IRC-Galleria

TheSaint

TheSaint

Rock N' Roll Damnation

R. Kuoppala – Asekuvat kohuTiistai 30.09.2008 20:15

Julkisuudessa tänä aamuna (30.9.) kohuksi asti nousseet kuvani minusta aseiden kanssa ovat taidetta eikä mitenkään ihmisvihaan tai muuhunkaan psykoosiin viittaavaa uhkailua.

Erikoisen suurta kohua herätettyään en voinut olla nyt oikaisemasta asiaa ja kertomatta asian taustoja ja totuutta.
Taustalla on nuoruuden harrastuuksiini kuulunut ”softaaminen” (AirSoft fighting) jossa siis kuula aseilla soditaan toisia vastaan. Kuulat ovat n. 0,8g painavia pieniä muovisia palloja joita ase ampuu keskimäärin n.80km/h lähtönopeudella. Ihmistä tallaisella aseella tuskin saa tapettua ja kun puhutaan harrastuksesta jossa pelisäännöt on selvät ja käytetään silmäsuojaimia ja muitakin suojia pienempienkin vahinkojen välttämiseksi.
Elämme nykypäivän mahdollisuuksia täynnä olevassa maailmassa jossa media on läsnä joka elämämme hetkessä. Itselläni on aina ollut haaveena jonain päivänä näyttelijän ura, ja etenkin jonkin asteinen action –tähteys olisi se kaikkein hienoin saavutus. Olen tehnyt esiintyvänä ihmisenä viihteen parissa töitä nyt noin viiden vuoden ajan ja siihen uraan mahtuu mallintöitä, vapaapainia, näyttelemistä, juontamista jne. Eräänä mallikuva reissullani sitten kuvaajan kanssa saatiin ajatus ottaa semmoisia Matrix henkisiä action kuvia kun kerta satuin omistamaan pari kuula-asetta jotka näyttävät aivan aidoilta. Otimme nämä kuvat joskus jo noin kolme neljä vuotta sitten ja niistä tuli hienoja kuvia. Kyse on siis täysin taiteesta ja tilanne kuvista. Jatkossa sitten eri kuvaajien kanssa on jatkettu ottamalla eri tyyppisiä kuvia joissa aseet ovat olleet mukana kuvissa, koska niillä voidaan luoda tiettyä action asennetta ja erilaisia teemoja.
Kuvat eivät koskaan aiheuttaneet pahennusta eikä pelkoa kenessäkään edes vielä Jokelan surmien jälkeen, ei itsellänikään tullut mieleenkään rinnastaa taiteellisia hienoja kuviani mitenkään koulusurmiin. Teimme jopa koulussa action videopätkiä opintoharjoitteina eikä kenelläkään vieläkään ollut asiaan mitään vastaan vaan kaikki sanoi, että ompas hienoa matskua.
Vasta nytten kun Kauhajoella toistui Jokelan kaltainen ilmiö, nousi tämä kohu asekuvista ja asevideoista internetissä, puututtiin turhankin tiukasti suomessa asekuvien ja asevideoiden julkaisemiseen. On hyvä, että nyt on viimeistään herätty tarkkailemaan asekuvien ja asevidoiden julkaisemista internetissä, mutta olisi kuitenkin tärkeää ihmisten pitää se järkikin kädessä ja erottaa oikeat uhat taiteesta ja viihteestä.
