IRC-Galleria

Uskomaton uintireissuTiistai 04.09.2007 17:20

On ihan pakko kirjoittaa mitä eilen uimahallissa näin ja koin. Juttu jäi minua vaivaamaan ja olen sitä miettinyt useasti tänäänkin.

Samaan isoon altaaseen missä uimme koko porukka, tuli isä ja poika uimaan. Pojalla viimeisen päälle uimalasit ja -housut. Poika ei kuitenkaan ollut yhtään iloinen ja innoissaan tästä uimareissusta, niin kuin suurin osa lapsista olisi. Isä komensi ja pakotti poikaa harjoittelemaan. Poika oli hieman ylipainoinen ja jotenkin olin aistivani, että koko uimaan tulo oli ollut isän idea, ei pojan.
Toisessa päädyssä satuin kuulemaan, kun isä sanoi pojalle "onhan sinulla läski maha, mutta täällä se lähtee..." no olipa kommentti alle 10 vuotiaalle pojalle. Poikaa itketti, hän ui ja isä ui perässä, kuin vahtikoira. Kun isä lähti saunaan käski hän pojan uida sillä aikaa tietty matka. Poika puhui/valitti itsekseen, itki ja hakkasi päätään uima-altaan reunalla olevaan matkamittariin, eikä uinut. Meidän lapsetkin huomasivat pojan hädän ja kauhistelivat isää.

Uin pojan ohi ja sanoin "koita kestää". En tiennyt mitä muuta uskaltaisin sanoa. Pojan isä tuli saunasta ja taas uiminen jatkui. Poika katsoi minua jo hieman epätoivoisesti vilkuillen. Tuntui tosi pahalta katsoa tuollaista henkistä väkivaltaa.

Isän taas hävittyä, jututti mies poikaa ja kyseli mihin poika harjoitteli ? Poika vastasi, että uimakandidaatin tutkintoon, kun isä haluaa, että hän sen suorittaa.

Olen kuullut ja lukenut näistä yltiöinnokkaista vanhemmista, jotka puolipakottavat tai jopa pakottavat lapsensa urheilemaan, soittamaan tai jotakin muuta vanhemmalle itselleen tärkeää tekemään, vaikka lapsi ei itse sitä haluaisikaan. En vain aiemmin ole moisiin törmännyt.

Mietin millaista mahtaa olla tuon lapsen elämä muuten ? Ja olisinko voinut tehdä jotakin ? Kyllä tuollaiseen pitäisi jonkun puuttua. Harmittaa etten sanonut isälle paria valittua sanaa. Toivottavasti joku muu huomaa ja antaa palaa.

Jäin kuitenkin miettimään mitä on lastensuojelu tänä päivänä !

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.