IRC-Galleria

Slind

Slind

palasi Szigetistä, huh huh!

Satakieltä ei voi vangita häkkiinTorstai 18.10.2007 05:12

Satakieltä ei voi vangita. Jaa miksei?

Siksi että vaikka tämän linnun saisikin häkkiin, ei sen henkeä voi koskaan vangita. Satakielen ydin se henki joka liitää vapaana. Jos linnun sulkee häkkiin, se voi laulaa. Se voi syödä, juoda ja elää. Vaan se ei ole koskaan vapaa. Vain henki liitää vapaana, ja sitä ei voi koskaan vangita. Vangittu lintu laulaa siitä mitä sillä ei ole. Ei vapautta, ei tulevaisuutta, ei kohtaloa. Se voi kuulostaa yhtä kauniilta kuin vapaan linnun laulu, mutta sitä se ei ole. Vapaa lintu laulaa ilosta. Se laulaa tulevaisuuden määräämättömyydestä. Se laulaa siitä ilosta, että tietää elävänsä kunnes kuolee. Se tietää kuolevansa. Se on iloa.

Vaan vangittuna ei satakieli voi koskaan laulaa ilosta, ei vapaudesta, ei onnesta. Ei kohtalosta. Ei satakieli ole satakieli ilman henkeä. Hengetönnä satakieli on vain varis. Laulaa, itkee. Kuitenkin vapaus on se mikä tekee satakielestä satakielen. Vapaus lentää, laulaa, elää kuolla. Ilman sitä lintu ei ole mitään. Vain varjo entisestä.

Voiko satakieltä sitten ikinä saada omakseen? Kyllä voi, vaan ei vangiksi. Satakieli lentää aina pois jos haluaa, ja tulee takaisin jos haluaa. Vain siihen voi luottaa. Vain silloin satakieli on satakieli. Muulloin lintu on vanki, varjo itsestään. Parempi siis antaa linnun lentää vapaana, kuulla laulu usvaisessa aamussa kerran kesässä kuin ottaa vangiksi ja kuulla vangitun linnun laulu joka aamu. Ei kyse ole siitä mitä sinulla on, vaan siitä mitä sinulle annetaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.