Tänään iltapäivällä kun tarkastin aiheeseen liittyvän erääseen internetin mediaan antamani haastattelun, artikkelini vieressä pyöri tulevan Bond elokuvan flash mainos jossa Daniel Craig pitää isoa ilmeisesti rynnäkkökivääriä toisessa kädessään ilmaan osoitettuna. Tämä herätti mielessäni kummastusta siitä, että keillä julkisuuden henkilöillä on oikeus pitää asetta julki kädessään kuvissa ja keillä ei? Mitä eroa sillä on, että minulla oli ase kuvissa kädessä verrattuna siihen Danieliin? Kummassakaan tapauksessa tilanteeseen ei liity uhkailua ketään kohtaan vaan on täysin viihdepohjaista näyteltyä tilannetta. Pitäisikö nyt sitten kieltää kaikista medioista kaikki kuvat joissa joku näyttelijä pitää asetta kädessään? Ehkä maistan aika paljon liioittelun makua nyt ilmassa.
Itse en ole ampunut oikealla aseella muualla kuin armeijassa, aseet ovat mielestäni hienoja, mutta koska en koe mitään hinkua päästä ampumaan oikeilla aseilla, niin hankin näitä ns. replica- aseita jotka ovat vaarattomia.
Internet on pullollaan kuvia ihmisistä aseidensa kanssa, yhdysvalloista pusketaan varmasti päivittäin videoita nettiin jossa joku äijäporukka testailee ”kodinpuolustus” arsenaaliaan jossain metsän reunalla. Haluaisinkin ihmisten rauhoittuvan pelostaan, että jokainen aseen kanssa kuvassa tai videoissa esiintyvä ihminen olisi mahdollinen seuraava joukkomurhaaja, koska näin ei ole vaan kyse on harvinaisesta tapahtumasta. Sen sijaan haluan ihmisten ryhdistäytyvän ja keskittymään tarkkailemaan niitä oikeasti potentiaalisia syrjäytyneitä tai muuten epäilyttäviä mielenkiintoja omaavia henkilöitä jotka esittelevät hankkimaansa Oikeaa asettaan videoilla ja kuvissa ja julkaisevat niitä internettiin.
Kauhajoen turma on tragedia joka aiheuttaa minussa entistä suurempaa huolestumista nykypäivän nuorison mielenterveyden tilasta ja syrjäytymisestä. Vaaliteemanani on ollutkin terveys, ja käsitteenä terveys on kohdallani laaja, sillä tarkoitan terveydellä niin kaupungin ja luonnon terveyttä kuin ihmisten fyysistä sekä henkistä terveyttä.
Olen siitä pahoillani jos jotakuta on muka oikeasti pelottanut minun julki pitämäni kuvat minusta aseiden kanssa, mutta toivottavasti nyt ymmärrätte tämän luettuanne, että kyse on taiteesta ja viihteestä, ei oikeasta uhasta.
Poistan/piilotan nyt nämä ”asekuvat” internet yhteisöistä ainakin tilapäisesti vaikka ovatkin vain viihdettä vailla tarkoitusta provosoida, uhata tai muutoin ilmaista mitään pahoja aikeita, jottei tämä turha kohu nyt aivan paisu käsistä. Katsotaan jos vaikka laittaisin jotain herttaisia söpöjä kuvia tilalle niin kaikilla maistuisi hattara suussa sen jälkeen.
Rakastan elämää enkä koskaan haluaisi kuolla. Elämä on oikeus ja minulla ei ole oikeutta sitä keneltäkään riistää.

