IRC-Galleria

KeittiöjuttujaTiistai 13.02.2007 23:19

Tätini on ostanut minulle vuosia sitten Valittujen Palojen kustantaman kirjan "Vanhassa vara parempi"- vanhoja ja hyviksi havaittuja ohjeita nykyajan ihmiselle. Olen lukenut kirjan monesti kannesta kanteen ja taas eilen sen sieltä yöpöydälle raahasin. Tässä kirjassa on vaikka kuinka monta ihanaa vinkkiä ja oivallusta. Yhtä uutta jo kokeilinkin. Putsasin nimittäin sähköhellan teräsreunuksen kiinnipalaneet töhnät sokerinpalalla hankaamalla. hyvin irtosi. Okei okei ! tiedän, että nää on nyt niitä "hammasharjalla kynnysten kimppuun"- juttuja joita inhoan, mutta huom! siis kokeilin, tästä ei välttämättä tule tapaa.

Perheessämme tehdään paljon ja usein ruokaa. Se näkyy keittiössä, vaikka sitä kuinka puunaisi elämisen jäljet näkyy. Ihmettelenkin usein erilaisten "akkojen lehtien" keittiökuvia, joissa kiiltävillä pinnoilla seistä tököttää yksi uusi kaunis kattila, vadillinen tomaatteja ja desing-sitruspuserrin. Elämisen jälkiä ei näy mailla halmeilla. Joko keittiöt ovat aivan uusia ja käyttämättömiä tai sitten niissä ei kokata, eletä.

Televisiosta tulee useita keittiö- ja kokkiohjelmia. Yksi suosikeistani on "köyhät ritarit", jossa kolme nuorta kokkailevat, yksi valitsee viinin, yksi musiikin ja yksi lahjan. Ateriat ovat aika konstailemattomia ja muutama idea on päätynyt kotipöytäänkin. Olenkin miettinyt onnistuisikohan täällä kotioloissa oma "köyhät ritarit"-juttu. Siis mies, minä ja muutama lapsi. Vaikka pareittain, yksi pari tekisi alkuruoan, toinen pari pääruoan ja kolmas jälkiruoan. Omasta levyhyllystä voisi joku pari valita musiikin, juomapuolen valinnan tekisi yksi pari ja lahjan (koko perheelle) voisi ostaa yksi pari. Täytyypä ehdottaa perheparlamentissa ajatusta.

Aikaisempina vuosina tekemämme ruokamatkat eri maihin ovat jääneet, tämä kokki-juttu voisi olla uusi innostava juttu koko perheelle.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.