17:38

Olen varmasti jo kertonut monelle teistä, että pidän vanhoista esineistä, entisaikojen tavoista ja menneistä tapahtumista. Historia on kiinnostanut aina. Lapsuudenkodissani ja mummolassa puhuttiin paljon vanhoista asioista ja tavoista. Kouluaineenakin, historia ja yhteiskuntaoppi olivat lempiaineitani.

Ihmisten elämä ennen ei ollut helppoa. Monet nykyaikaiset vempeleet puuttuivat ja varsinkin naisten elämä oli erittäin työlästä. Aikaa vei arjen pyörittäminen toisella tavalla kuin tänä päivänä, mutta piti vain kestää ja jaksaa, joustaa ja toivoa. Toivoa paremmasta ei saanut heittää, niin kuin mummoni, tuo sitkeä ja sisukas tervaskanto tapasi sanoa.

Historiallisesta näkökulmasta katsottuna me nykyajan ihmiset emme saisi valittaa mistään. Meillähän on kaikki ne apuvälineet, joista menneet sukupolvet eivät osanneet edes haaveilla. Meidän nykyarkemme on helppoa. Rahalla saa ja koneilla pääsee.
Miksei se saamarin arki sitten tunnu niin helpolta ? onko meiltä kadonnut suhteellisuudentaju vai onko meistä tullut heikkoja narisioita, joille mikään ei ole tarpeeksi ?

Monelta tuntuu olevan elämänhallinta kateissa tai ainakin hakusessa. Ajoittain minustakin tuntuu siltä, että elämä on yhtä kaaosta, enkä saa sen palasia paikoilleen. Aivan kuin tekisi valtavan isoa palapeliä, eikä löydy yhtään sopivaa palaa mihinkään tyhjään kohtaan. Raamit on kunnossa, mutta tulevasta kuvasta ei saa mitään selvää. Silloin on vain luotettava, että huomenna on asiat paremmin ja silloin löytää monta palaa omille paikoilleen. Ajan kuluessa kuva alkaa muodostua ja tyhjiin paikkoihin alkaa löytyä paloja yhä helpommin.
Ja mikä onkaan tunne, kun kuva valmistuu ja kaiken näkee selkeästi.

Tällä hetkellä on tunne, että joku on käynyt sotkemassa minun keskeneräistä elämän palapeliäni aika tavalla. Osa valmiista kuvasta on sekoitettu ja palat on hujan hajan. Olen aivan liian väsynyt ja lamaantunut aloittaakseni kuvan korjaamisen. Toivon kuitenkin, että huomenna olisin valmis aloittamaan pala palalta uudestaan. Toivoa paremmasta kun ei saa menettää.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.