R. Kuoppala.

Porvoon Onnela : Power PerjantaiKeskiviikko 17.09.2008 21:00

Sinne vain kaikki kynnelle kykenevät! :) Pistetäänhän kunnon bileet päälle ja juuaan ittemme kivoiksi :D

Onnela Porvoo
Mannerheiminkatu 16, Porvoo
www.ravintolaonnela.fi

Gladiators FunCard TourMaanantai 15.09.2008 03:59

Ahh.. Ei jaksa pysyä paikoillaan. Tourille vaan samantein mukaan :P

http://www.darkside.fi/pages/galleria_g.htm

Keikat joilla olen itse mukana:

La 27.9 Vantaa - Night
Ke 8.10 Salo - Night
Pe 10.10 Joensuu - Night
Pe 17.10.Vaasa - Night
La 18.10. Rovaniemi - Night
Pe 24.10 Jyväskylä - Night
Pe 31.10 Kotka - BePop
La 1.11 Kouvola - Night
Pe 7.11 Tampere - Ilves Bar&Night

Rakastuin kappaleeseen <3Maanantai 18.08.2008 01:19

Seiskan äänestysPerjantai 18.04.2008 19:05

Nyt viimeiset tilaisuudet nostaa meikäläinen voittajaksi. Olen tällä hetkellä äänestyksessä niukasti toisena!!

http://www.seiska.fi/kilpailut/_a76690/aanesta+suosikkiasi+mr+finland+finalisteista/

Äänestys ja kisat jo ohi ja takana menneet. Kiitos kaikille äänestäneille.

Seiskan ÄänestysMaanantai 14.04.2008 13:09

http://www.seiska.fi/

Äänestäkää

Ken on komein?Lauantai 05.04.2008 14:57

Tampereelta kaksi ehdolla Mr. Finlandiksi

Viikon kuluttua lauantaina helsinkiläisessä Lux-yökerhossa kruunataan Mister Finland 2008.
Kahdentoista miehen joukossa on kaksi tamperelaista, Risto Kuoppala, 23, ja Timo Ekman, 22. Molemmat tähtäävät tiukasti voittoon.
– Kyllä tänä vuonna Mister Finland tulee Tampereelta!, herrat uhoavat.
Kilpailu on menettänyt vuosien aikana näkyvyyttään eli sitä ei enää televisioida, mutta pääpalkinto on silti jokaisen mallintöitä tekevän miehen unelma.
– Voittaja pääsee New Yorkiin tutustumaan maailman suurimpiin mallitoimistoihin. Ja kyllähän
Mister Finland saa julkisuutta, joka puolestaan auttaa saamaan keikkoja. Miesmalleilla ei ole ollenkaan yhtä paljon kysyntää kuin naisilla, Risto Kuoppala on huomannut.
Hän pääsi suoraan semifinaaliin, koska on hallitseva Mister Tampere. Timo Ekman puolestaan osallistui karsintoihin ja molemmat kiersivät mukana semifinaaleissa, joita järjestettiin useammankin kaupungin yökerhossa.

Kiertueella kaikista finalisteista on tullut kavereita, sillä epäsosiaaliset yrittäjät tipahtivat kisasta jo alkumetreillä.
– Meillä on ollut joka kisan jälkeen kovat jatkot, kun olemme juhlineet voittajia, Tampereen
miehet kertovat.
Entä ovatko Mister Finland -osakilpailut vetäneet hyvin naisia paikalle?
– Kyllä yleisössä on ollut kova meteli ja nimmareita on keikan jälkeen kirjoitettu, miehet suostuvat
paljastamaan. Molempien ura mallina alkoi puolivahingossa, mutta kummallakaan ei olisi mitään sitä vastaan, vaikka kasvot tulisivat tutuksi kaikelle kansalle.
– Ex-tyttöystävä lykkäsi minut näihin töihin, koska oli itsekin alalla. Ensimmäisen kerran yleisön edessä esiintyminen oli jännää, mutta hyvin siitä selviydyttiin, Timo Ekman kertoo.
Tammelassa asuva Risto Kuoppala laulaa punkmetallibändissä ja on muutenkin ollut innokas esiintyjä koko ikänsä. Malliura urkeni wrestling- eli showpainiharrastuksen ansiosta. Kuoppala
poseerasi painiin liittyvissä promokuvissa ja huomasi hetken päästä olevansa mallitoimiston
listoilla ja tekevänsä keikkaa muotinäytöksissä.

