IRC-Galleria

Kesän viimeinen neljännes on pyörähtänyt käyntiin ja aika paljon kaikista suunnitelmista on toteutunut, mutta aina on niitäkin jotka eivät. Osin johtuen ilmoista, osin känkkäränkästä ja osin omasta jaksamattomuudesta.

Omassa päässäni olen miettinyt vanhaa ja ikiaikaista kysymystä, lasten tai oikeammin murkkujen loman vietosta. Kuinka paljon pitäisi antaa aamuisin nukkumisaikaa, yöllä valvomisaikaa, lorvailuaikaa, kaveriaikaa, nettiaikaa ja sitten sitä ikävää työaikaa. Muistan jo omasta nuoruudestani, miten ärsytti vanhempien painostus marjoja poimimaan, kasvimaata kitkemään tai jotain muuta täysin hyödytöntä touhua tekemään. Olisi ollut niin paljon mukavampi lojua iltapäivään sängyssä, syljeskellä kattoon, noin niinkuin henkisesti, ottaa aurinkoa tai uida, kuin tehdä töitä. Ja nyt olen samassa tilanteessa, vaan eri roolissa. Lapsia harmittaa (ilmaisu on toinen, mutta en viitsi sitä käyttää), eikä työt meinaa millään maistua, vaikka niistä maksetaan. Meikäläinen joutui aikanaan ruokapalkalla tekemään kaikenlaista. Ennen oli ennen ja nyt on nyt ! sanoisi lapset.

Päätinkin, että ensi kesänä jokaiselle murkulle järjetetään kesätyö kodin ulkopuolelta, ettei tarvitse vanhemman roolin lisäksi olla vielä inhottava työnantaja, joka puhaltaa niskaan.
Mies kävi vieressä puhisemassa, että alkaisi jo koulu ei noita kestä ! No siihen ei ole enää kuin kolme viikkoa. Minulla on jo aamukampa, vaikka en siitä kenellekään kerrokaan, pitäkää tekin salaisuuteni. 20 aamua.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.