Raisiosta kotoisin oleva ja nyt Amurissa asuva Timo Ekman valmistuu ensi kesänä urheiluhierojaksi ja suunnittelee sen jälkeen jäävänsä Tampereelle ja jatkavansa opintoja. Tavoitteena on fysioterapeutin ammatti.
Risto Kuoppala on varsinainen monitoimityömies. Hän tekee mallikeikkoja, työskentelee baarimikkona ja kiinteistönvälittäjänä sekä pyörittää omaa yritystä.
– Aikataulut ovat aika tiukilla, Kuoppala myöntää nauraen.
Miehillä ei ole vielä mitään tietoa siitä, minkälainen show Helsingissä
on luvassa.
– On kyllä hienoa olla mukana finaalissa, sillä taakse on jäänyt jo yli 50 kilpailijaa. Kahdentoista
19–33-vuotiaan finalistin joukossa on hyvin erilaisia miehiä aina
luokanopettajasta duunariin. On syntyperäisiä suomalaisia ja
tummaihoisempia miehiä. Siis jokaiselle jotain!

Teksti ja kuvat: Jenni Satola

Mr.Finland finaaliTorstai 03.04.2008 14:48

Mr.Finland 20-v. Juhlafinaali


19.4. Presidentti Club, Helsinki (Sokos Hotel Presidentti)

Catwalkilla 11 uniikkia miesprofiilia Suomesta

Nuoria, valovoimaisia artisteja
Mielenkiintoisia, ajankohtaisia mediapersoonia
Juontajina Lola Wallinkoski ja Mr. Finland 2007 Antti Rauvola

Ovet avautuvat klo 21.00
Showtime klo 22.00
Dresscode: shining Gold

Place to see and to be seen!

Mr.Finland finalisti mediassaKeskiviikko 26.03.2008 20:23

Finaalissa nähdään!

KISA – Jos voittaisit, tarjoan drinkin, Risto Kuoppala virnistää vieressään istuvalle lihaskimpulle.
– Jos sinä voitat, tarjoan vaikka illallisen, tai ei kun koko illan Timo Ekman hymähtää.
Hunks-lavallekin kelpaavat urokset uhoavat suorituksistaan Mr. Finland -kisan finaalissa, johon he osallistuvat 19. huhtikuuta.

Mr. Tampere -tittelinsä ansiosta Kuoppala pääsi finaaliin suoraan, Ekman taas varmisti paikkansa karsintojen kautta. He lähtevät Helsingin Luxin lavalle voitto mielessä, mutta:
– Lähdemme tekemään yhteistyötä, Ekman sanoo.
– Ei ilman yhteistyötä voi pärjätä, menisi ihan pelleilyksi, Kuoppala säestää.
Se tarkoittaa, että finaalissakin lavalla jokainen on osa porukkaa, joka vetää yhteistä koreografiaa. Jos mokaa, kaikki näyttävät huonoilta, miehet selittävät mister-filosofiaa. Joukkuelaji siis tämäkin.

Molemmat kiersivät Mr. Finland semifinaali -tapahtumissa kevään ajan, minkä ansiosta
tuttavuus on syventynyt kaveruudeksi. Samalla tulivat tutuksi kahdeksan muutakin finalistia.
Kuoppala on paljasjalkainen tamperelainen, joka tekee mallin- ja baarimikon töitä sekä media-alan hommia.
Ekman muutti Tampereelle puolitoista vuotta sitten opiskelemaan hierojaksi.
Mister-finalistien kuukausi ennen kisaa kuluu tarkkaillen ruokavaliota, muttei tiukalla dietillä.
– Muutama ylimääräinen reenikerta kuntosalilla taitaa tulla, Kuoppala ennakoi.

Teksti ja kuvat:
Armi Niemelä

Mr.Finland 2008 FinaaliinSunnuntai 16.03.2008 22:41

Kävästiin Seiskan bileristeilyllä, pyörittiin siel puol alasti lavalla ja pidettiin hauskaa sillä lopputuloksella, että nyt mennään Mr. Finland finaaliin joka siis on Nightclub LUX:ssa Helsingissä 19.4.

Myös Turun Abå Diskotek:ssä käytiin esiintymässä pe-iltana ja siellä nappasin yleisön suosikin maljan :D

Näillä eväillä liikkeelle sitten vain! :)